Nigerijské dopisy v novém III.

Zveřejněno 11. 5. 2010 v rubrice Ze života

Nigerian LettersPo delší pauze je zde další díl seriálu o podvodných praktikách, se kterými se dnes můžete zcela běžně setkat na internetu. Prodáváte prostřednictvím internetového bazaru, případně aukčního serveru například elektroniku, fotoaparát či jinou dražší komoditu? Potom si dejte velký pozor na podezřele výhodné nabídky ze zahraničí.

Začátkem loňského roku jsem se rozhodl prodat svoji zrcadlovku Nikon D80. Našel jsem si na internetu pár bazarových serverů a do nich zadal svůj inzerát. Není žádnou výjimkou, že si inzertní servery inzeráty vzájemně kopírují, a tak ani netrvalo dlouho a Nikon D80 putoval k novému majiteli.

My Name is Natalie , i want to buy this item from you so let me know
the cost of the item am from Chicago .. I wait for your reply today. Thanks

O několik měsíců později se mi ozvala paní Natalie Kelly, že na internetu narazila na můj inzerát (hodně serverů u inzerátu neuvádí datum vložení, takže zájemci volají klidně i půl roku po jeho zadání), že bydlí v Americe v Chicagu, a že by ráda věděla, zda je zrcadlovka stále ještě k mání. Odpověděl jsem něco ve smyslu, že foťák stále ještě mám, ať mi napíše, jak bychom mohli celou transakci provést.

Hello, thanks for the mail am happy to hear from, i am from Chicago as i told you before so i will offer your sum of 600euro for the item plus the shipment to my daughter in Nigeria via Local post office so About the payment i will be making the payment via bank to bank money transfer Cash Payment which they will transfer the money to your bank account. So i want you to send me your full bank details for the cash payment to be made. I want to buy it for my daughter was in Nigeria for her last project, also send me all your full bank details for immediate payment. so get back to me with your full good bank details asap. This is the shipment address

Name: Olatunde Owolabii
Address : No 25 Fanawole road apete
City : Ibadan
State : Oyo
Zip Code : 234-02
Phone number : +23-48072730599
Country : Nigeria
Awaiting to hear from you
Thanks

Téměř obratem dorazila odpověď, ve které mi za D80 nabídla 600Euro (dvojnásobek obvyklé prodejní ceny) plus náklady na dopravu obyčejnou poštou letecky do Nigerie. Přihořívá. V Nigerii má prý dcerku, které by se můj Nikon náramně hodil. Platbu nabídla peněžním převodem z banky do banky. Požádala o mé bankovní údaje, vyčíslení dopravy do Nigerie a nezapomněla připojit zasílací adresu v Nigerii včetně telefonu.V této chvíli mi stále nebylo jasné, v čem celý podvod spočívá. Dal jsem si tedy práci a vytvořil požadované informace, které sice na první pohled vypadaly věrohodně, ale žádné takové konto neexistovalo. Náklady na dopravu jsem odhadl na 40Euro a vše poslal Natalii mailem.

Scotiabank Scam

Hned druhý den dorazilo několik mailů, které se na první pohled tvářily, že jsou odeslané z existující banky Scotiabank. Z nich jsem se dozvěděl, že do této banky byla složena záloha v celkové výši 640Euro osobou jménem Natalie Kelly, a že tyto jsou určené pro převod na můj (fiktivní) účet jako platba za Nikon D80. Jediné, co prý musím udělat, je, zaběhnout na poštu a poslat balíček s foťákem do Nigérie. Doklad o odeslání oskenovat. Zaslat do banky a počkat na jeho ověření, což může trvat maximálně 24h. Jakmile bude ověření úspěšně ukončeno, peníze obratem převedou na můj účet.

A zde pohádka o tom, jak jsem mohl velmi výhodně prodat Nikon D80, bohužel končí. Pokud bych se držel instrukcí a balíček odeslal, zůstalo by mi v ruce bezcenné potvrzení o jeho odeslání a slíbené peníze by na můj účet nikdy nedorazily. Zmíněná banka sice existuje, ale žádnou podobnou službu nenabízí. Podvržené maily byly navíc plné chyb, nepřesných informací a kontaktní emailová adresa neměla s tou, kterou na svém webu uvádí Scotiabank, vůbec nic společného.

Natalia Kelly se mi ještě několikrát ozvala. Ptala se, jak se mám a zda jsem již balíček odeslal. Že ona v souladu s naší dohodou peníze do banky poslala a nyní je řada na mě. Mé odpovědi se už ale nedočkala. Všechny její maily byly nekompromisně mazány. Na oko se rozčilovala, zkoušela vyhrožovat, ale během pár dní to vzdala. Dovedu si celkem živě představit, že podobně se své elektroniky dožadují ti, kteří na její podvod skočí. Urgují, nadávají, vyhrožují, ale svoje „zboží“ již nikdy neuvidí.

Signature
Související odkazy:
Nigerijské dopisy v novém II.
Nigerijské dopisy v novém

Přečteno 194 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

126 komentářů u „Nigerijské dopisy v novém III.

  1. Joy

    A tady je další… derickharrison@gmail.com Za starší housle… :-)

    Hi Mate

    Thanks for the quick Response.. I’m Mr Derick Harrison from Canada
    ..Presently in Canada, Working in Axa Insurances am buying this item
    to my son who just reside in (West Africa Nigeria),And i also want you
    to know that am buying this item as a Birthday Gift…I want to know
    how many of this item you have for selling…And i will be Offering
    you €250euro for the item plus the shipment via Post Office 3-5
    Days Delivery because i want the item to get to my son before his
    Birthday…So i will` be making the payment Online Bank Wire
    Transfer…And i will need the Necessary details need for the payment
    below.

    Bank Method

    Bank Name…
    Bank Address…
    Account Number…
    Account Holders Name…

    I will be waiting to hear back from you with your Bank information So
    that as soon as i get the details..i will contact my bank for the
    payment as soon as possible…So i will like to confirm my son hostel
    address again from him, so i will be sending you my son address in
    Nigeria soon…

    Please if you are an honest seller i want you to end the listing of
    the item right now.

    Thanks & Regard
    Mr Derick

  2. Vlasta

    prosím o rada….též se mi to stalo, prodávala jsem fotoaparát a žena z kanady mi nabídla cenu ale cena celkem odpovídala…tak jsem ji dala číslo učtu kam mi má penize převeést a pak mi přišel mail od scotiabank ze to mam odeslat do nigerie…to příde divný asi každýmu .. ale ted nevim co s tim, mohou nějak zneužít čislo mého účtu?

  3. Petromila

    Ahoj, přišel mi email od kallyd45@gmail.com. Píše, že pracuje na moři a chce koupit mou ozvučovací sestavu, kterou prodávám. Nabídl o něco vyšší částku než požaduji včetně úhrady poštovného a platbu okamžitě na paypal s tím, že mám zaslat na adresu do Nigerie:

    Name.. Olaide Afeez
    Address…14, Orogun Street U.I
    City…Ibadan
    State…Oyo
    Country…Nigeria
    Postal Code..23402

    Po přečtení výše uvedených komentářů, nyní vím, že je to PODVOD!!! Dávám do SPAMU a kašlu na něj….

    Díky.

  4. Prodávající

    Zdravím, taktéž se mne pokoušel kontaktovat:

    >>> Dave (kallyd45@gmail.com) <<<

    Měl zájem o mé zboží a chtěl, abych ho zaslal na adresu:

    Name.. Olaide Afeez
    Address…14, Orogun Street U.I
    City…Ibadan
    State…Oyo
    Country…Nigeria
    Postal Code..23402

    Pracuje na moři a zboží chce pro svého klienta v Nigerii, který pracuje v cestovním ruchu. Samozřejmě platí víc a na účet PayPal.

    To už je po druhé !!!!
    První to chtěl pro svoji dceru, která byla vyslána nevládní organizací na nějakou misi do Nigérie. Nemůže si zboží převzít osobně neboť je právě někde v Bělorusku na obchodním jednání. A chtěl by to honem, aby to mohl dát dceři k narozeninám.

    Tak už už se hrnu jim to rychle poslat nebo vlasně nasr…?

    Tak si dejte pozor. Zní to všechno až moc hezky, aby to byla pravda.

  5. Další podvedený

    Zdravím, taky jsem naletěl, těchto stránek jsem si všiml až moc pozdě – až v době, kdy už mi napsal druhý, co chtěl poslat mobil do Nigérie. Ale pozor!! Moje první setkání s touto skupinou lidí bylo jiné! Nemusí chtít poslat balíček jen do Nigérie. Po mě ho chtěli poslat do Francie!
    Ještě kvůli Google přidán pár podvodných mailů ze kterých mi psali:
    grace.guili1@globomail.com
    orshsarty18@gmail.com
    allysonkate004@gmail.com

    Potvrzení o poslání peněz mi chodilo z:
    Pay_onlinedept@rediffmail.com
    scotia_services@accountant.com

    Ještě je zajímavý, že všechny tyhle potvrzení o poslání peněz mi Gmail zařadil do Spamu. A já blbec je ze Spamu vyndaval…

    Další zajímavá věc, že mobil se mi vrátil zpátky, že prý bratranec ve Francii nebyl doma. Oni nechtějí ty zásilky, oni chtějí pouze ty peníze, co jim pošlete navíc protože „Scotia bank umí poslat minimálně 400€“ a tak…

  6. Jura

    Tak mi taky napsal, kluk ušatej kallyd45@gmail.com :-)

    Poslal jsem mu adresu paypal účtu a počkám, co se bude dít. Bankovní proces tu popisujete, ale jak to chtějí udělat u paypal tu není, tak počkám, jak to bude deponovat???

    Thanks for the prompt response…Am Dave from a seaside Canada and i work as a Navy Officer and am willing to buy this item for My Client at a Tourism in Nigeria and am ready to offer you 110$ for this item including the postage fee via Czech Post (www.cpost.cz) to him in Nigeria okay.

    You can have the shipment address to calculate the postage cost as well.

    Name.. Olaide Afeez
    Address…14, Orogun Street U.I
    City…Ibadan
    State…Oyo
    Country…Nigeria
    Postal Code..23402

    So, kindly end the sales for me and the payment will be make via PayPal and if you don’t have , you can sign up for a PayPal account
    (www.PayPal.com) it is very fast and easy to set up or you can reply with your bank details so that i can make the payment right away okay.

    Awaiting for your swift reply.

    Thanks.

  7. Jura

    Tak kluk ušatej to udělal stejně, jako u bankovního převodu. Poslal mi mail, který vypadal jako od paypalu.

    Dear Valued Customer ,

    This message is originated from PayPal company.We have received an order from our client „(Kally Dave)“ regarding the payment of $110:00 USD been made to your PayPal account.

    The payment has been successfully made but due to security reason we have to receive the shipment Tracking Number before the processing of the fund into your PayPal Account.

    This a new measure we are taking to protect both our sellers and buyers against fraudulent customers.

    Once you have shipped the item send us the shipment tracking number for verification after the number has verify your account will be credited instantly. This PayPal® payment has been deducted from the buyer’s account and has been „APPROVED“ but will not be credited to your account until the shipment reference/tracking number is sent to us for shipment verification so as to secure both the buyer and the seller. Below are the necessary information requested before your account will be credited. Send tracking number to us or email us through this mail Pay_palservicehelp@mail2Consultant.com

    VisaMasterCardAmerican ExpresseCheck Discover
    Thank you for using PayPal!

    Copyright © 1999-2013 PayPal. All rights reserved. PayPal (United States) Ltd. is authorized and regulated by the Financial Services Authority in the Europe as an electronic money institution.
    WebRep
    Overall rating

  8. jayjay

    také děkuju…
    taky bych poslal saxofon za třicítku a toho bych fakt litoval…
    spíš mám jinou ještě otázku. vzhleem k tomu že jsem jim poslal čílu svého učtu, je raěji lepší zrušit konto a založit si nové. mám se bát toho že by se mi do něj nabourali? díky za odpovědi…

  9. Katka

    Tak mě dneska taky kontaktoval kallyd45@gmail.com. Poslal úplně stejný email co vám. Pracuje na moři a bla bla. Přišlo mi dost divný, že mi nabídl 5 násobek ceny za hodinky (to už by měl klíďo nové) a tak mi to nedalo a zkoušela jsem najít tu adresu, co uvedl a tak jsem narazila na tyto stránky. Moc díky! Odepsala jsem mu a poslala ho k čertu :)

  10. Iveta

    Ahoj lidičky,
    taky mě před měsícem kontaktoval kallyd45@gmail.com. Poslal mi ten stejný e-mail jako Vám, že žije v Kanadě a pracuje na moři atd. Nabídl mi za zlatý prstýnek, který prodávám na Bazaru o 5x více než za co ho prodávám, což mi přišlo divné. Naštěstí díky Vašim stránkám jsem mu neposlala číslo účtu a už na jeho maily nebudu reagovat.
    Toto mi napsal:
    Thanks for the prompt response…Am Dave from a seaside Canada and i work as a Navy Officer and am willing to buy this item for My Client at a Tourism in Nigeria and am ready to offer you 290euro for this item including the postage fee via Czech Post (www.cpost.cz) to him in Nigeria okay.

    You can have the shipment address to calculate the postage cost as well.

    Name.. Olaide Afeez
    Address…14, Orogun Street U.I
    City…Ibadan
    State…Oyo
    Country…Nigeria
    Postal Code..23402

    So, kindly end the sales for me and the payment will be make via
    PayPal and if you don’t have , you can sign up for a PayPal account
    (www.PayPal.com) it is very fast and easy to set up or you can reply with your bank details so that i can make the payment right away okay.

    Awaiting for your swift reply.

    Thanks.

    Ještě jednou díky a pofidérní maily mazat!!!!

  11. RCR

    Prodávám na inzerát Nikona, ale těch „zájemců“, kteří to chtějí poslat do Nigerie, těch jsou mraky. Začal jsem se tím docela bavit a téměř dadaisticky jim skládám odpovědi. Tady je jedna z nich:

    Milý přítel,

    Vaše banka musí být opravdu kouzelník, když nepotřebovat k mezinárodnímu převodu SWIFT code. Pokrývka hlavy dolů. V každém případě si ceník Vaše neutuchající snaha a ještě jednou dodávka, že zpráva z Vaše banka, mě vůbec nezajímat. Jak já napsat již předchozí mail, rozhodující pro odeslání lodi je potvrzení z můj banka, což Vy, trouba, nečíst vůbec sobě.

    To, co Vy napsat Vaší dceři je opravdu velmi hezké a já mám pro Vás také jednu zaručeně pravdivá příběh. Matka mého nevlastního otce má sestru, jejíž vnučka má z prvního manželství syna, který se oženil, se sestřenicí babičky tchána manželky. Velmi brzy však odjel dobrovolně pracovat na nucené práce do diamantových dolů v jižní Africe, kde moc zbohatl. Na jeho narozeniny jsme mu darem poslali krabičku vyškrtaných zápalek, kterou jsme sehnali na aukčním portálu o kterém mi řekl přítel, za směšně nízkou cenu 800 USD a do obálky jsme mu napsali, že tento dopis oběhl dvakrát svět. Tak moc ho máme rádi, že mu kupujeme věci jen z toho nejlepšího frcu.

    Mimochodem, mám k prodeji ještě dírkovou kameru vyrobenou z krabice od bot. Její výhoda je bezbateriový a tichý provoz, vhodné právě do oblastí bez pravidelných dodávek elektrické energie. Rozlišení: je to mega piksla (od kozaček). Nechcete jí také koupit pro nějaké své dítě, které je zrovna na nevládním projektu v Nigerii? Cena by byla příznivá, včetně dopravy jen 830 USD

    Moc těším na další zprávy. Jsou lepší jak na Nově.

    Vaše obchodní partner

  12. Alex

    Mr Derick Harrison, opět Nigérie, jinak z Canady na fb jako voják z Afghánistánu, což jsou podle FB a Skype všichni. Většina to chce pro svoje děti do Nigérie. Jinak taky kakrdat@gmail.com píše přes překladač do Čj a je to hodně poznat – dcera v Nigérii…

  13. Iva

    Tak kallyd45@gmail.com mi napsal zrovna včera,že chce koupit moje svatební šaty.Ale nemám je posílat do nigerie,ale pro změnu tady:
    Name..John Paul
    Address..Boomsesteenweg 0276
    City…Antwerpen
    Zip Code…2020
    Country..Belgium
    No to je prča.
    A říká si Mr Dave
    Jsou to ale podvraťáci.A ještě to na mě zkouší nějaká leannemcleod@outlook.com.Tak se uvidí.

  14. Petr Volák

    Ten samej pribeh..

    Am very glad to read back from you..My name is Mr. Dave from Canada
    and am interested in buying this item for my Client on a Business Trip
    in Belgium and am ready to offer you 14,500czk for this item including
    the postage fee via Czech Post (www.cpost.cz) to Belgium okay.

    Here is the shipment address :

    Full Name..John Paul
    Address..Helenalei 024A
    Post Code..2020
    City..Antwerpen
    Country..Belgium

    So, kindly end the sales for me and write your Paypal email and if you
    do not have one Sign Up for Paypal (www.paypal.com) or reply with your
    bank details for the payment.

    Thanks.

  15. Petr

    Ahoj lidi,

    uz to nemá asi cenu popisovat. Ten samej příběh se zlatým náramkem od kallyd45@gmail.com

    Am very glad to read back from you..My name is Mr. Dave from Canada
    and am interested in buying this item for my Client on a Business Trip
    in Belgium and am ready to offer you 23,000czk for this item including
    the postage fee via Czech Post (www.cpost.cz) to Belgium okay.

    Here is the shipment address :

    Full Name..John Paul
    Address..Helenalei 024A
    Post Code..2020
    City..Antwerpen
    Country..Belgium

    So, kindly end the sales for me and write your Paypal email and if you
    do not have one Sign Up for Paypal (www.paypal.com) or reply with your
    bank details for the payment.

    Thanks.

  16. Pavla

    Ahoj kolegové
    dnes jsem obdržela email z adresy kallyd45@gmail.com
    již to není do Nigérie, ale obchodnímu partnerovi do Belgie….

    Am very glad to read back from you..My name is Mr. Dave from Canada
    and am interested in buying this item for my Client on a Business Trip in Belgium and am ready to offer you 260euro for this item including the postage fee via Czech Post (www.cpost.cz) to Belgium okay.

    Here is the shipment address :

    Name..John Paul
    Address..Boomsesteenweg 0276
    City…Antwerpen
    Zip Code…2020
    Country..Belgium

    So, kindly end the sales for me and write your Paypal email and if you do not have one Sign Up for Paypal (www.paypal.com) or reply with your bank details for the payment.

    Thanks.

    Tak bacha na ně!!!
    Pavla

  17. Karel

    Ahoj kamarádi
    jsem moc rád že jsem tuhle stránku našel protože už tři týdny si píšu Penn Carson chce koupit cd rádio taky už mě prý poslal peníze
    a Scotiabank čeká jen na oskenovaný papírek z pošty a já bych se peněz nikdy nedočkal a v Nigeri by si v mojim radiu pouštěli jak mě načapali mějte se všichni krásně a bacha na Nigerce

  18. Denisa

    Bože, děkuji za tento článek :)!

    Žádná Nigérie, ale Belgie :D
    (edolad4reel@gmail.com)

    Am very glad to read back from you..My name is Mr. Matt from Canada
    and am interested in buying this item for my Client on a Business Trip
    in Belgium and am ready to offer you 680euro for this item including
    the postage fee via Local Post to Belgium okay.

    Here is the shipment address :

    Name..John Paul
    Address.. 0276, Boomsesteenweg.
    City…Antwerpen
    Zip Code…2020
    Country..Belgium

    So, kindly end the sales for me and also reply with your bank details
    for the payment.

    Thanks.

  19. Martin

    Cez kopirak – mne sa ozvali na predaj objektivu (z mailu matt_chri01@blumail.org)

    Am very glad to read back from you..My name is Mr. Matt from Canada
    and am interested in buying this item for my Client on a Business Trip
    in Belgium and am ready to offer you 1250euro for this item including
    the postage fee via Local Post to Belgium okay.

    Here is the shipment address :

    Name..John Paul
    Address..Boomsesteenweg 0276
    City…Antwerpen
    Zip Code…2020
    Country..Belgium

    So, kindly end the sales for me and also reply with your bank details
    for the payment.

    Thanks.

  20. Blanka Neoralová

    Moje čerstvá korespondence:

    edolad4reel@gmail.com
    Am very glad to read back from you..My name is Mr. Matt from Canada
    > and am interested in buying this item for my Client on a Business Trip
    > in Belgium and am ready to offer you 130euro for this item including
    > the postage fee via Local Post to Belgium okay.
    >
    > Here is the shipment address :
    >
    > Name..John Paul
    > Address.. 0276, Boomsesteenweg.
    > City…Antwerpen
    > Zip Code…2020
    > Country..Belgium
    >
    > So , kindly end the sales for me and also reply with your bank details
    > or Paypal e-mail for the payment.
    >
    > Thanks.

  21. Honza

    Přidávám svoji nedávnou zkušenost. Inzeroval jsem u nás počítač, na který se mi ozval pan „Matt“ z výše uvedené adresy se zájmem o koupi. Za zboží mi nabídl 400 EUR a já zboží odeslal do Antwerp. Bohužel jsem si nevšiml, že potvrzení o úhradě přes PayPal bylo podvržené. Potvrzení o zaslání zboží jsem odeslal na adresu „Service@PayPal.com“ . Jak jsem později zjistil, PayPal takto nefunguje a nezadržuje platby do zaslání důkazu o odeslání. Když jsem žádal kupujícího o prověření úhrady, protože jsem platbu nedostal, napsal mi e-mail od sebe i z paypalovské adresy o tom, že mu omylem strhli o 200 EUR navíc a že je mám odeslat na uvedenou adresu, aby mi následně poukázal 600 EUR. Znění e-mailu přikládám.

    Uznávám, že to byla moje chyba, ale chci také varovat ostatní. Podal jsem i oznámení na policii. Vyzývám proto všechny, aby se na policii obrátili také. Bude se tak vše prošetřovat najednou a kauza získá větší váhu. Neváhejte, i podle vyjádření policie to má smysl!

    1. E-mail:
    ———-

    Hi friend ,

    I have been busy okay and also i want you to know that the Paypal has also contacted me that they have been processing with the transfer of your fund , but unfortunately the Transfer of 600euro and above canbe made from the database activation machine and you must adhere withthis.

    However, an extra deduction of 200euro has been made to your money andthe deduction has been shown on my personal account which means theTotal Sum of 600euro that will be transfer into your Paypal account.

    So, i want you to know that before the Paypal can proceed with the final remittances of the 600euro into your account, you have to go and send the 200euro to my client address via (Western Union Money Transfer) and after you send the money, contact the Paypal with the Western Union Payment Details because they are ready to transfer thefund of 600euro into your account immediately after they received theWestern Union Payment Receipt of the 200euro from you and within1-2hours as the Paypal confirmed your own money will arrive into your account for you to cash as well.

    Below Is The Payment Address :
    Name..Paul John
    Address..Boomsesteenweg 0276
    City…Antwerpen
    Zip Code…2020
    Country..Belgium

    You must go now and try all means to send the 200euro and then reply with the Western Union Payment receipt so that the Paypal can complete the transfer of the 600euro into your account immediately without any delay ok.

    NOTE : you can send the money via (Western Union Money Transfer) to my client address in Belgium by checking on this link(local.westernunion.com/locator/) and you will get the nearest Western Union Agent Location Offices around you and send the 200euro there ok.

    Awaiting for the Western Union payment receipt from you now ok.

    Regards, Matt.

    2. E-mail:
    ———-
    Hey , i want you to know that the Paypal suppose have complete the transfer into your account but during the final processing the remittances of the full payment of 600euro prompted to be made out anddue to this , an extra deduction of 200euro was made out of Paypal account in order to complete the transaction and the Paypal did this so as to bring the whole deal done at the right time.

    So, i want you to understand clearly that the debit transfer of600euro has been shown on my Paypal account and it will be fully released and credited once you send the 200euro to the same address of my client in Belgium and after sending it , reply with the Western Union payment receipt and i do give you 100% maximum guarantee thatyour own 600euro will surely be credited and the money will reflect into your Paypal account within 1-2hours immediately after the Paypal received the Western Union payment receipt from you.

    Hence , am a catholic person and i also work as a legal advisory tothe government so be rest assured and send the 200euro right now and your own 600euro will credited once the Paypal received the Western Union payment receipt from you.

    That is all.

    3. E-mail:
    ———-
    Dear Valued Customer ,

    This message is Originated from PayPal…We simply apologize for our late response and we are here to informed you that we have been processing with the final transfer of your fund since but its quite unfortunate the full transfer of (€600:00EUR) and above can only be made out from the Activation Machine and you must adhere with this.

    Furthermore, an extra deduction of €200:00EUR has been made out of the Buyer’s PayPal Account in order to complete the transfer into your account and now the Total Amount of (€600:00EUR) is now ready and will be credited but before we can transfer this money into your account , your Buyer has requested you to send back the €200:00EUR via (Western Union Money Transfer) to its Client Address in Belgium and we need to confirmed the Western Union Payment Receipt of this €200:00EUR before we can finally remit and credited the €600:00EUR into your account.

    So, in order to avoid delay in transfer of your fund we want you to go ahead and send this €200:00EUR now because we do not want the Transfer of your payment to be delayed any longer than today.

    Kindly, therefore proceed and send the €200:00EUR now and once you send it, get back to us with the Payment Details as it will be on the Western Union Receipt as below.

    Sender’s Name :
    Sender’s Address :
    MTCN Number (10-Digits Number on Western Union Receipt) :
    Text Question :
    Text Answer :

    And, also include the Western Union Payment Receipt so that we can verify the Payment Details and also for us to activate and credited the (€600:00EUR) into your PayPal account immediately and due to an improvement in our Technical Service, the money will reflect into your account immediately after we received the Western Union payment details from you.

  22. Amy

    O moje svadobne saty je zaujem az v Nigerii??? Dakujem za tuto stranku..

  23. Anie

    Mám úplně stejnou zkušenost…

    Odesílatel byl Derick Harrison

  24. Karel

    Moc děkuju za tyhle stránky… fakt to vypadalo docela věrohodně.
    Jinak stejný příběh…

    peterconda01@hotmail.com

    Name:Shubomi Olore
    Address:No 35,Church Road S/G
    City:Kano
    State:Kano
    Country:Nigeria
    Zip Code:234064

  25. Martin

    Zdravím všechny a přidávám jeden případ z vlastní zkušenosti. Zdřejmě změnili destinaci, protože já svoji DSLR kameru měl poslat do Belgie. Zájemce byl z Kanady….

  26. Marta

    Taky díky za tuto stránku, málem jsem svatební šaty do Nigérie opravdu odeslala..
    Níže přeposílám původní email zájemce z Kanady.

    Hi friend ,

    Am very glad to let you know that i have successfully make the payment and the money has already been deducted from my personal PayPal account and i hope by now you could have received an E-mail Confirmation from PayPal by checking your (INBOX,JUNK or SPAM)
    concerning the Approval of the payment that i made.

    So, the final procedure now is for you to kindly go ahead and ship out the item right away and then contact the PayPal with the shipment scan receipt so that they can verify the shipment evidence proof and also for them to activate and credited the money into your account immediately okay.

    Below is the shipment address :

    Name..Olaide Afeez
    Address…5, Ajibode Way U.I ,
    City…Ibadan
    State…Oyo
    Country…Nigeria
    Postal Code..23402

    Nice doing business with you and i will be waiting for the shipment scan receipt from you okay.

    Mary.

  27. Jakub

    .Na internetu jsem byl okraden o 16 000kč, na bazaru si vyhledal zboží které jsem nabízel nějaký cizinec pod jménem:

    Name…E Ramsay
    Address…C/O 65f sandeman street, Dundee, Angus.
    Post Code…DD3 7LB
    State..Scotland
    Country..United Kingdom

    přicházeli mi podvodné emaily z city bank asi z Norska a od kupujcího, zboží jsem mu na žádost falešné banky poslal a ještě chtěly poslat nějaké dopatky a pořád po mne chtěli kopie dokladu že jsem ty peníze a zboží odeslal , aby mi mohly poslat peníze na účet,nebyly to zrovna malé částky což mi přišlo divné, poté jsem se obrátil na infocentrum city bank v České rep. a ti mi oznámili že jde o podvod a mám se obrátit na policii ČR. myslíte že je nějaká šance tenhle případ vyšetřit??také jsem na internetu našel spoustu informací že tenhle člověk okrádá lidi po celém světě už nějakou dobu a to o hodně peněz,tak mi prosím napište jestli je nějaká šance na úspěch a co mám v mém případě dělat.Předem děkuji za všechny informace.

    Nic o Nigérii nebylo řečeno.

  28. olca

    Ahoj Jakube, napred si rozmysli jaka icka v jakych slovech napises :-) desne ti to tam lita….no ale k veci, nikdo ti nic neporadi, protoze jenom vlastni hlouposti jsi prisel o penize. Mne taky psali ze dvou mailu, uz to mi prislo divny ze nabidli daleko vic nez jsem pozadovala, ale hlavne chteli cislo uctu…coz mozna hackerum nedela problem pak vybilit konto. Jooo a po mne chteli kabelky pro dceru v Texasu. Bylo to predecirem…

  29. Premek

    Mě napsal nějaký Phillip Chariot, že chce mnou nabízené auto. Že zaplatí přes PayPal a až budou peníze u mě, že si auto vyzvedne u mě jeho kamarád …
    Letí do koše.

  30. Pet

    Nabízím na sbazaru nový telefon a hned se mi ozval člověk ze Španělska a druhý den ze Spojeného královoství. Brali by více kusů…..
    A nabízejí platbu paypal – now.reply.
    Máte s tím někdo zkušenost? Nebo je v tom nějaký chyták?
    Díky
    Pet

    Okay let me have the total cost of 2 white and 2 black version including shipping cost to address below:

    Name: Paul George
    address: 52 Gunner Lane
    City: woolwich
    State: United Kingdom
    Zipcode: SE18 6XH
    Country: United Kingdom

    I will like to let you aware that this item is needed very urgent by my business partners for so i can only make the payment through paypal transfer or bank transfer…so let me have your full name and paypal
    e mail address or your full name and bank details including the total cost of the item and shipping cost to United Kingdom in euro for the payment now.reply

  31. Katka

    Ahoj, taky nabízím na Sbazaru a ozval se mi stejný Paul George.
    Opět PODVOD NEPOSÍLAT!!!!!!!

    this is the shipping address below:

    Name: Paul George
    address: 52 Gunner Lane
    City: Woolwich
    State: United Kingdom
    Zipcode: SE18 6XH
    Country: United Kingdom

    I will like to let you aware that this item is needed very urgent by my
    business partner for birthday gift so i can only make the payment through
    paypal transfer or bank transfer…so let me have your full name and paypal
    e mail address or your full name and bank details including the total cost
    of the item and shipping cost to United Kingdom in euro for the payment
    now.reply

  32. Marcela

    Podobný případ, jednalo se o svatební šaty, neodeslala jsem je (díky všem vašim informacím) a teď se dohaduji s „kupujícím“ zlodějem, že ani neodešlu. Pro jistotu přidávám kontakt: Pan David Franco franco0164@gmail.com

  33. Tereza

    Díky moc za stránky, taky mi napsal pan David Franco na svatební šaty na bereme.cz … takže taktéž, nic neposílám a kašlu na něj…
    Hello,

    Thanks for the mail, i want you to know that i have now contacted my bank for the payment so they will notify you soon with the payment confirmation., so i want you to get the item pack well for shipment

    So i want you to scan me the picture of how you pack it because my bank will contact you soon and once you receive my bank confirmation please kindly proceed with the shipment and please do REMOVE the item from Site..Ok

    Here is the shipping Address Below.

    NAME..Adewumi Gbenga
    ADDRESS…No 125 Asipa Rd
    CITY…Oyo Town
    STATE..Oyo State
    ZIPCODE..23402
    COUNTRY…NIGERIA

    Mr Franco david [franco0164@gmail.com]

  34. Mirka

    Mně se zase ozval William Carter z e-mailové adresy: wcarter0001@gmail.com, chtěl koupit akvárko :-) I přesto, že jsem uváděla pouze osobní odběr, tak „poslal“ peníze za akvárko+1500,-Kč na dopravu ( do Ameriky). Aby ale byla transakce úspěšně dokončena, musím já poslat těch 1500,-Kč přepravní společnosti a pak teprve mně připíšou peníze na účet!!! Si asi myslí, že jsem úplně blbá :-) Takže pozor!

  35. mandy

    tak dnes me take inormoal jeden podivinek, ale koukam, ze jsem nebyla sama, tak pozor na to …

    to je dodací adresu níže:

    Name: Paul George
    address: 52 Gunner Lane
    City: woolwich
    State: United Kingdom
    Zipcode: SE18 6XH
    Country: United Kingdom

    Budu rád, aby si vedom toho, že je treba tento bod velmi naléhavé podle mého obchodní partner pro dárek k narozeninám, takže mohu ucinit pouze platbu pres paypal prevodem nebo bankovním prevodem … tak mi dovolte mají své celé jméno a paypal e mailová adresa nebo vaše celé jméno a bankovní údaje vcetne celkových nákladu položky a prepravní náklady na Spojeném království v eurech pro platby now.reply

  36. Hanka

    I mě kontaktoval pan David Franco ohledně svatebních šatů z adresy franco0164@gmail.com. Přišlo mi zvláštní, že šaty poptává někdo v UK a nabízí téměř dvojnásobek ceny (nejedná se o žádnou vysokou krejčovinu ani známou značku). „Obchod“ byl ukončen ještě před zasláním údajů o bance…

  37. Jana

    Také se mi ozval William Carter z wcarter0001@gmail.com. Chtěl koupit přepravní klec. Požádal mě o číslo účtu, aby mi poslal platbu. Na dokončení transakce chtěl také předposlat 1.500 Kč na dopravné viz. výše.

    Potvrzuji je to podvodník!

  38. Denisa

    Moc děkuji za tyto stránky, protože mě ušetřily mnoho nervů.
    Předevčírem se mi také ozval William Carter, že koupí repliku komody a ještě nějaké další věci a dnes mi z banky přišlo od něj potvrezní o platbě za komodu + 4000,- za přepravné. Jelikož už taky nejsem včerejší, tak mi začalo být divné, jak ví, kolik bude stát doprava, když nezná váhu a rozměry apod. a začala jsem googlit. Fakt díky za tyto stránky a tyto maily dále hážu do koše.
    A ještě se mi ozvýá adresa olasam377@gmail.com a ten chce platbu přes PAyPAL. To bude to samé. Mail z části špatně česky a pod tím anglicky.

  39. Denisa

    Tak už je to tady, William Carter začal vyhrožovat, že jsem podvodník, protože on peníze poslal a já nic.

  40. Val

    Pozor na wcarter0001@gmail.com dnes mi psal a chtěl po mně číslo účtu a něco o agentovi, tak jsem si řekla, že když má na agenta, tak si nebude pořizovat pračku z s bazaru, no ne? A pak jsem ho našla tady…

  41. Ondra

    Ano, vypadá to na podvodníka, právě mi psal, chtěl koupit nějaké fitness vybavení…

    William Carter (wcarter0001@gmail.com)

    Dobře!
    Budu dělat další platby za poplatky za dopravu, když jsem platbu dopravní prostředek přijde na to. Pošlete mi vaše bankovní údaje, abych mohl pokračovat s platbou a také pošlete mi vaši domácí adresu, takže agent může najít vás poté, co jsem provést platbu.
    Čekám na vaši odpověď.
    S pozdravem.

    Alright!
    I will make additional payment for the shipping charges, after i make the payment the transport agent will come for it. Send me your bank details so i can proceed with the payment and also send me your home address so that the agent can locate you after i make the payment.
    I await your response.
    Regards.

  42. stuart

    Přidám taky jeden podobný „zájem o inzerát“ už asi vzdali pokusy s angličtinou, ale ta čeština. Měli by vyměnit překladač :-)
    Ola Olasam (olasam377@gmail.com)

    Re: Sbazar.cz – Dotaz na váš inzerát „Prodám kočárek Adamex ZEIX. Trojkombinace: autosedačka(vajíčko), hluboká…“

    Dnes 10. 6. 2014, 8:48:17

    Komu:
    g
    Děkujeme vám za vaši zprávu, poté, co platba Moje vyzvednout agent přijde na to, pošlete mi váš PayPal e-mailovou adresu nebo vaše bankovní údaje, abych mohl provést platbu na vás a jakmile jsem platbu, bude moje loď prostředek přijít pro něj a seberte položku

    Čekám na vaše PayPal e-mailovou adresu nebo vaše bankovní údaje

    ———- Původní zpráva ———-
    Od: olasam377@gmail.com
    Komu:
    Datum: 10. 6. 2014 7:30:04
    Předmět: Sbazar.cz – Dotaz na váš inzerát „Prodám kočárek Adamex ZEIX. Trojkombinace: autosedačka(vajíčko), hluboká…“

    Dobrý den,

    olasam377@gmail.com se zajímá o váš inzerát „Prodám kočárek Adamex ZEIX. Trojkombinace: autosedačka(vajíčko), hluboká…“ a píše:

    stav položky

    Vzkaz předal a pozdrav posílá
    Váš Sbazar.cz tým

    Zpráva byla zaslána vyplněním kontaktního formuláře na Sbazar.cz z IP: ::ffff:95.168.217.24

  43. Marie

    Teď momentálně nabízí i pricekelly20132014@gmail.compaulgeorge318@gmail.com pod jmenem Paul George. Od zacatku mi to přišlo divné a kdyz chtěl poslat balík s potvrzením od banky a potom by mi zaplatila banka, tak mi to bylo vůbec divné. Tyto služby banka nenabízí.
    Takže nic neposilejte a radši si změnte i čísla úctu, pokud jste byli tak hloupí jako já.
    Kdyz jsem mu napsala, ze obchod rusim, tak vytrvale píse dal. Jenže jeho e-maily konci v kosi.

  44. Pastor Kristus

    Hľadáte podnikateľský úver, osobné pôžičky, domov, auto úvery,
    pôžičky konsolidáciu dlhu, rizikový kapitál, atď, v akejkoľvek výške, alebo
    môže byť odmietnutý úver konfigurácie banky alebo finančné inštitúcie
    jeden alebo viac z ich roztokov, a každá úverová reasons.You
    množstvo! Som súkromný veriteľ, pôžičky spoločnostiam a jednotlivcom
    v nízkych a cenovo dostupné záujem o 2 percentá. Máte záujem? kontakt
    nás nasledovať, aby k prevodu úverového liečbu do 48 hodín
    hodín. KONTAKT: pastorchrist@hotmail.com
    Aplikácie

    Meno: …………………………….
    Dátum narodenia: …………………….
    Pohlavie: ……………………………..
    Stav: ……………………
    Adresa: ………………………….
    Bydlisko: …………………………
    Rodinný stav: ……………………
    PSČ: ………………………
    Krajina: ………………………….
    Telefón: ……………………………
    E-mail: ……………………………
    Účel štátneho úveru: ………….
    Výška úveru: ………………………
    Doba trvania úveru: ………………….
    Čistý mesačný príjem: ………………..

    Odpovedať na ma čo najskôr naplniť vyššie uvedené informácie.
    Dúfam, že to počujem od vás

    Vďaka a Boh vám žehnaj,

    Pastor Kristus

  45. Kunhuta

    Pozor na Us ksapitana na misii v Afganistanu. A jeho kuryra: Ben Peter
    Dasla jsem si inzerat na sbazar o pronajmu nemovitosti. No a pak se deli veci. Scott Johnston se me ozval a ze ma zajem o mou nemovitost.
    Ale ze potrebuje poslat Londynskym kuryrem na mou adresu 10,5 mil US Dolaru.Pro zajisteni jeho rodiny.70% bude jeho a 30% pry mych(nevim co bych s tolikas penezi delala, uvazovala jsem ze bych je dala na charitu a rozdala chudym)Ja naivka. Nasledovalo nekolik spatnou cestinou psanych mailu. Ja jsem mu verila,mluvil o mrtvych a co si vse musi vytrpet.A stale mluvil o Bohu.A ze to nesmim nikde rikat.Pry jsou desne hlidani na te misii.
    Pak se me ozvala agentura tech jeho jakoby kuryru a pozadovali po me za vyrizeni vsech nalezitosti 5.500 angl.Liber. Kdyz jsem odpovedela kde bych tolik penez vzala,tak nalehal,nakonec mel pry napad. ze by stacila na uhrazeni techto vydaju jen polovina.
    Rada bych varovala vsechny takove duverive bl… jako jsem ja.

  46. Francesca

    Dobrý den,

    děkuji moc za tuto stránku a také přidávám své. Chtěla jsem si prověřit mail pricekelly20132014@gmail.com a jak vidím, udělala jsem dobře. Prodávám tablet na bazos.cz a díky této stránce jsem si spojila jedna a jedna dohromady a také upozorňuji na jméno Paul George, nicméně nyní dotyčný/á (bůhví, kdo to je) vystupuje pod jménem Mandy Grace a Paul George je její manžel, který se nyní nachází ve Švédsku, má narozeniny a přesně takový tablet si přál a hodná ženuška mu ho sehnala v Česku. Emailovou konverzaci přikládám. Rodinka údajně žije ve Velké Británii, nad lámanou angličtinou nevalné úrovně se už pobavte sami :D

    mandygrace002@gmail.com
    is this item still available for sell and the total cost?reply

    Já:
    Dear Mandy,
    Yes, the item is still available, the total cost is as it is written in the advertisement: … + transportation costs … if sent to some address in the Czech Republic.
    Please contact me, if you have any additional questions.
    With kind regards…

    A nyní opět reakce od Mandy:
    hello thank for the mail …am from united kingdom and i want to buy
    this item for my husband:

    this is my husband shipping address:

    Name…..George Paul
    Address….64 Norunshöjd goteborg
    post code……41745
    City…..Gothenborg
    COUNTRY SWEDEN ..

    This article is very urgent needed to my husband for his gift
    birthday, let me know the cost of the product including the cost of
    shipping THROUGH DHL first class Express only to the above address
    and your full name and your PayPal e-mail address or your full name
    and bank information is necessary to transfer the amount you willing
    to sell this item..reply now

    Stačí mi. Mandy dostane odpověď, že tablet náhodou upadl na zem a je po něm.
    Hezký den všem a důvěřujte, ale prověřujte! :)
    Francesca.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *