Omezení RC dronů v Norsku

Zveřejněno 12. 11. 2013 v rubrice RC Modely

RC Norsko

Norské úřady si (podobně jako v USA) neví rady s drony a pod tlakem Úřadu pro civilní letectví se snaží omezit jejich užívání. Potřebná legislativa je však stále v přípravě, a tak se snaží využít stávající právní normy. Chcete-li v Norsku létat s RC modelem vybaveným kamerou, nebo jiným senzorem a máte v úmyslu z modelu fotografovat, či natáčet video, musíte si sami nejprve stanovit vlastní sadu bezpečnostních pravidel, jejichž dodržování úřady následně mohou kontrolovat. Současně musíte mít licenci od Národního bezpečnostního úřadu, která vás k této činnosti opravňuje. Aktuální článek na toto téma je zde. Otázkou zůstává, kdy se podobné „šikany“ dočkáme u nás.

Přečteno 139 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

1 Komentář u „Omezení RC dronů v Norsku

  1. dalibor

    Dobrý…:-) Jen by mi zajímalo,jak to chtějí kontrolovat.:-)
    Za vším hledej jen a jen prachy…tyhle nesmyslnosti nejsou kvůli bezpečnosti, ale kvůli tomu,že ouřada má co dělat (a tím odůvodňuje svůj flek) a pak poplatky za bumážku se taky šiknou..

    Já to řeším stylem jak v jednom díle básníků….Pane doktore…nejsem nikde organizován,tak si můžu malovat co chci a jak chci. (lítám si kdy chci a jak chci, tzn princip náhodnosti….těžko mi někdo dohoní, neb lokalit na létání mám cca nekonečně a čas létání,čirá náhoda) :-) :-)

    Za mne si můžou vymyslet co chtějí..

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *