MASCH – Hadačka 2017 – Fotogalerie

Zveřejněno 4. 7. 2017 v rubrice PiNa Fotografuje

Nikon Hadačka je vesnice v severovýchodní části okresu Plzeň-sever, část obce Výrov. V celé obci žije přes 450 obyvatel a na přilehlém polním modelářském letišti se pravidelně koná setkání leteckých modelářů Model Air Show Chroust pod záštitou LMK Chroust a jeho náčelníka Jardy Chroustovského. Letos proběhl již 8. ročník této nadmíru povedené akce.

Stane-li se, že mám volný víkend a současně chuť fotografovat, zeptám se Honzy Špatného a ten mi vždy doporučí nějakou prima modelářskou akci, která by stála za návštěvu. Díky jeho doporučení jsem letos už navštívil halové MČR na Zeleném pruhu (fotogalerie k vidění zde) a tentokrát mi doporučil Hadačku někde u Plzně.

MASCH - Hadačka 2017

Pravda, letáček propagující tuto akci, mi pravidelně vyskakoval na Facebooku, ale nevěnoval jsem mu pozornost, neboť celá akce působila jako sraz několika kamarádů na klubovém letišti. Nic, co by mě jako fotografa příliš lákalo.

MASCH - Hadačka 2017MASCH - Hadačka 2017

Moje chyba a naprosto mylný předpoklad. Nakonec se totiž ukázalo, že Model Air Show Chroust – Hadačka je velmi oblíbená akce jak mezi piloty, tak i mezi návštěvníky, kteří dorazili v hojném počtu a zastoupeny byly všechny věkové kategorie.

MASCH - Hadačka 2017

Bezproblémový průběh modelářské letecké show zajišťovali členové LMK Chroust pod vedením BOSSe a náčelníka Jardy Chroustovského, kterému tímto ještě jednou děkuji, že mi umožnil fotit přímo u dráhy. Počasí vyšlo dokonale. Modrá obloha téměř po celou dobu konání akce s mírným vánkem až bezvětřím. Co více si přát.

MASCH - Hadačka 2017MASCH - Hadačka 2017

Nabídka létajících i pouze vystavených modelů byla velmi široká. Zastoupeny byly všechny druhy pohonu – elektry, spalováky i turbíny. Od F3K házedla, přes gumovku od Multiplexu, makety historických větroňů, akrobatické speciály, makety stíhaček z druhé světové války, vrtulníky maketové i splašené motyky, makety současných i historických letadel až po proudovou maketu L-39 Zdeňka Vašaty. Až na nešťastnou havárii Black Hawku Jiřího Jánského se vše obešlo bez větších problémů.

MASCH - Hadačka 2017

Příjemným zpestřením byla ukázka sokolnictví pana Segeče s rodinkou a přílet opravdového letadla Piper. Vzato kolem a kolem, byla to nakonec velmi povedená akce a jsem rád, že mi ji Honza doporučil. Pokud čas dovolí, příští rok přijedu zas.

Všechny vybrané fotografie (102 kousků) naleznete ve fotogalerii na odkazu níže. Pro maximální kvalitu klikněte na plnou velikost obrázků – link vpravo dole u každé fotografie.

MASCH – Hadačka 2017 – fotogalerie

Jedná se pouze o dočasný link. Proto jej prosím nelinkujte přímo, ale odkazujte se na tuto stránku. Je velmi pravděpodobné, že brzy album přesunu na nové FTP.

Signature
Seznam všech fotogalerií na PiNa.cz

Přečteno 109 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.

1 Komentář u „MASCH – Hadačka 2017 – Fotogalerie

  1. Petr

    Martine, moc krásný fotky. Přeci jen když se dá dohromady dokonalej přístroj s pořádným fotografem tak toto je výsledek. Čau, Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *