TBS a FPV dovolená v Rio de Janeiru I.

Zveřejněno 28. 2. 2013 v rubrice RC Videa

VideoPo delší odmlce TBS uvolnili nové FPV video ze svých zahraničních cest. Tentokrát navštívili Rio de Janeiro, druhé největší město v Brazílii a se svojí kvadrokoptérou TBS Discovery nás provedou chudinskou čtvrtí Favelas, zavítáme na vrchol turisticky atraktivní hory Sugar Loaf a dojde i na průlet městem. Za mě oba palce hodně nahoru.

Natočeno kamerkou GoPro Hero z kvadrokoptéry TBS Discovery. Video jako obvykle sestříhali a zpracovali aufmschlau.ch a o hudební doprovod se postaral Martin Stimming se skladbou Una Pena v original remixu.

FPV se v Brazílii těší velké popularitě. Téměř všichni se však natáčení v chudinské čtvrti Favelas vyhýbají. Není to nic, čím by se Brazilci chtěli chlubit – drogové gangy, chudoba, kriminalita. I za to patří TBS dík.

Signature
Seznam všech článků o FPV na PiNa.cz

Přečteno 7 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

4 Komentáře u „TBS a FPV dovolená v Rio de Janeiru I.

  1. thr

    Tématem a střihem super – hlavně ta první část ukazuje něco, co se moc nevidí a narozdíl od samoúčelných exhibicí TBS v Londýně atd. mi tohle dává smysl.

    Co mě ale docela zaujalo je to, jak se hlavně u některých celkových záběrů video vlní, asi reakce závěrky na vibrace. Čekal bych od profesionálních TBS trochu více, ale možná už zkrátka GoPro ve spojení s coptery dosáhlo svých limitů.

  2. PiNa

    Taky se mi to líbilo a první co mě napadlo bylo, že Trappy konečně dozrál na pořádné záběry. Ukázalo se ale, že na vině bylo nevyzpytatelné RF rušení a nedostatek místa na přistání, kvůli kterému létali jenom s kvadrokoptérou a jenom ve vzdálenosti +/- 2km. V dalších pokračováních prý dojde i na „klasiku“ se samokřídlem.

    Nevím, jaký model GoPro Hero použili, ale přijde mi, že trojka Black tolik nezkresluje. Soudkovité zkreslení u budov vyloženě tahalo za oči. A to vlnění, hodně lidí dává různé molitany mezi kameru a držák pro snížení vibrací, ale divil bych se, kdyby to tam Trappy neměl. Taky záleží na tom, jak hodně používali aufmschlau.ch softwarovou stabilizaci, která byla třeba na videech z Thajska hodně znát. Ač tak či onak, mě se to líbilo hodně a těším se na pokračování.

  3. thr

    No mě obecně přijde (že se focení z modelu teď dost věnuji víš), že prostě ve spojení GoPro s menším quadcopterem nejsou vibrace pro video příliš zvládnutelné a tak maximálně to jde dohnat sw stabilizací. Možná u nějakého většího kusu s profi gimbalem by šla kvalita nahoru, ale to už se sune někam jinam.
    To zkreslení mi přišlo spíš změnami perspektivy, tahalo to za oči když začal točit blízko a pak se vzdaloval a nejvíc rušil právě ten přechod.

    Mimochodem tento víkend mám v plánu první lety s NEXem, takže fotky v DSLR kvalitě a určitě testnu i video, jsem docela zvědavý, jak bude vypadat video z modelu točený velkým APS-C čipem.

  4. PiNa

    Ukazuje se časem a praxí ověřená pravda, že když chce někdo pořádnou kvalitu, tak zadarmo ani za pár korun to nejde, což je pochopitelné. Na druhou stranu chápu TBS, že jdou cestou rozumné ceny a odpovídajícího výsledku, kdy nižší kvalitu nahrazují dobrým obsahem (alespoň v tomto případě). Už jenom představa, že by jim v té chudinské čtvrti spadlo něco takového, je dost traumatizující ;-)

    Tvoje pokusy s focením sleduji a líbí se mi to. Dokonce jsem už i přemýšlel, že bych si něco postavil a vyfotil si domek, chalupu, letiště … jenomže co potom. Pokud by to člověk chtěl provozovat na vyšší úrovni, musí se posunout i s výbavou a to už je pořádná investice s velmi nejistou návratností. Takže to u mě zatím padlo ;-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *