Miroslav Kohoutek – Evropské perpetum mobile

Zveřejněno 21. 11. 2015 v rubrice Ze života

EUPolitickým tématům se na svém blogu záměrně vyhýbám, ale dnes udělám výjimku. Mailem mi dorazil text, jehož údajným autorem je hodinář, chronolog a teoretik cykliky Miroslav Kohoutek, který přesně vystihuje současné dění v EU po teroristických útocích. Bylo by to k popukání, kdyby to nebylo tak pravdivé.

1. Alláh Akbar! BUM!
2. Po chvíli zmatku si všichni počmárají něčím profiovku na Facebooku.
3. Evropský státník prohlásí, že je šokován, ale neměli bychom se uchylovat k násilí, situace je pevně v rukou a jednalo se jen o 20 osamocených šílenců.
4. „Přátelé“, kteří chtějí být cool, si začnou na Facebooku utahovat z těch se změněnou profilovkou.
5. Objeví se „statečný muslimský zachránce“.
6. Objeví se muslimové, kteří ukazují fakáč.
7. Merkelová a Junker prohlásí, že čin nijak nesouvisí s migranty nebo menšinami, protože kdo by jinak, sakra, vydělával Němcům na penzi, že.
8. Abás obviní židy, Štětina rusy, „nerdi, kteří vědí“, CIA.
9. Sluníčkářům se povede nastrkat před fotoaparáty pár lidí s šátkem a nápisem „Já nic, já muzikant“.
10. Bezpečnostní služby, bezpečnostní poradci a jiní bezpečáci prohlásí, že už před rokem říkali, že je to nebezpečné.
11. První „skuteční odborníci“ odhalí, že podle záběrů z mobilů na YouTube je jasné, že atentátníci stříleli slepými a podle toho, že měli botasky, to nebyli muslimové ale illumináti a ti mrtví šli po smrti domů.
12. Etnomasochisté a nosiči „Břemene bílého muže“ se začnou mlátit důtkami do zad a vykřikovat, že si za všechno můžeme sami, protože oni se jen oprávněně brání nám, ošklivým imperialistům a že máme rychle odzbrojit a nastavit holé zadnice.
13. Vlády prohlásí, že bezpečnostní služby a bezpečnostní poradci nic neříkali a proto jim musí zvýšit rozpočet, aby si mohli nakoupit nové radary na měření rychlosti.
14. „Prezident“ vyšle letadlovou loď, stíhačku nebo dron, který zničí jednu nemocnici, 2 džihádisty a rozbije nepřátelský laptop.
15. Vrcholní politici se někde projdou, drží se za ruce a prohlásí, že nás to nesmí rozdělit, evropské hodnoty a hlavně že se máme rádi.
16. Vše se vrátí do starých kolejí.
17. Alláh Akbar! Bum!

Toliko text pana Kohoutka. Já osobně se snažím dívat na celou situaci ohledně islámu, uprchlíků a imigrnatů s odstupem a s chladnou hlavou. Nebráním se naslouchat rozumným lidem z obou stran barikády. Kdybych se měl ale rozhodnout, zda islám ano, nebo ne, tak volím NE a vím proč.

Signature

Přečteno 4 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

5 komentářů u „Miroslav Kohoutek – Evropské perpetum mobile

  1. Dzordzik

    Nestotožňuji se s dnes tak běžným ěílenstvím ohledně islámu. Islám je jaký je, stejně jako křešťanství či další náboženství. Všechno je to o výkladu a o tom kolik extrémistů si svoje činy náboženstvím omluví. nějak zaniká že jedny z největších prasáren v minulosti byly činěny ve jménu křesťanství …
    A také zaniká, že tomu není tak dávno, co naši občané hledali v emigraci záchranu před komunismem a nevím o tom že by byly vyháněni, spíš naopak. Byli přijati, byli integrováni a měli možnost se, pokud chtěli, později vrátit zpět. A pokud vím tak se jich nikdo neptal jakého byli vyznání.
    Dobré se nad tím zamyslet než někdo napíše že islamisty omlouvám atd. neomlouvám, jenom mi příjde, že se opět aplikuje dvojí metr.
    Jiná věc je že absolutní většina imigrantů nejsou váleční ale ekonomičtí emigranti. O tom žádná. A to že se tady po evropě potuluje milionová skupina imigrantů o kterých pořádně nikdo nic neví je také jiná věc. O tom by se převážně mělo diskutovat. Toto bylo podceněno.

  2. PiNa

    Ahoj Jirko,

    díky za názor. Zapomněl jsi na pár drobností. Třeba, že křesťanství prošlo celou řadou reforem, zatímco islám toto ještě čeká. V dnešní době je islám jediným expanzivním náboženstvím. Od toho se odvíjí minimální šance na začlenění muslimů do kulturně odlišného prostředí. Výkladů koránu existuje „milión“ a když se to muslimům nehodí, tak si ho „ohnou“ podle svých potřeb. Vřele doporučuji si o něm něco přečíst. Možná se budeš hodně divit.

    I tvoje srovnání současné situace s emigrací za komunistů není správné. Jednak těch lidí bylo řádově méně – pokud vím, jednalo se o desítky tisíc a také to byli lidi z kulturně podobného prostředí. Tenkrát se s pokorou čekalo na udělení azylu. Stačí porovnat výpovědi a fotky z té doby s tím, co se děje dnes. Navíc to byla doba, kdy se hodně budovalo, lidi byli potřeba. Dneska už je to zase jinak.

    Obávám se, že to dopadne stejně, jako tenkrát, když do Německa, Dánska, Francie, Švédska přišlo v rámci velmi vstřícné azylové politiky hodně muslimů. Jejich generace byla ještě vděčná, ale jejich děti tzv. „anchor kids“, už si servítky neberou. A dnes už i tyto donedávna vstřícné země svoji azylovou politiku přehodnocují, neboť je současná situace nad jejich síly.

    O dodatečné zátěži zadlužených státních rozpočtů ani nemluvě. Třeba v Americe jsou roční náklady související s ilegálními imigranty a jejich dětmi přes 200 miliard dolarů ročně. Německo odhaduje, že jenom za letošní rok vydá 11 miliard euro na imigranty. V době, kdy stát nemá pár milionů na záchranu Klokánků, na nemocné děti se sbírají víčka a peníze pro důchodce nejsou, se vynaloží miliardy na imigranty… nevím, myslím, že to není správně.

    Aby nedošlo k omylu, nemám nic proti pomoci válečným uprchlíkům. Tam je to bez diskuze. A navíc Syřanů je v současné vlně odhadem snad 20% a jsou to ti nejslušnější. Ale otevřít hranice a nabrat si do Evropy miliony muslimů, to mi nepřijde jako rozumné rozhodnutí.

  3. Dzordzik

    V zásadě souhlasím. Jen mi příjde že se poslední dobou háže všechno do jednoho pytle a příliš se živí protiislámské nálady, včetně našeho pantáty na hradě.

  4. Honza

    Jenom doplním:

    Desatero islamizace podle B. Kurase

    1. Radikální muslimové provedou teroristický útok, „vyprovokovaný“ nějakým zlem Západu.

    2. Umírnění muslimové se distancují a zdůrazní, že jde jen o nepatrnou menšinu radikálů.

    3. Titíž umírnění muslimové si postěžují na zesílenou vlnu islamofobie namířenou na mírumilovnou většinu a varují, že by mohla vyprovokovat další terorismus.

    4. Mainstreamoví politici s pomocí umírněných muslimů v boji proti islamofobii zavedou represivní opatření omezující svobody nemuslimů.

    5. Média, kultura a školství zavedou dobrovolnou autocenzuru, aby nebyly z islamofobie a xenofobie obviněny, a z téhož důvodu policie, soudy a veřejné instituce přestanou stíhat zločiny muslimů.

    6. Umírnění muslimové, s důvěrou přetolerantnělých nemuslimů, získají větší mocenský vliv a nemuslimové si libují, jak se jim společně daří mír.

    7. Po období zdánlivého klidu radikálové provedou další teroristický útok.

    8. Celý cyklus se opakuje pokaždé o oktávu výš, čili s větší razantností proti islamofobii a předáním většího vlivu umírněným muslimům. Frekvence cyklů se zrychluje, mezery mezi nimi zkracují.

    9. Po několika takových cyklech neislámská společnost zjistí, nebo si třeba ani nevšimne, že prakticky odevzdala moc umírněnému islámu.

    10. Radikální muslimové převezmou moc od umírněných muslimů a islamizaci dokončí, v tradičním stylu represe, masakrů a zotročení nemuslimů. Západní Evropa se už náměsíčně nachází mezi fázemi 8 a 9, střední Evropa se začíná šprajcovat mezi fázemi 4 a 5.

  5. JirkaM

    Dzordziku,
    když prezident Beneš řekl, že v zásadě souhlasí (říkal to často), všichni z jeho okruhu věděli, že je rozhodně proti.
    To jen tak pro pobavení :)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *