Watt-Fest 2008 – fotogalerie

Zveřejněno 2. 9. 2008 v rubrice PiNa Fotografuje

Watt-Fest 2008Minulou sobotu se na letišti u Plzně uskutečnil již druhý ročník neformálního setkání příznivců elektroletů. Chvíli jsem váhal, zda se zúčastnit, ale když mi Dalibor prozradil, že proběhne i zálet Big Boba II Dana Diviše, sbalil jsem svoji foto výbavu, FunJETa s rádiem a v sobotu ráno vyrazil do Plzně.

S mou novou navigací Evolve CoolTraxx 3D („recenze“ již brzy) uběhla cesta zcela bez problémů a na letiště firmy Hořejší model a klubu Plzeň-Jižní sekce jsem dorazil kolem půl jedenácté, kdy byla zábava již v plném proudu. Sešlo se nás tam opravdu hodně a čas, strávený ve společnosti kamarádů, známých a stejně postižených příznivců tichého letu všeho druhu, příjemně utekl. Počasí se vydařilo, catering byl za lidové ceny (káva za 6kč, limo za 5kč, atd.) a modelů po obloze poletovalo stále dost.

Watt-Fest 2008Watt-Fest 2008

Poprvé jsem na vlastní oči viděl soutěž RCEJ, která průběžně během dne probíhala, a hned mi bylo jasné, že tato kategorie pro mne zatím není. Až zub času zahlodá na mých reflexech, potom o ní možná začnu přemýšlet, ale prozatím dávám přednost rychlosti a kilowattům.

Watt-Fest 2008Watt-Fest 2008

Na své jsem si proto přišel při záletu Big Boba II Dana Diviše, kdy jsem zamáčkl pomyslnou slzu při vzpomínce na mého mazlíka. Toto letadlo jednoduše nemá konkurenci. 5kg (Dan má těžší celouhlíkovou verzi) s rozpětím 3.5m majestátně se řítících rychlostí okolo 200km/h v nízkém průletu nad letištní plochou budilo zasloužený obdiv i respekt. Daliborova pilotáž dala vyniknout široké obálce rychlostí a ukázala, čeho všeho je tento brus schopen. Nebýt to tak drahé letadlo, Jirka Baudis by po těchto ukázkových letech určitě nestíhal vyrábět.

Watt-Fest 2008Watt-Fest 2008

Když odpoledne Dalibor vytáhl svého vyladěného ZOOMa, nikdo nechtěl věřit, že v něm má pouze 6 článků A123 baterií. Oproti létání v Rakovníku ZOOM neskutečně ožil. Stoupavost byla nejednou brutální, nízké průlety na rychlosti atakující hranici 270km/h braly dech a chvílemi z nich šel až strach. Když Dalibor dolétal, celou svou show okomentoval slovy, „Tak a teď jsem spokojenej, rychleji to už s touhle výbavou nejde. Pomalu začínám ZOOMíkovi přicházet na chuť“.

Na své si přišel i můj FunJET, který zcela přesně podle očekávání vzbudil zasloužený rozruch. I na pověstnou větičku „Jé, co to je? To chci taky!” došlo, a ne jednou. Při svém posledním letu bohužel v plné rychlosti potkal matičku zemi a již není mezi námi. Výbava přežila bez ztráty kytičky a nový FunJET bude následovat. Kdo jej jednou okusí, nechce jinak a ani já nejsem výjimkou. Tohle éro se opravdu Multiplexu povedlo.

Watt-Fest 2008

Během celého dne bylo k vidění ve vzduchu mnoho různorodých modelů. Po celou dobu setkání panovala uvolněná a pohodová atmosféra. Na létání se nestála fronta, vše bylo věcí domluvy. Kdo chtěl létat, obvykle nečekal příliš dlouho. Nikdo nás nerušil hlaholením z megafonu, jako na jiných akcích a myslím, že nejen za sebe mohu říct, že se akce náramně povedla a již nyní se těším na příští ročník.

Vybrané fotografie (74 kousků) naleznete ve fotogalerii. Pro maximální kvalitu klikněte na plnou velikost obrázků (link v pravém dolním rohu pod každou fotografií).

Watt-Fest 2008 – fotogalerie

Jedná se ale pouze o dočasný link. Proto jej prosím nelinkujte přímo, ale odkazujte se na tuto stránku. Je velmi pravděpodobné, že brzy album přesunu na nové FTP.

 

Přečteno 54 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.

14 komentářů u „Watt-Fest 2008 – fotogalerie

  1. Dzordzik

    Fešné fotéčky, ostatně jako dycinky

  2. TomasRC

    Pěkné, pěkné. Mohu se zeptat, jakým objektivem foceno?
    Díky T.

  3. PiNa

    Většina je tímto a skupinové foto širokáčem Nikkor 17-55/2.8 s polarizačním filtrem.

  4. graup15

    Teda Marťas…ty máš prostě talent.Já tě občas pozoroval jak pobíháš po ploše a fotíš,ale jak to děláš,že vypadnou tyhle skvosty hodné zarámování na zeď?..To teda fakt nechápu.

  5. Aeskulap

    Super fotky, jako vždy :-) co dodat, klobouk dolů.

  6. PiNa

    Děkuji, děkuji … jsem rád, že se fotky líbí :-)

  7. koko

    Vynikajici, nadhera! Skoda ze jsem tam nebyl. Mohl jsem se povesit na zed…Jinak si myslim ze ten funjet potrebuje jen trochu vterinaku, ne?

  8. Abu

    Taky lituju, ze jsem tam nebyl. Mam teda vymluvu, ze jediny ero, s kterym bych se tam nestydel, je momentalne neprovozni… tak snad za rok.

    Jinak fotky, jako vzdy, bez komentare :-)
    Obzvlaste povedene jsou portrety nekterych pilotu, treba pri predletove prohlidce stroje :-))

  9. kingfisher

    Ahoj Martine.
    Čéče, ty děláš ty fotky skvělý. Na zemi to umí hodně lidí ale ty momentky jako třeba ten Filip před dopadem, to chce fakt reportérský talent. Fakt pěkný, vždycky se těším, když zjistím, žes dal něco nového na web. Měj se. Petr

  10. Dalibor

    re..Abu

    Příští rok rozhodně přijeď.A za nic se stydět nemusíš…o tom co tam vezeš to fakt není.

  11. PiNa

    koko – to jsem si s tím vteřiňákem na začátku myslel taky, ale stačil pohled na tu hromádku elaporu a hned bylo jasné, že to nepůjde. Nakonec to nestojí tolik a výbava naštěstí zůstala :-)

    kingfisher – s Filipem to byla náhoda. Měl jsem foťák na rameni, škoda jen, že se nepodařilo zaostřit (AF se chytlo pole a stromku v pozadi), ale i tak to ma hodnotu – pro majitele Filipa určitě :-)
    Příští týden snad budou fotky z Eurotouru F3B z Brna. O víkendu má být super počasí, tak už se těším.

    Abu – Tome, tohle vůbec neřeš. Já jsem tam jel s FunJETem a nikdo se mi nesmál. Naopak v rukou Dalibora FunJET všechny příjemně překvapil :-) Ono to nakonec nebylo jenom o těch modelech, ale hlavně o setkání a popovídání. A všechno se náramně povedlo.

  12. Abu

    Vzdyt jsem psal, ze to s modelem byla hlavne vymluva… abych nemusel priznavat, ze mi zensky naplanovaly jinej program ;-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *