Oprava náběžné hrany kompozitu – MiniCorado

Zveřejněno 13. 11. 2015 v rubrice RC Modely

MiniCorado ENamátková prohlídka složky s obrázky na pevném disku odhalila sérii fotografií od Michala Vágnera – výrobce oblíbeného elektrovětorně MiniCorado, na které je zachycený mistrův postup při opravě poškozené náběžné hrany křídla tohoto kompozitového modelu.

Nábežná hranaNábežná hranaNábežná hranaNábežná hranaNábežná hranaNábežná hranaNábežná hranaNábežná hrana

To, co se na závodech provizorně řeší isolepou a plechovkou od RedBullu, jde v dílně opravit k nerozeznání od nového křídla. K těmto fotografiím bohužel nebyl přiložený žádný popis, ale kdo ví, třeba až sem Michal Vágner jednou zavítá, napíše pár podrobností do komentářů.

Signature
Seznam všech článků o modelu MiniCorado na PiNa.cz

Přečteno 96 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

3 Komentáře u „Oprava náběžné hrany kompozitu – MiniCorado

  1. Dzordzik

    Pokud je z čeho vyříznout nepoškozenou část a jen ji vlepit, je to ještě poměrně jednoduché, pokud však není z čeho řezat, je to horší.

  2. Michal V.

    Tahle oprava se dělala opravdu pěkně. Náběžka byla čistě proražená,nikde nebyl herex odtržený od vnější tkaniny, nosník byl v pořádku a bylo to těsně u trupu, takže nebyl problém s rozdílnou hmotností polovin křídla. Prostě i bourat se musí umět ;-)
    Náhradní díl jsem vyřízl z nepovedeného křídla, které mi leželo v dílně a opatrně ho rozdělil v náběžce. Horní díl je přilepený vteřinovým lepidlem a spoj je potom z vnitřní strany přelaminovaný. Na spodní straně jsou nejdříve přilepeny pásky, na které dosedne spodní díl. To už je lepeno epoxydem s microbalony a těma je vyplněná i náběžka.(přesné zalepení obou dílů ušetří hodně práce při následném broušení! :-) )
    V místě spojů je vybroušený mělký žlábek, ve kterém jsou položené 3 pásky skla 48g s různou šířkou, které napojují vnější tkaninu sendviče (ta přenáší většinu namáhání v krutu!!!). Pak už jen broušení, tmelení, broušení, stříkaní barvou, broušení leštění, nadávání, že jsem na jednom místě barvu probrousil, znova přebroušení, stříkání, broušení, leštění…. ;-)

  3. PiNa

    Díky Michale za doplnění. Z těch fotek to rozhodně takhle složitě nevypadalo ;-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *