Fokker E III Eindecker v měřítku 1:4

Zveřejněno 2. 7. 2013 v rubrice RC Modely

NikonPetr Janoušek z Poličky mi zaslal pár fotografií jeho nového mazlíka, kterým je Fokker E III Eindecker, výrobní číslo 358 v měřítku 1:4 s rozpětím 2,5 metru. Na základě podkladů od pana Vladimíra Kusého na něm průběžně pracoval tři roky. Je to velký krasavec a Petr je PAN modelář. Radost pohledět.

Fokker E IIIFokker E IIIFokker E IIIFokker E III

Své fotografie Petr doplnil následujícím textem: Tak se Ti musím pochlubit novým mazlíkem. Je to Foker E III Eindecker, výrobní číslo 358 v měřítku 1:4 (2,5 metru). Ještě, že jsem ho nedělal většího, protože takto mně to vyšlo přesně na mé auto. Výřezy mi udělal Martin Hubený a mně se podařilo jej za tři roky dodělat do stavu na fotografiích. Podklady mám od pana Kusého. Mám z něj radost. Pohonání ho motor ROTO 35 FS, který mu dává ten správný zvuk čtyřtaktu. Zatím má za sebou pouze pojíždění a pár skoků v Litomyšli Vlkově.

Historické makety sice nejsou mým šálkem kávy, ale před Petrovým dílem mi nezbývá než smeknout. Je to krásná poctivá modelařina, která bohužel v dnešní době zvolna vymírá na úbytě.

Signature

Přečteno 260 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

1 Komentář u „Fokker E III Eindecker v měřítku 1:4

  1. rtep

    Martine díky za uveřejnění. Musím ještě doplnit, že zálet jsem provedl na můj svátek v sobotu 29.6. dopoledne, na letišti Vlkov u Litomyšle. Dal jsem tři lety cca po 10-ti minutách i s mezipřistáními. V podstatě nebylo co zalítávat, éro lítá úplně pohodově.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *