Czech Republic From Sky – Land of Stories – 4K

Zveřejněno 4. 1. 2016 v rubrice RC Videa

VideoAsijští NPro+ se specializují na pořizování leteckých záběrů po celém světě. Při jejich natáčení používají výhradně drony od DJI. V loňském roce zavítali i k nám do České Republiky a s dronem DJI Inspire 1 pořídili dech beroucí záběry v rozlišení 4K. Tří a půl minutový sestřih toho nejlepšího naleznete v přiloženém videu. Za mě oba palce hodně nahoru.

Toto působivé video je současně ukázkovým příkladem toho, kam až se za posledních 5 let posunuly možnosti natáčení z dronů a FPV letadel. Pokud jste ještě neviděli, doporučuji mrknout na Trappyho video z Prahy, které pořídil v roce 2010 z FPV samokřídla s kamerkou GoPro. Tenkrát to byla velká kontroverzní pecka, která však při porovnání se stejnými záběry (Staroměstské náměstí, Karlův most) od NPro+ z roku 2015 působí až neuvěřitelně amatérsky. Dron DJI Inspire 1 v ceně okolo 80 tisíc korun se s tehdejší amatérskou výbavou Trappyho srovnávat nedá, ale stejně. Pokrok holt nezastavíš.

Stranou samozřejmě ponechávám otázku legality jejich počínání. Vzhledem k tomu, že v komentářích pod svými videi pravidelně ponechávají dotazy na potřebná povolení bez reakce, odpověď je zřejmá. Na kvalitu videa samotného to ale vliv nemá.

Signature
Seznam článků o Praze na PiNa.cz

Přečteno 7 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

1 Komentář u „Czech Republic From Sky – Land of Stories – 4K

  1. Fizer

    Jedno se musí nechat kvalita je úžasná. Za „pár“ korun profesionální výsledek, který byl ještě nedávno obyčejným smrtelníkům nedostupný. Těm nezbylo nic jiného než si lítat a natáčet maximálně v kvalitě linkovaného videa z Prahy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *