Maketové figurky pilotů a přístroje pro větroně

Zveřejněno 4. 11. 2015 v rubrice RC Modely

Větroň kokpitPři stavbě maketových modelů větroňů maximálně věrných své předloze nelze zapomenout na kvalitně zpracované figurky pilotů i na, do nejmenších detailů provedený, interiér modelu. Nejste-li dostatečně šikovní, řešení nabízí například Axel Pfannmüller, který se výrobou nepřeberného množství těchto dílů se svým týmem Axel's Scale Pilots zabývá již od roku 1996.

Větroň kokpit

Široká nabídka figurek pilotů, kompletních přístrojových panelů i jednotlivých přístrojů a interierového vybavení kokpitu pokrývá všechny oblasti leteckého maketového modelářství od historických větroňů až po jety a na své si přijdou i lodní modeláři. Vše vyráběné ručně v pověstné „německé kvalitě“ s maximálním důrazem na autentičnost.

Figurky pilotů

Mezi nejžádanější patří samozřejmě figurky pilotů. K dispozici jsou v měřítku od 1:2 až po 1:5 a přibližně polovinu všech vyrobených figurek představují piloti větroňů. Základem je postavička vyrobená z pěnové gumy vlastní výroby, která se pod tlakem tvaruje ve formě. Tu si Axel sám vyrábí a dle jeho slov se vždy snaží o její co nejvěrnější provedení s co nejvíce anatomickými detaily. Co pilot, to originál. Na výrobě se podílí celkem 5 lidí, z toho 3 jsou rodinní příslušníci (manželka, syn a dcera). Pro představu, výroba pilota v měřítku 1:4 trvá celý jeden den.

Větroň kokpit

Po celosvětovém úspěchu se svými piloty, rozšířil Alex sortiment firmy také o jednotlivé palubní přístroje i celé přístrojové panely. Vše potřebné, včetně nejmenších dílů si vyrábí sami. Nedrží žádný sklad, ani nemají kamenný obchod. Vše se vyrábí na zakázku. Poptávkový/objednávkový formulář je ke stažení na jejich webových stránkách. Za nahlédnutí rozhodně stojí obsáhlé a tématicky tříděné foto album s některými realizovanými zakázkami.

Zákazníci se rekrutují z celého světa. Nejvíce jich pochází pochopitelně z Německa, dále ze Švýcarska, Francie a po úspěšném vstupu na americký trh i z USA.

Signature
Seznam všech článků o figurkách pilotů na PiNa.cz

Přečteno 524 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

1 Komentář u „Maketové figurky pilotů a přístroje pro větroně

  1. pato

    Cau pozeram ake nadherne kokpity mate neposles mi scan abo daci idem robit kokpit do ASW 28. 2600mm a vy to mate paradne pomozete dakujem kontakttujte ma mailom mlynar.pato@gmail.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *