Fokker E III 105/15 – fotogalerie

Zveřejněno 14. 2. 2013 v rubrice PiNa Fotografuje

Nikon D7000Rodinka si žádá své a tak není divu, že jsem za poslední rok příliš mnoho nových RC fotek nepořídil. Naštěstí mám rozsáhlý archív a v něm pár tisíc fotografií s modelářskou tématikou, které stále ještě čekají na zpracování. Mezi nimi jsem našel i tuto sérii věnovanou výjimečné maketě historického letounu Fokker E III, která létala na MOAS v Rakovníku v roce 2010.

Fokker E III

V maketách se vůbec neorientuji, ale tento historický Fokker E III mne tenkrát zaujal na první pohled svým provedením, které bylo dokonalé se smyslem i pro ty nejmenší dobové detaily. Stačí se podívat na přiložené fotografie, které si kliknutím zvětšíte a hned je jasné, že jeho majitel a tvůrce nenechal při stavbě nic náhodě. Letecké vystoupení tohoto krasavce doplněné navíc o fingované sestřelení patřilo dozajista k vrcholům letecké modelářské show v Rakovníku.

Fokker E IIIFokker E IIIFokker E IIIFokker E IIIFokker E IIIFokker E IIIFokker E IIIFokker E IIIFokker E IIIFokker E IIIFokker E IIIFokker E IIIFokker E IIIFokker E III

Letmo jsem zkusil potrápit Google, ale jméno majitele ani technické parametry modelu se mi bohužel zjistit nepodařilo. Pokud jej znáte, podělte se prosím v komentářích. Všechny fotografie byly pořízené Nikonem D300 s objektivem Nikkor 70-200VR a následně upravené v programu Nikon Capture NX2.
Signature

Přečteno 145 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.

3 Komentáře u „Fokker E III 105/15 – fotogalerie

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *