Jeti Model Amperfest 2010 – fotogalerie

Zveřejněno 11. 8. 2010 v rubrice PiNa Fotografuje

Amperfest 2010Dal jsem si trochu na čas, ale slíbené fotografie ze 14. ročníku Jeti Model Amperfestu, který se uskutečnil na modelářském letišti v Nesvačilech, jsou konečně online. English It took me slightly longer than expected but my pictures from the 14th Jeti Model Amperfest meeting are finally online.

Letos to bylo poprvé, co jsem zavítal na přátelské setkání příznivců elektroletů Amperfest pořádané pod záštitou firmy Jeti Model v Nesvačilech. Počet hodin, které jsem tento rok strávil „na páčkách“ s MiniCoradem, by se s úspěchem dal spočítat na prstech jedné ruky. Takže zatímco Dalibor s sebou sbalil svého plnokrevníka Vikinga E, já jsem se raději spokojil se svým Nikonem a MiniCorado nechal doma.

Amperfest 2010

Dorazili jsme lehce před devátou a do zahájení oficiálního programu v 10h jsem si „cvaknul“ pár fotek z neformálního létání různých modelů. Zatímco v Nesvačilech svítilo ještě sluníčko, všude okolo se honily černé dešťové mraky. Přestože někteří z přítomných pesimisticky předpokládali, že to nedopadne dobře a zbytek dne proprší, opak byl nakonec pravdou. Kromě dvou lehkých přeháněk se žádný vydatný déšť naštěstí nekonal a odpoledne dokonce vysvitlo sluníčko.

Amperfest 2010Amperfest 2010

Amperfest provází pověst velmi dobře organizačně zvládnuté akce a ani letošní ročník nebyl výjimkou. Každý z pilotů obdržel při registraci celkem tři žetony pro jednotlivé lety se svým modelem a platilo pravidlo, že ten, kdo ještě neletěl, měl přednost před ostatními, kteří první let již absolvovali. O zajímavý komentář k jednotlivým vystoupením se postaral pan Hadač. A jak se můžete přesvědčit například na tomto videu, dařilo se mu to velmi dobře.

Amperfest 2010Amperfest 2010

K vidění byla celá řada zajímavých modelů letadel. Od křehkých slowflyerů, přes dokonalé historické makety až po nejnadupanější hotlinery včetně jednoho vrtulníku. Vše samozřejmě poháněno pouze elektromotory. Za zmínku také stojí, že firma Hořejší předvedla v akci FPV systém umožňující řízení modelu z vlastního pohledu prostřednictvím kamery umístěné na modelu, jejíž signál byl zobrazovaný na klasické televizi, která se při těchto veřejných akcích osvědčila nejvíce.

Amperfest 2010Amperfest 2010

Kdo chtěl, mohl si pořídit modelářské zboží za zvýhodněné ceny u některého z mnoha prodejních stánků a nechybělo ani kvalitní občerstvení včetně večerního prasátka. Vzhledem k dalším povinnostem jsem kolem třetí hodiny odpoledne Amperfest opustil a pokračoval dál na východ. S kartou plnou fotografií a s předsevzetím, že příští rok se na tuto vydařenou akci přijedu opět podívat.

Všechny vybrané fotografie (110 kousků) naleznete ve fotogalerii. Pro maximální kvalitu klikněte na plnou velikost obrázků – link vpravo dole u každé fotografie.

English To see the whole photo gallery with 110 pictures follow the link bellow. For the best image quality click the link “Full size” in the right bottom corner of each picture. If you want to link to this gallery please use the URL of this article (page) as the location of my FTP server (where the pictures are stored) could be changed in the foreseeable future.

Amperfest 2010 – fotogalerie

Jedná se ale pouze o dočasný link. Proto jej prosím nelinkujte přímo, ale odkazujte se na tuto stránku. Je velmi pravděpodobné, že brzy album přesunu na nové FTP.

Signature

Přečteno 63 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.

3 Komentáře u „Jeti Model Amperfest 2010 – fotogalerie

  1. Dalibor

    Promiň za to výrazivo….Týýý vole ten Mitchell je naprosto dokonalá mašina….slintím, stejně jako na Amperfestu

  2. m.v.

    Letova fotka Mitchella je dokonala, neni tam moc veci, podle kterych by se dalo poznat, ze to je „jen“ model :-)

    2 PiNa: Ty uz nectes postu na MH? ;-)

  3. PiNa

    Michale, moc tam posledni dobou nechodim a hlavne v novem designu jsem prehledl ikonku novy posty. Kazdopadne odpoved uz tam mas :-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *