Dream Flight Ahi – Recenze

Zveřejněno 11. 4. 2021 v rubrice RC Modely

Při procházení zálohy starého webu jsem na disku narazil na recenzi svahového akrobatického VTPR speciálu Ahi od Dream Flight, kterou mi kdysi dávno poslal kamarád Petr Janoušek z Poličky. Ten samý Petr Janoušek, který před pár lety vymyslel, jak omotorovat svahové házedlo Alula také od Dream Flight.

Dream Flight ahi Recenze

1. strana recenze, kliknutím zvětšíte.

Dream Flight ahi Recenze

2. a 3. strana recenze, kliknutím zvětšíte.

Petr není jediný, kdo byl v té době z Ahi nadšený. Toto o něm tenkrát v březnu 2018 napsal David Kyjovský z Rotoramy:

Hodně promyšlená stavebnice, mám jen pár výhrad: největší jsou asi táhla, jsou z uhlíku 1.2 mm a jdou hodně ztuha. Po výměně za 1mm už je to lepší. Taky humpolácké koncovky jsem vyměnil za zacvakávací vidličky co používáme v RC Factory, dokonce jsem je dal na oba konce (za cenu toho, že tam není žádný stavitelný prvek – musel jsem pečlivě měřit, no). Serva co dům dal, na křidélka Dymond D47, na výškovu Corona 843 MG (na stole teda úžasné servo, 8,5g a asi 4,5 kg nebo co a myslím že ani moc nelžou), na směrovku nějaké KS nevím co, asi 6g a na 2s. RC souprava je „dětská“ FlySky, ale úmyslně – budu jí mít taky v kombatu, malá lehká, funkčnost i dosah víc než vyhovující. V letadle všechno běží napřímo na 2s, i přijímač to snese a navíc telemetrií předává, takže si můžete nastavit alarm na přijímačovky. Mám tam 600mAh 2s, na to budu lítat celý den. Už mi svrbí prsty!

Zalítáno a je to fakt pecka letadlo, ve slabých podmínkách se s ním dá citlivě hoblovat svah, když to přidalo, tak se projevily všechny výhody té konstrukce: bodové výkruty, vývrtky, blender a další 3D obraty, kopáče, na zádech je jako doma … všiml jsem si teda že ten elapor trošku trpí „přistáním“ do trní apod. Možná si rovnou objednám dalšího, protože to je láska na první pohled… kdyby někdo dělal „skoro přesnou“ 2m „maketu“ z laminátu, hned bych si jí koupil.

Svahař Jirka Michálek, kromě jiného i autor seriálu S větroněm do ciziny, aneb kde se létá v Alpách, o Ahi tenkrát napsal toto:

Objednával jsem u Lindingera, u mě na stole byl asi za 3 dny. Použil jsem serva a přijímač ze šuplíku, akupack jsem si vyrobil z nových článků. Model mám hotový, připravený k záletu, čekám na vítr na Dívčáky. Musím VELMI POCHVÁLIT tvůrce modelu, vše je promyšlené do posledního detailu a připravené i pro naprosto negramotné modeláře. V tomto případě se nedá o nějaké modelařině mluvit, jen se to poskládá. Dokonce i bižuterie, kterou u modelů této kategorie rovnou házím do koše, je zde perfektní a použil jsem ji. Jediná úprava, kterou jsem udělal, je ta, že chci mít model složený v krabici kvůli nošení v báglu po horách, takže jsem odříznul konec “Z” drátu na táhlech a výškovku i směrovku mám odnímatelnou.

Překlad rozhovoru s Michaelem Richterem, zakladatelem firmy Dream Flight a autorem úspěšných modelů na svah Alula, Weasel, DLG Libelle a Ahi si můžete přečíst v samostatném příspěvku.

Chcete-li vidět Dream Flight Ahi v akci, zde je video.

Přečteno 842 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

1 Komentář u „Dream Flight Ahi – Recenze

  1. Petr

    Ahoj Martine. Uvítal jsem, že jsi vzpomněl na Ahi. Já to mohu doplnit pouze o to, že model stále mám, je nebouraný a jakmile se vystykne příhodné počasí na svah tak jej vždycky mám sebou a užívám si jeho výborné letové vlastnosti. Vozím jej v celku, abych neztrácel čas sestavováním na svahu. Je to můj oblíbenec jako obě Aluly, ty mám dvě, jednu s elektromotorem a druhou bez. Takže jsem vždy na svahu připraven i na to, když to přestane foukat. Svahy na Vysočině jsou krásné, nejlepší polétání je s káňaty a poštolkami. Na Luckém vrchu se téměř vždy nějaký pták k mému létání přidá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *