MAlti EX – nový výškoměr od JETI Model

Zveřejněno 18. 5. 2015 v rubrice RC Modely

Výškomět MAlti EX JETI

Na stránkách francouzských TopModel se objevily první informace o novém výškoměru MAlti EX od JETI Model (rozměry 30mm x 16mm x 7mm; váha 5g včetně kabelů) s doporučenou prodejní cenou necelých 55 Euro. Kromě měření aktuální výšky modelu umožňuje MAlti EX také nastavit upozornění při překročení konkrétní její hodnoty, čehož lze využít například při vlekání větroňů do stejné výšky. Pro správnou funkci výškoměru MAlti EX je vyžadován firmware 2.20+ ve vysílači a 3.14+ v přijímači.

Přečteno 80 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

5 komentářů u „MAlti EX – nový výškoměr od JETI Model

  1. Dzordzik

    Já měl za to že tak základní věc jako nastavit alarm na překročení libovolného měřeného parametru uměl už první Duplex …

  2. Marek Vrzák

    …hmm s výškoměrama se roztrhl pytel :-), není to ani rok, co jsem si od Jetáků kupoval nový vylepšený a citlivější Vario EX2 a už i jednička uměla alarm na výšku + samozřejmě u obou zabudovaný teplotní senzor

  3. Warhawk

    Nové senzory. Třeba první Alti od Petra Sysaly byl založen na starém analogovém senzoru, který navíc stál 6 stovek. K tomu bylo zapotřebí slušnější AD převodník, referenci apod.
    Mám postavený (a skoro doprogramovaný) výškoměr na MPL3115a2, který stojí pár korun, má srovnatelnou přesnost, digitální interface a teplotní kompenzaci, takže z toho rovnou lezou data.
    Konec technické vsuvky.

  4. PiNa

    Warhawk: Měl jsem obojí, tenkrát to byla obrovská revoluce, dneska už je to nuda. Výškoměrů i várií tři půlky ;-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *