F3F NYX na Rané – akrobacie a dýsing

Zveřejněno 21. 5. 2014 v rubrice RC Videa

VideoKamarád Jirka Michálek, který pravidelným návštěvníkům tohoto webu rozhodně není neznámý, mi po delší odmlce zaslal nové video zachycující jeho dovádění s F3F NYXem od Breta Model na svahu na Rané. Kromě parádní akrobacie se ke slovu dostane i trocha toho rekreačního dýsingu.

F3F NYX Breta Model

Jirka ke svému videu napsal následující:

Ahoj Martine,

po delší době jsem se dokopal k natočení a sestříhání nového klipu z poletování na Rané. Pokoušíme se s kamarádem o dynamic soaring. Je to absolutní droga a velký adrenalin. Letos v březnu se dýsingové počasí opravdu vydařilo a v den, kdy jsem na Ranou vyrazil, fučelo kolem 22 m/s. Na kopci jsem byl sám, video je natočené kamerou GoPro 3 z malé trojnožky na zemi a z čelovky. Zoomování je udělané až dodatečně ve střihovém programu.

NYX byl plně naložený závažím a na setrvačnosti letu je to snad znát. Daleko větší problém než přistání byl v tomto vichru start, protože rádio jsem měl v protivětrném vaku a obával jsem se, model hodit oběma rukama, abych neměl velkou prodlevu v řízení, než strčím ruce do futrálu.

Na videu je patrné, že ani 30 snímků/vteřinu, které YouTube z originálu udělá, pro tento druh videa nestačí. Obraz je bohužel trhaný. Můj originál má 50 fps a i to se mi chvílemi zdá ještě málo.

NYX Crash

Tento Nyx už bohužel dolétal, pár týdnů po natočení těchto záběrů došlo ke srážce ve vzduchu s jiným modelem a obě letadla jsou na odpis.

Zdraví Jirka Michálek

No a mě nezbývá nic jiného, než jenom doplnit, abyste si nezapomněli Jirkovo parádní video pustit ve vysokém rozlišení, přes celou obrazovku a s hlasitostí náležitě doprava. Stojí to zato.

Signature
Seznam všech článků o dýsingu na PiNa.cz

Přečteno 106 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.

6 komentářů u „F3F NYX na Rané – akrobacie a dýsing

  1. dalibor

    Jojo..Jirkovi fandím…DS v česku,paráda!!!

  2. Dzordzik

    Ahoj Juro, DSko pěkné, skoro z toho jde strach, když si představím že bys to křídlo loupnul, to se pak ani nestihneš leknout.
    To poletování taky fajn, ale nevím, nějak mě to nechytlo tak jako to tvoje první z Rané. Asi výběr hudby mi k tomu moc nesedl. Včera sem znovu zkouknul to první a je to paráda. Jak s Swiftem, jdeš do něj?

  3. Honza

    Parádní video i husina byla! Těším se na další.

  4. Jirka Michálek

    Ahoj Dzordziku,
    u Nyxe jsem se zlomení křídla při DS vůbec neobával, protože kamarád, se kterým DS létáme měl také Nyxe a dával mu zabrat podstatně víc, než já.
    Co se Swifta týče, Duffkovic nádherný model je na mě příliš velký. Co si na kopci nejsem schopen bezpečně sám hodit z ruky, není pro mne.

  5. PiNa

    Za sebe musím říct, že i když skladbu Nessun Dorma už nemůžu ani slyšet (kvůli všem těm talentovým soutěžím), tak tady mi vůbec nevadila, ba naopak – v kombinaci s průlety mi chvílemi i ta husí kůže naskočila. Dokonce jsem si sehnal Beckovo CD Emotion & Commotion, ze kterého ji Jirka vyrubal ;-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *