BRUS – dron Policie České republiky

Zveřejněno 10. 6. 2016 v rubrice Zajímavosti

BRUS Policie České republiky

Bezpilotní rotorový univerzální systém – BRUS Policie České republiky vyvinutý ve Vojenském technickém ústavu má akční rádius 10 kilometrů, výdrž baterií přibližně 40 minut, je vybavený denními i nočními kamerami a jeho nasazení se předpokládá především při záchranných a humanitárních akcích. O ceně se z pochopitelných důvodů raději nemluví ;-)

Přečteno 108 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

4 Komentáře u „BRUS – dron Policie České republiky

  1. Dzordzik

    jistě, ono by se taky třeba mohlo zjistit že by podobný koupit vyšlo na zlomek ceny oproti vývoji a předraženému nákupu. Ale proč nevyvíjet něco co dávno existuje že :-)

  2. PiNa

    Pokud si dobře pamatuji, tak první verzi zkonstruoval Petr Kostka někdy v roce 2011/12. 3 až 4 roky vývoje ve VÚT na nějaké mego určitě přijdou. Paradoxem je, že za ty roky došlo k takovému pokroku, že BRUS už jenom od pohledu vypadá dost obstarožně ;-) Navíc kamera bez gimbalu asi taky nebude to pravé. Snad je finální verze lepší než ta, kterou nasadili po výbuchu muničního skladu ve Vrběticích. Tenkrát to video bylo dost hrozné.

  3. Dalibor

    Chybí mi tam nápis..pomáhat a chránit :-) :-)
    (přeloženo do praxe znamená, číháme za bukem jak banda buzerantů s radarem, ale ráno na přechodu u školy nás rozhodně neuvidíte)

  4. PiNa

    U nás ráno na přechodech u škol hlídají měšťáci a docela dobrý ;-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *