RC Pilot – první interaktivní modelářský časopis

Zveřejněno 31. 7. 2012 v rubrice RC Modely

RC Pilot MagazineRostoucí počet uživatelů stále populárnějších tabletů přímo vybízí k tvorbě a konzumaci interaktivního obsahu, který tištěná média zprostředkovat neumí. RC Pilot Magazine je první interaktivní časopis určený všem modelářům a oproti tištěným časopisům nabízí mnohem zajímavější formu i obsah.

RC Pilot Magazine

Této příležitosti se v modelářské oblasti chopil Michael Kranitz se svým projektem interaktivního časopisu, který příznačně nazval RC Pilot. Oproti tištěným modelářským časopisům, které jsou nejen u nás až po okraj napěchované reklamou a kvalitní objektivní recenze aby každý pohledal, klade RC Pilot magazín důraz především na kvalitní obsah s reklamou až na druhém místě. Je to pochopitelné, vzhledem k tomu, že se jedná o plně digitální médium, odpadají nemalé náklady na tisk a distribuci.

https://www.youtube.com/watch?v=iZN-bv63gV4

Po spuštění červencového čísla, které se kromě jiného věnuje i létání na svahu, jsem se cítil jako při čtení novin s pohyblivými obrázky z blízké budoucnosti. RC Pilot v sobě kombinuje to nejlepší z tištěných časopisů a webu přetavené do uživatelsky přívětivé formy. Články jsou doplněny fotografiemi a videi ve vysokém rozlišení. Občasná reklama neruší. Vše je součástí časopisu, nic se dodatečně nenahrává, tudíž i odezva po ťuknutí například na video nebo galerii fotografií je okamžitá.

https://www.youtube.com/watch?v=pCwN-u9iCbE

Čtení, nebo lépe procházení časopisem je intuitivní záležitostí. Ostatně se stačí podívat na přiložené video, na kterém Michael Kranitz své dítko podrobně představuje. Již na první pohled je patrné, že se jedná a velmi zajímavý a flexibilní formát, který nemá téměř žádná omezení.

Svým obsahem se od klasických papírových RC časopisů liší především tím, že věnuje (z pochopitelných multimediálních důvodů) mnohem větší prostor rozhovorům se zajímavými lidmi (od designérů, přes stavitele až po RC piloty) a různým reportážím. Reklama netvoří jeho hlavní zdroj příjmů, tudíž i publikované recenze působí mnohem objektivnějším dojmem.

RC Pilot Magazine

Přestože hlavní cílovou skupinou jsou čtenáři s tablety, od květnového čísla je k dispozici i webová verze ve Flashi. Pro maximální zážitek je doporučován iPad od Apple, ale zkrátka nepřijdou ani majitelé tabletů s operačním systémem Android a čtenáři se čtečkou Kindle Fire. Původně vycházel RC Pilot každý měsíc s cenou 3.99USD, ale od srpnového čísla přechází na vydavatelské schéma 6 čísel za rok s cenou 4.99USD. Důvodem je náročnost procesu přípravy a snaha o udržení co nejkvalitnějšího obsahu. Michael Kranitz čtenářům také přislíbil obsáhlejší vydání, než na jaké byli zvyklí u měsíčníku.

Na stránkách časopisu je možné zdarma stáhnout ukázkové vydání pro iPad, Android, Kindle Fire, nebo web a vyzkoušet si, zda je tento koncept pro vás to pravé.

Signature

Přečteno 20 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

3 Komentáře u „RC Pilot – první interaktivní modelářský časopis

  1. LMA

    No super! Jdu to toho. :-) Díky za tip.

  2. thr

    Nezkoumal jsi náhodou, zda je nutno platit vždy každou verzi zvlášť anebo je to nějak vázáno na account a za jednu platbu by šlo použít třeba iPad i Web? V FAQ na webu to nějak nevidím… Docela by se mi to hodilo, iPad mi sebrala manželka, takže víc využiju web verzi, nicméně mít i možnost zkusit iPad by potěšilo…

  3. PiNa

    Záměnné to není, platí se bohužel každá verze zvlášť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *