Jeti DC-16 – první zkušenosti a dojmy

Zveřejněno 3. 2. 2011 v rubrice RC Modely

Jeti DC-16Chlapíci z Jeti Model dnes na veletrhu v Norimberku přestavili první z dvojice připravovaných vysílačů pro pásmo 2.4GHz. Jedná se o pultový vysílač s označením DC-16. Tomáš Vlček měl možnost si jej na výstavě osahat a své zkušenosti a dojmy shrnul v následujícím příspěvku.

Tak nevím, pravě jsem přijel z výstavy. Jsem z toho vysílače nadšený, měl jsem ho v ruce, je lehoučký, myslím, že tělo je z titanu, aspoň tak jsem to pochytil, předváděl nám jí Němec. Když jsem se např. zeptal kolik má mixů, tak mi bylo odpovězeno, že tolik, na kolik stačí paměť.

Jeti DC-16

Ve skutečnosti vypadá velice dobře, kvalitní jemná tlačítka, otočný ovladač s tlačítkem. Prostě mě nadchnul. Řeknu to otevřeně. Bohužel uvnitř byl pouze DEMO soft, a tak jsem se nemohl podívat do programu. TomasC napíše více až se vrátí. Já si ani vše nepamatuji.

V ruce se pultová držet nedá, musí být zavěšená nebo v pultu. Mají ale ježka, ale toho jsem viděl pouze na obrázku. Telemetrie bude komplet povídat, a tak konečně se mi nezdá zbytečná. Dá se namluvit tzn. ideální.

Kniply jdou hezky do ruky a chovají se tak pohodově, vypadá to jako kdyby v sobě měly olejové tlumiče, tzn. kladou příjemný odpor. Vypínače jsou na dosah.

Trimy jsou do čtverce pod kniplem, dle mého názoru také revoluce. Člověk si to musí zažít, aby nemačkal něco jiného. Jinak zpracování je nádherné a kvalitní, ten display je také přehledný, aspoň já myslím (Soft nikdo neviděl, pouze základní info menu), protože je dlouhý a vejde se tam hodně řádek atd. Mne ten vysílač nadchnul. Je to revoluční vzhled i částečně funkce. Čistý design.

Orientační cena 700 EUR, řekl Němec, pro mne příznivá, když jsem slyšel co umí. Jo ještě jedna pro mne bomba, je jí jedno jaké napájení připojíš při nabíjení vysílače, má v sobě nabíječ a snese dost podstatný rozptyl Voltů, zase revoluce.

Tomáš Vlček – t.pilot na MojeHobby

Související odkazy:
Jeti DC-16 – fotografie z veletrhu
Jeti DS-16 – další foto
Jeti DC-16 – další fotografie
Nový 2.4GHz vysílač od Jeti je zde
Nový 2.4GHz vysílač od Jeti – první foto
Nový 2.4GHz vysílač od Jeti již 3.2.2011

Přečteno 98 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

3 Komentáře u „Jeti DC-16 – první zkušenosti a dojmy

  1. thr

    Faktická poznámka – ty trimy žádná revoluce nejsou, přesně takhle to má MPX Royal EVO. A reakce uživatelů u EVO na to úplně jednoznačné nejsou – u pultovky to asi jde, tam je to spíš o zvyk, ale u palcovky to bude dost katastrofa, už jsem ostatně psal u jejích fotek.

  2. Honza

    Na zamyšlení:
    Dnes jsou na trhu chytré telefony s dotykovým displejem již od cca 2500
    Kč . Co vlastně chytrým telefonům vlastně chybí oproti takovéto vysílačce? Nic!
    Wifi telefon má, barevný display má, př. i windows má, reproduktory má, vibrace má, takže takový chytrý telefon je podle mne srovnatelný př. s Futafou nejvyšší třídy.
    V podstatě stačí mít pult s páčkami do něj připojit př. pomocí USB chytrý telefon s nainstalovaným patřičným programem a máte neomezené možnosti programování a uživatelský komfort první třídy:
    +Posvícený barevný dotykový display, který si sám reguluje intenzitu posvícení podle okolního světla
    +Možnost prakticky neomezeného programování mixů
    +Desítky kanálů
    +možnosti varování pomocí zvuku i vibrací, namluvené hlášky př. pro přepínání funkcí, pro hlášení polohy jako u Aurory atd.
    +Možnost instalace nových funkcí
    +Možnost po přepnutí kódování používat jeden vysílač př. pro Futabu, Spektrum, Jeti a další stačilo by si dokoupit jen příslušný kodek.
    (Díky tomu by se dalo létat na oblíbeném rádiu př. s mikro blechou i obří maketou)

    Kolik by to mohlo stát?
    Př. špičkové telefony př. od Samsungu stojí cca 10tis Kč + pult s páčkami a programem cca do 10000Kč, kodeky by mohly vyjít př. do 3tis.Kč . Určitě by nebyly kodeky dražší než celý vysílací modul daného výrobce. Pult s páčkami a programem by nebyl dražší než počítač s programy.

  3. Honza

    +v případě modulového řešení by si i zákazník mohl navolit kombinace ovládacích prvků dle toho, co mu nejvíce vyhovuje

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *