Video: F5D Jibe² – rychle a zběsile

Zveřejněno 13. 6. 2010 v rubrice RC Videa

Video Závodní pylonový speciál kategorie F5D, kterým Jibe² bezesporu je, si pro prezentaci svých možností zaslouží náležitě dynamické a adrenalinové video. Zapomeňte na nudná videa se seberychlejším kroužením kolem hlavy. Tenhle kousek od Noisy Skies v porci dynamiky nemá konkurenci.

https://www.vimeo.com/5591335

Napadne-li vás, stejně jako mě, otázka, jak byly natočeny záběry zepředu na vrtuli, odpověd vám dá následující obrázek, zachycující celý model včetně speciálně upraveného držáku pro bezdrátovou kameru.

Jibe2

Přistání na betonovou plochu letiště je již pouze pověstnou třešničkou na dortu. Lze předpokládat, že spodek trupu je polepený například folií Crystal Shield od 3M, nebo teflonovou páskou, která snadno zabrání jeho mechanickému poškození.

Tento týden mi bylo vysvětleno, že přistání do písku na mořské pláži, k mému velkému překvapení, pro kompozitový model nepředstavuje žádné riziko a i bez jakékoliv ochranné folie model neutrpí žádné škrábance. U asfaltové plochy by se o tom dalo nejspíš úspěšně pochybovat.

Signature
Související články:
HD Video: F5D ESCAPE – tuzemský pylon racer
Video: F5D – Electric pylon racing
Video: F5D Quick od Baudis Model – 280km/h
Video: Viper F5D od StratAir

Přečteno 75 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

3 Komentáře u „Video: F5D Jibe² – rychle a zběsile

  1. Lindbergh

    Je to naprosto špičkový model, který mně při každém startu vyvolá modelářský orgasmus s husí kůží po celém těle!

  2. Petr

    A málo lidí ví že se vyrábí v čechách….

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *