BAT64 – nový pultový vysílač od Weatronicu

Zveřejněno 6. 8. 2013 v rubrice RC Modely

BAT64 WeatronicFirma Weatronic představila první obrázky pultové verze vysílače BAT60, která nese označení BAT64. Při jejím návrhu byly vzaty v potaz připomínky od mnoha profesionálních pilotů ze všech oblastní leteckého modelářství a výsledek vypadá velmi dobře. V prodeji by se měla objevit o letošních Vánocích.

BAT64 Weatronic

Vysílač BAT64 nabídne pěti palcový kapacitní barevný LCD displej s rozlišením 800×480, kniply s hallovými senzory, 28 volně programovatelných ovládacích prvků, vestavěný přijímač GPS, webové rozhraní pro externí přístup a programování, 4 samostatné Li-Ion baterie 3000mAh (každá z nich má vlastní nabíjecí obvod a jedna baterie je napevno vyčleněna jako rezerva pro bezpečnější přistání), SD-Micro slot na paměťovou kartu pro ukládání dat, externí výstup na sluchátka a 2x USB port. Volitelně bude možné vysílač rozšířit o gyro, akcelerometr, modul WLAN, Bluetooth a UMTS (přes USB).

BAT64 Weatronic

Cena v tuto chvíli sice není známá, ale při potvrzené prodejní ceně 1700 Euro za palcovku BAT60 bude nově ohlášená pultovka BAT64 stát také pěknou raketu. Předběžný termín zahájení prodeje obou vysílačů byl stanovený na listopad/prosinec letošního roku. Po mnoha zkušenostech s uváděním nových vysílačů je však potřeba brát tento termín s rezervou.

Podíváte-li se pozorně na zveřejněné obrázky, určitě vaší pozornosti neunikne skutečnost, že místo BAT64 je na nich stále ještě uvedeno označení palcové verze BAT60. Pravděpodobně chybička grafického oddělení firmy Weatronic.
Signature

Přečteno 86 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

3 Komentáře u „BAT64 – nový pultový vysílač od Weatronicu

  1. Dzordzik

    Na rozdíl od Jeti v té šedostříbrné kombinaci moc líbí a ten nápad se záložními baterkami je moc fajn, pokud ovšem před nimi nebude kurvítko, které bude rozhodovat ze které baterky se má TX napájet. Toho se ale u Weatronicsu moc nebojím. Standardně umístěné trimy, ergonomicky rozumně umístěné vypínače. Za mě na první pohled zatím příjemné překvapení.

  2. Jenda

    Vypadá hezky, ale bojím se, že cena bude vražedná, tipuju 2000Euro+. Specifikace super, ale to už bude jako s kanónem na komára. 4 baterky, 2 paralelně vysílající moduly, kdo to potřebuje? Doteď jsme lítali s jednou baterkou, s jedním TX modulem a nebyl problém, pokud si to člověk ohlídal. Internet ve vysílači? Proboha! Rozumím tomu a už se tady o tom psalo, že levný segment je tak zahlcený čínskou konkurencí, že šanci mají jenom rádia vyšší třídy, ale proč platit prémiovou cenu, za spoustu rádoby super vychytávek, který nakonec k lítání stejně nepotřebuju? Z tohodle pohledu mi přijdou nové rádia od Jeti mnohem lepší – docela dobrý poměr cena/výkon s minimem zbytečností a vypadá to, že BAT60/64 budou z plastu.

  3. Radim

    Jendo, Zeptej se třeba Dalibora, ten už by ji mohl mít doma, kdyby mu neodešla neočekávaně baterka na Futabě…
    Myslím že jsou projekty, keré mají pro stavitele nevyčíslitelnou hodnotu a když na to mají tak proč ne? Ten inťásek už mi teda taky příjde moc, ikdyž si dovedu představit, že pro spoustu uživatelů bude třeba aktualizace softu problém. Takhle klepnou do menu a je to!
    Jeti je špičkové rádio za super cenu o tom žádná!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *