Alula-TREK od Dream Flight

Zveřejněno 23. 3. 2015 v rubrice RC Modely

Dream FlightPřestaňte smutnit. Po více než roce od ukončení výroby vše nasvědčuje tomu, že se populární „svahové házedlo“ Alula vrací v nové, skladnější verzi. Zapomeňte na Alulu, nyní je tu Alula-TREK. EPO házedlo na cesty, které snadno sbalíte například do batohu a k jehož sestavení nebudete potřebovat ani kapku lepidla.

Věřím, že nejsem sám, kdo na „svahové házedlo“ Alula Evo od Dream Flight nedá dopustit. Za pár, oproti dnešku, výrazně levnějších dolarů jsem si s ní užil až stěží uvěřitelné množství zábavy. Ať už to bylo na Luckém vrchu s nárazy jižního větru okolo 15m/s, nebo na louce před chalupou, kdy nebyl problém kruhovým hodem dosáhnout na termiku a létat z ruky dlouhé minuty.

Mike Richter
Mike s prototypem Aluly v roce 2004

Loni v lednu z důvodu potíží při výrobě Mike Richter Alulu Evo stáhl z nabídky a všechny své síly upřel na propagaci a výrobu DLG házedla Libelle. Přestože mezi příznivci Aluly delší dobu kolovaly nepotvrzené střípky informací o její vylepšené verzi, na oficiální vyjádření jsme si museli počkat až do října loňského roku. Tehdy bez dalších podrobností Mike Richter oznámil, že nová verze Aluly je hotová a během pár dní proběhne příprava její sériové výroby.

Trvalo to dalších 5 měsíců, než se na veřejnost dostaly první podrobnosti o nové Alule, která nese jméno Alula-TREK a oproti Alule Evo přináší několik změn a vylepšení. Co zůstalo beze změny, je použitý materiál EPO a široká letová obálka modelu, takže si i s novou Alulou-TREK perfektně zalítáte jak na svahu, tak v termice.

Alula Evo v Italii
Alula Evo v Itálii

Zapomeňte na lepení, Alula-TREK bude k dispozici pouze ve verzi ARG – „Almost Ready to Glide“. K jejímu sestavení nebude potřeba žádného lepidla. Většina spojů bude řešena silnými neodymovými magnety. Uhlíkové nosníky, ovládací páky, magnety pro uchycení kabiny i ochranný výlisek na spodek trupu budou již z výroby zalepeny. Křídla u trupu budou také přichycena pomocí silných magnetů. Stejně jako u předchozí verze Aluly, u které toto řešení však bylo k dispozici za příplatek. Osobně bych preferoval z důvodu vyšší pevnosti a nižší hmotnosti klasické přilepení křídel, ale na druhou stranu složení i rozložení celého modelu zpět do přepravní krabice bude otázkou pár minut.

Dobrá zpráva na konec. Přestože na webových stránkách Dream-Flight o nové Alule není ani zmínka a žádné její fotografie nejsou zatím k dispozici, výroba údajně běží na plné obrátky a první kousky by k VIP zákazníkům měly dorazit koncem dubna, nejpozději začátkem května.

Signature
Seznam článků o Alule na PiNa.cz

Přečteno 133 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

10 komentářů u „Alula-TREK od Dream Flight

  1. rtep

    Je to Martine potěšující zpráva, počkám si na podrobnosti, až bude nějaké foto, aby se to dalo blíže ohodnotit. Fakt je ten, že já mám Alulu stále letuschopnou a nepoškozenou. Na svahu je to můj nejoblíbenější model.

  2. Warhawk

    Tu jsem vždycky chtěl :-) Ví někdo kolik za ní chtějí (chtěli), resp. jak to vyjde s dopravou ? Třeba by se našel nějaká nadšenec z hlavního města :-)

  3. PiNa

    pajan: díky, už jsem na to také koukal. Dobrou zprávou je, že černo modré konce křídel budou hotové z výroby. Špatnou zprávou je, že křídla ze staré Aluly Evo na novou Alulu-TREK pasovat nebudou.

    Warhawk: Mám pocit, že Alula Evo stála asi 68USD plus 25USD poštovné. Za tuhle cenu dorazily pouze výlisky. Serva, baterky a další bižu bylo zvlášť. Za 90USD už to taková výhra není – navíc s dolarem skoro za 26 korun.

    rtep: Ahoj Petře, ta moje vypadá jako po návratu z válečné fronty a trpělivě už několik měsíců čeká na svůj příděl vteřinového lepidla a na zalepení uhlíkových pásnic do pokroucených křidýlek. Snad už brzy. Jednoduše není na létání čas, rodinka si všechen volný čas alokovala na několik let dopředu ;-)

  4. PiNa

    Mike se nechal slyšet, že „nový“ Weasel bude k dispozici letos na podzim. Ten si myslím, se na svah hodí ještě o něco lépe než Alula. Na druhou stranu se s ním nedá lítat v termice. Holt něco za něco.

  5. PiNa

    pajan: Objednat se dá přímo u Michaela na jeho stránkách. Ideálně mu poslat mail, že chceš zařadit na seznam čekatelů.

    Pierre pravidelně dostává produkty Dream Flight jako jeden z prvních. Otestuje, napíše recenzi a prodeje vystřelí vzhůru ;-)

    Podělit se o poštovné je sice hezká věc, ale z osobní zkušenosti doporučuji objednávat po jednotlivých kusech. Mike nemá problém s tím, deklarovat o něco nižší hodnotu – jenom je potřeba mu to při objednávání napsat do poznámky, takže sice zaplatíš poštovné, ale vyhneš se DPH a případnému clu, které se ale v případě Aluly nepočítá.

  6. PiNa

    Recenze od Pierra Rondela. Vypadá to opravdu moc dobře. Ještě by to chtělo dolar za 18Kč a nebylo by co řešit ;-)

  7. VIKI

    Dobrý den,
    chtěl jsem se prosím Vás zeptat, zda se dá od Vás, nebo přes Vás objednat ALULA TRACK?
    Děkuji za odpověď

    K.V.

  8. PiNa

    VIKI: Nejsnáze se k Alule dostanete u Lindingera. Cena je přiměřená, poštovné lidové a dodání trvá cca týden.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *