MČR F3B Mladá Boleslav 2011 – fotogalerie

Zveřejněno 8. 9. 2011 v rubrice PiNa Fotografuje

F3BMinulou sobotu jsem oprášil Nikona a po roční pauze se vypravil fotit F3B brusy na letiště u Mladé Boleslavi, kde pod taktovkou Pavla Marka proběhlo vydařené mistrovství ČR. Počasí vyšlo na jedničku s hvězdičkou, o zajímavé záběry nebyla nouze a všech 68 fotografií naleznete ve fotogalerii uvnitř.

MCR F3B 2011

Nepočítám-li pár výletů do Rakovníka za Daliborem na letiště, potom jsem za poslední dva roky focení letadýlek moc nedal. Víkendy a volné chvíle raději trávím relaxací prací na chalupě na Vysočině. Když jsem se však dozvěděl, že Pavel Marek chystá letošní MČR F3B kousek od Prahy na letišti u Mladé Boleslavi, nedalo mi to a vyrazil jsem se podívat, jak se od mého posledního focení kategorie F3B změnila.

MCR F3B 2011MCR F3B 2011

Nečekané překvapení se samozřejmě nekonalo. Letadla stále nemají motor. Stále se létají 3 úlohy. Až na pár výjimek jsou piloti stále stejní a při pohledu z venčí je to stále stejná pohoda. I když v sobotu to byla chvílemi pohoda až extrémní. Téměř žádné opakování, žádné adrenalinové dobíhání pro letadla, hledání volného navijáku atd. Až jsem chvílemi měl pocit, že jsem se místo F3B soutěže ocitl na turnaji petangu poblíž ubytovny pro seniory ;-) Svůj díl „viny“ mělo dozajista počasí, kdy do špagátů nefoukalo a z rozhodující úlohy C (rychlost) se stalo tak trochu trápení.

MCR F3B 2011MCR F3B 2011

Podobné jsem to měl s fotografováním. Obvykle jsem na F3B soutěžích naplnil obě 8GB karty až po okraj, ale tentokrát to jednoduše nešlo. Když jsem se odpoledne vracel do Prahy, zbývala mi na první paměťové kartě ještě více než polovina volného místa. Co také stále na letadýlkách fotit, že ano.

MCR F3B 2011MCR F3B 2011

I tak si myslím, že kategorie F3B je stále jednou z fotograficky nejvděčnějších. O zajímavé momentky není nouze. Stačí se pouze pozorně dívat kolem sebe. I proto jsem nakonec do Prahy neodjížděl s prázdnou. Pořízené fotky jsem jako obvykle prohnal skrz Nikon Capture NX2, ořízl, doostřil a v Zoneru vygeneroval fotogalerii. Na nějaké speciální úpravy jednoduše nebyl čas.

Všechny vybrané fotografie (68 kousků) naleznete ve fotogalerii. Pro maximální kvalitu klikněte na plnou velikost obrázků – link vpravo dole u každé fotografie.

 To see the whole photo gallery with 68 pictures follow the link bellow. For the best image quality click the link „Plná velikost“ in the right bottom corner of each picture. If you want to link to this gallery please use the URL of this article (page) as the location of my FTP server (where the pictures are stored) could be changed in the foreseeable future.

MČR F3B Mladá Boleslav 2011 – fotogalerie

Jedná se ale pouze o dočasný link. Proto jej prosím nelinkujte přímo, ale odkazujte se na tuto stránku. Je velmi pravděpodobné, že brzy album přesunu na nové FTP.

Signature

Přečteno 49 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.

4 Komentáře u „MČR F3B Mladá Boleslav 2011 – fotogalerie

  1. Dalibor

    Jo chlapče pořád umíš fotit :-) :-)

  2. PiNa

    Prý je to stejné jako s jízdou na kole … naštěstí se to nezapomíná ;-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *