Akce 1000

Zveřejněno 16. 12. 2017 v rubrice RC Modely

Akce 1000

David Kyjovský rozjel chvályhodnou Akci 1000, jejíž hlavním cílem je vytvořit z naprostých nováčků RC modeláře a piloty – a to v co největším množství. Máte-li malé děti nebo známé a kamarády, kteří by si rádi tento koníček vyzkoušeli, potom Akci 1000 věnujte trochu pozornosti. Vypracovaný systém značně usnadní cestu od naprostého začátečníka k pilotovi, který má svůj rádiem řízený model letadla plně pod kontrolou. Nejaktuálnější informace jsou k dispozici na Facebooku Akce 1000.

Přečteno 33 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

13 komentářů u „Akce 1000

  1. Petr

    A pro ty, kteří ksichtoknihu nepoužívají je možno informace taky sehnat nebo je to jen pro uživatelé výše uvedeného média?

  2. Rudolf

    A jen tak „mimo“. Moji kamarádi modeláři taky „ksichtoknihu“ nepoužívají. Za těch 7 roků, co jsem se tam registroval, sice pod smyšleným jménem Vanda …. mne to zatím nikdy nevysvléklo, ani to nechtělo občanku, naopak zvažuji zrušení webovky, krásně se tam vkládají fotky včetně jakéhokoli textu, není-li v rozporu se zásadami. Jen citlivkám vadí „nevěrohodnost“ barev na fotkách, kterou jsem nikdy neviděl. A to pracuji jako strojvedoucí, kde barvocit a další smysly musí být v hodnotě 1. Navíc správci stránky Akce 1000 udržují informace s větší hodnotou, než na „ukecaném“ foru RC Mánie…

  3. Dalibor

    Tak jsem si přečetl celou diskuzi na RcManii. A nějak z akce 1000 nových pilotu mám rozporuplný pocit. Jde opravdu o podporu rozvoje dětí, nebo o podnikatelský projekt schovaný pod pěknou myšlenku?

  4. Petr

    To Rudolf:
    Přiznám se, měl jsem tam účet taky, ze zvědavosti, následně (doufám) byl smazán, stejně jako účet na linkedin, twitteru a dalších „kouzlech“.
    Nějak jsem nenašel smysl, nebo nepochopil myšlenku, nebo obojí :-)
    Co mě taktéž vadí, je problém, cituji: „není-li v rozporu se zásadami“. Ty jsou velmi „pružné“ až gumové…

    Jsem už hodně dlouho v IT, mám na starosti bezpečnost systémů a dat, možná proto…
    Ne, že bych nepoužíval například chatovací systémy, ale privátní, které jsou pod kontrolou. „Veřejné sociální služby“ mi připadají, hlavně obsahem jako duševní onana..um.
    Asi jsem moc paranoidní :-D

  5. PiNa

    Ad Facebook: Mít tam účet má své plusy i mínusy. Tak jako skoro všechno. Stejně tak se tomu dá naprosto propadnout, nebo to používat střídmě. Osobně ho používám jako agregátor zajímavých informací ze skupin, kde jsem přihlášený a jako komunikační nástroj s lidmi, se kterými chci, nebo potřebuji být v kontaktu. Trávím na něm nezbytné minimum času a získat podobné info procházením jednotlivých webu by mě stálo mnohem více času.

    Ad Akce 1000: Proč by to měl někdo dělat zadarmo? Samozřejmě, že je to podnikatelský projekt. Co je na něm sympatické, je cena základního vybavení, které nabízí a hlavně možnost konzultací a vedení od zkušených pilotů na blízkém letišti, případně řešení potíží online. Ale jsme v Čechách a kritizovat je to nejjednodušší. Za mě má David oba palce nahoru a jestli na tom i něco vydělá, jenom dobře.

  6. Dalibor

    Já naprosto nekritizuji snahu vydělat, na tom stojí celá ekonomika a běh lidstva. Mně jen přijde takové, hmm zvláštní to zaobalení do programu výchovy nových pilotů/modelářů.

    Víš Martine. V době kdy hodně dětí modelařilo, nebylo nikde nic (doba Svazarmu), žádné počítače, smartfouny a podobné vylomeniny.
    A děti si tím pádem neměly čím poměřovat kdo je víc kůůůl. A tak když chodily do kroužků modeláře, vrstevníkům to nebylo divné, natož aby je někdo zesměšňoval.

    Dneska, když prcek nemá ajfouna, nebo ajpeda, je debil a socka mezi vrstevníky. Okolo navíc kýbl lákadel ve formě PC pařby a mnoha jiných věcí. Jak asi myslíš, že děcka přitáhneš k poletování s modýlky. Což je ostatně dost infantilní zábava :-) :-)

    Buď se s tím někdo už narodí (jako já, co miluji vše, co lítá už od narození), nebo ho to chytne až ve věku, kdy na tyhle hračky má prachy.

    V diskuzi na rc manii jsou velmi zajímavé názory. Včetně toho, když set má dítku koupit rodič, pro kterého jsou 4 litry peníze. Dítko to třeba i chytne a co pak dál? Na další rozvoj už potřebuješ naprosto jiné prašule, 4 litry jsou pak drobné !!!

    Proto si myslím, že tohle mají řešit granty, kdy vybavení mají mít děcka v kroužku zadara, všichni stejné !!! A když to někoho chytne a bude se tomu věnovat dál, tak teprve toto dítko se snažit podpořit. Cest je dost.

  7. PiNa

    Mně přijde, že v tom všichni vidí něco, co tam ve skutečnosti vůbec není. Faktem je, že modelářů ubývá, příčiny jsou všeobecně známé. Nyní se tu objeví akce, která má pomoci jejich počet rozšířit a hned se hledá, proč je to špatně.

    Co je divného na tom, že firma, které z modelářů žije, přijde s touto akcí?

  8. PiNa

    Ještě doplním včerejší můj krátký večerní komentář.

    Rozuměl bych té negativní vlně, pokud by nabízený kit byl předražený, nebo by jeho kvalita byla přinejmenším diskutabilní. Ale tak to v případě Akce 1000 není. Komponenty jsou slušné, celková cena 3999Kč je dobrá.

    Ve svém okolí už mám pár lidí, kteří si kit objednali a přiznám se, že o něm také přemýšlím. Pro Štěpánku na jaro na chalupu. Zatím začínáme zvolna trénovat v simulátoru a baví jí to. Jsem přesvědčený o tom, až ji uvidí sousedovic klučina, jak si poletuje s letadlem, bude ho chtít taky ;-)

    Zastávám názor, že děti by si měly vyzkoušet co nejvíce podnětů, aby dokázaly najít to, kde se najdou. Čím dříve se to podaří, tím lépe pro ně. Talent si nevybíráme, ten je nám daný. Jasně, hraničilo by to se zázrakem, kdyby se to některým podařilo v takhle útlém věku, když některým lidem se na to nepodaří přijít celý život, ale i kdyby se to nepovedlo, tak každá hodina strávená bez počítačů, chytrých mobilů a tabletů má cenu zlata. A z toho pohledu investice 3999Kč za OVĚŘENÝ výukový kit ve slušné kvalitě mi nepřijde vůbec špatné.

    Samozřejmě můžu ušetřit, nakoupit si kit z Číny a potom se s ním trápit a nakonec ho odložit do kouta, pokud nebudu mít štěstí a nekoupím ten, který dobře lítá, a který nabídne více zábavy než zklamání. Jak ho ale poznám, když jsem začátečník a moc tomu nerozumím? Takže další plus bod za ověřené řešení s komunitní uživatelskou podporou v rodném jazyce.

    Námitka co bude dál, když to dítko chytne a rodiče na další/lepší vybavení nebudou mít? Potom má dítko smůlu, to je jasné. Ale neznamená to, že ho už předem připravím o možnost si to vyzkoušet. Bavíme se o situaci, kdy potomek o lítání s RC modely projeví vážnější zájem.

    Létání s RC modely je dnes okrajovou záležitostí – když nepočítáme lítání s RC hračkami z obchodních center a s drony. Poctivé modelařině se věnuje už jenom pár desítek max. stovek nadšenců obvykle vyššího věku. Kvalitní modelářský kroužek aby člověk pohledal. A bude hůř. Tady už ani granty nepomůžou. Proto má Akce 1000 moje sympatie.

  9. Dzordzik

    V tomto souhlasím s Martinem, cokoli co se v tomto směru pro děti podniká je v zásadě ok, člověk nikdy neví co ho chytí a tak je každý podnět dobrý. Trošku celý projekt sráží že na jeho úvodnís tránce se člověk dozví že mu bude pomoženo pomocí ukázkových viodeí a když na ně klikně aby se teda dozvěděl jak na tom nic není, dozví se že:
    Kanál nemá žádný obsah.

    To o serióznosti projektu moc nevypovídá. Takto to na mě zatím působí že úmysl předběhl realizaci. Objednat je možné, ale pokud tatínek není modelář, tak si s tím neporadí. Pro nepolíbeného je programování rádia španělská vesnice a slovo kanál zavání kanalizací. A pro tatínka co poletuje je zase takový set k ničemu, protože je dávno vybavenýa bu´d něco doma usochá sám a využije stávající vybavení, nebo si koupí právě ten čínský set. Takže nějak netuším pro koho to vlastně v současném stavu je?

    https://www.youtube.com/channel/UCT0mfP9krpDlBANq3wDAlFA/featured

  10. PiNa

    Dzordzik: Chybějící videa je známá věc, viz Davidovo 10 dní staré vyjádření.

    „David Kyjovský: Máte bohužel trochu pravdu, hektický konec roku tomu moc nenahrává. Další videa už jsou hotová a jen se stříhají, myslím že hlavní punc to ale získá, až se na jaře začneme scházet, společně létat a tak podobně.“

  11. SHU

    K té negativní odezvě…
    Celé to vypadá jako hurá akce. Videa nejsou dodnes (21.1.2018), na RC manii příspěvek, který poukazoval na nedostatky (a nebyl sám) zmizel do 10 min, kromě toho, jaký koupit set, není řečeno ani co s ním, ani co potom… to prostě nedělá o akci dobrý dojem.
    Pokud je to komerční akce dané firmy a toto je způsob reklamy OK, ale pokud se to ale prezentuje jako podpora a propagace modelářství mezi mládeží, tak by se to dalo udělat podstatně účelněji. Proto ty negativní ohlasy.
    Svaťa

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *