The ARK Film – Grzegorz Jonkajtys

Zveřejněno 23. 9. 2008 v rubrice Film & TV

The Ark FilmKrátký film Archa, jehož režisérem je Gregorz Jonkajtys, zaslouženě sklízí jedno ocenění za druhým. Osmiminutový post apokalyptický příběh zaujme nejen svým netradičním zpracováním, které kombinuje špičkovou počítačovou animaci s reálnými kulisami, ale také velmi překvapivým koncem.

„Neznámý virus zničil téměř celou lidskou populaci. Nehledě na skutečnou podstatu onemocnění ti, kteří přežili, utíkají na moře. Ve velkých lodích se vydávají hledat neobydlené území. A tak začíná exodus, vedený jedním mužem…“

Na první shlédnutí se může zdát, že celý film je pouze jakési technologické demo současných animačních možností. Ukázkou toho, co lze dnes vyrobit s pomocí počítače. Pokud vás přesně toto napadne, doporučuji jej s lehkým časovým odstupem shlédnout minimálně ještě jednou a trochu zapřemýšlet. Možná budete sami překvapeni, až zjistíte, jak to celé pan režisér vlastně myslel.

Za pozornost rovněž stojí fotogalerie z natáčení v reálných kulisách, domovská stránka filmu a v neposlední řadě také fanouškovská stránka, kde je film ke stažení ve vyšší kvalitě než na Trubce a dokonce i v HD rozlišení.

Signature

Přečteno 6 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

1 Komentář u „The ARK Film – Grzegorz Jonkajtys

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *