Pozor na brusné kotouče!

Zveřejněno 11. 1. 2019 v rubrice Ze života

POZOR!Víme to všichni, ale ne každý to dodržuje. Nejen při práci s bruskou je potřeba dbát na svou bezpečnost a používat ochranné prostředky. Že to má rozhodně smysl, potvrzují drsné fotografie Charlese G Hooda z firmy Off Hook The Maintainance, kterému se při broušení brusný kotouč roztrhl na dvě části a nebýt brýlí, nedopadlo by to vůbec dobře.

Brusny Kotouc Nehoda

Brusny Kotouc Nehoda

Brusny Kotouc Nehoda

Myslím, že se jeho anděl strážný docela zapotil. Pamatujte na to, až budete brát do ruky brusku a nezapomeňte si nasadit ochranné brýle. Někdy stačí opravdu málo.

Signature
Seznam varovných článků na PiNa.cz

Přečteno 134 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

1 Komentář u „Pozor na brusné kotouče!

  1. Dzordzik

    Drsné: Ještě bych doplnil z vlastní zkušenosti, nikdy nedělejte s elektrickým nářadím unavení, mě s takhle jednou někdy kolem půlnoci v ruce protočila úhlová bruska a kotouč se mi pěkně zakousl do prstu a šel až na kost (pěkně podél prstu, aby nadělal co nejvíc škody). Protože kůže byla v cca 5mm šířce odbroušená, tak ani nebylo moc co k čemu přišít. Pak to nějak zarostlo, ale měl jsem dost omezenou hybnost ještě dlouho po tom a ještě týden jsem si z rány tahat pinzetou zasekané špony. Chuťovka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *