MOYZI TX-26 ATLANTIS – profesionální RC systém

Zveřejněno 6. 2. 2012 v rubrice RC Modely

MOYZI TX-26 ATLANTISZatímco v JETI finišují uvedení svého nového vysílače DC-16 na trh, autor jeho designového provedení – Lubomír ‚Joshua‘ Mojzes – neusnul na vavřínech a usilovně pracuje na novém projektu, který nese pracovní označení MOYZI TX-26 ATLANTIS a skrývá se za ním profesionální RC systém.

MOYZI TX-26 ATLANTIS

Pod hlavičkou jeho firmy Joshua Creative vzniká návrh pultového vysílače určeného pro nejnáročnější modeláře. Nejedná se o rendrování do šuplíku, neboť současně s tvorbou pracovních návrhů probíhají i jednání s přední firmou v oboru, která by mohla v ideálním případě uvést tento vysílač na trh již v průběhu roku 2013.

MOYZI TX-26 ATLANTISMOYZI TX-26 ATLANTIS

Technická specifikace RC systému ATLANTIS je prozatím zahalena rouškou tajemství. Ví se však, že v přípravě je i palcová verze vysílače, která podle vyjádření autora zboří zažité stereotypy a bude něčím úplně jiným, než bylo doposud u vysílačů v palcovém provedení zvykem.

MOYZI TX-26 ATLANTIS

Finální podoba vysílače se bude od těchto prvotních „nástřelů“ dozajista lišit, ale již nyní je jasné, že se opět máme na co těšit.

Signature
Související odkazy:
MOYZI TX-26 ATLANTIS MKII – profi RC systém
MOYZI TT – studie terminálu pro příjem telemetrie

Přečteno 585 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

16 komentářů u „MOYZI TX-26 ATLANTIS – profesionální RC systém

  1. Marek

    …docela hodně future vzhled, ale líbí se mi to, hlavně ten velkej dispej ;-)

  2. Honza

    Jo ten displej je hezkej a je na dobrým místě je přehlednej a naklápěcí jako u Multiplexu jen nevím kolik má kanálů? vypadá to na 8 proporcionálních a nějaké nepro

  3. Dzordzik

    Hezké to je, ale opakuje pořád dokola stejné ergonomické prohřešky. Chtěl bych vidět, jak by při řízení dosáhl na ty vnitřní trimy a nebo co by musel udělat s prsty aby mohl ovládat ty posuvné taháky či co to je, když jsou umístěné a natočené tak jak jsou … V podstatě to je variace na téma Multiplex, jenom napěkněnej.

  4. stepacz

    no hezkej logickej design vycházející z ergonomie, v oboru Tx bezkonkurenční (myšleno tak, že je to úplně jinej pohled na problém než buší výrobci), sakra já sem se ale rozhodl pro jeti, nemůžu si kupovat tolik systémů:-). Dzordziku ty máš nějaký křivý ruce?

  5. Pavel

    Píše se tam že palcovka bude a možná bude ještě zajímavější než tahle pultovka.

  6. KOPA

    Zdravím, vím že kritizovat umí každý. Návrh studie do diskuze považuji za chytrý tah z důvodu získání kritických poznatků pro zlepšení. Osobně nemám nic proti tvůrci této studie, ale myslím si, že vysílač pro modeláře by měl navrhovat a nebo minimálně usměrnit zkušený modelář. Vysílač od designéra navrhujícího skleničky nebude to pravé. Výše uvedené mi ale vadí a nejsem jistě jediný. Vysílač postrádá intuitivní ovládací prvky a přebývá řadou v době dotykových displejů nesmysných tlačítek. Tyto společně s ostrými přechody jsou ideální pro držení šípny. Konektory na sluchátka směřující do těla obsluhy také nebudou to pravé.

  7. Dalibor

    Mně se návrhy od Joshe moooc líbí. Pokud se stane zázrak a v roce 2013 se objeví Futaba Atlantis … jdu do ní a to hned.

  8. Radim

    Futaba Atlantis? Ty nás Dalibore taháš za fusku:) Už prve jsem se v dskusi pousmál a představil si jak zástupce Fůčka píše do česka pro design. Nic proti Joshuovi i bych mu to přál.
    Podle data vydání bych tipnul na Weatronic, pult má být příští rok, palcák hned nato. Oba 16k a high level.
    Co se designu týká, příde mi to, že se současná rádia vypracovaly k optimu a nic co bude víc sedět do ruky asi nikdo nevymyslí. Opačný extrém jsou vyumělkované nesmysly, které nikdo ještě v ruce nedržel a tudíž nelze posoudit, jen odhadnout, jestli se na to dá zvyknout. Viz nová MC 20.
    Na obranu Georgeho se mi ty o 45st otočené tahy a vypínače taky moc nepozdávají, ale od toho jsou to studie že…

  9. PiNa

    KOPA: Osobně nemám nic proti tvůrci této studie, ale myslím si, že vysílač pro modeláře by měl navrhovat a nebo minimálně usměrnit zkušený modelář. Vysílač od designéra navrhujícího skleničky nebude to pravé.

    Pokud vím, tak Josh svého času hodně lítal vrtulníky a na stará kolena prohání po obloze gumové větroně od Multiplexu, takže určitě nějaké ty modelářské zkušenosti má. Ostatně je taky autorem designu u DC-16 a DS-16 od JETI, které již pomalu míří na trh a jejich design loni vzbudil zasloužený ohlas.

  10. Dalibor

    re Radim
    Já nemám ani tušení, s kterou firmou Joshua jedná, ale Futabu bych mu přál. Aby ho zaplatila a na základě jeho návrhu rádio vzniklo.
    A proč Futabu? Protože bych pak nerad byl betatester, což majitele DC-16 rozhodně čeká… a na moje slova dojde :-) :-) :-)

  11. Marek

    A proč Futabu? Protože bych pak nerad byl betatester, což majitele DC-16 rozhodně čeká… a na moje slova dojde :-) :-) :-)

    …no jo, ted je ale otázka, jak moc propastnej bude cenovej rozdíl mezi tou „vyladěnou“ Futabou oproti „betatestovací“ JETácký DC-16 ;)

  12. Dalibor

    re..Marek
    Jaký? Třeba model zabořený 30cm pod zem v ceně 40 litrů … :-)
    Ideální je, vždy rok počkat, až si natluče hubu někdo jiný a podle reakce výrobce na změny fw (nebo i HW) se rozhodnout.

  13. Marek

    … s tím souhlasím Dalibore, není potřeba mít všechno jako první, ale jestli se ukáže časem, že ten Jeťák bude fakt dobrej, tak pak je otázka jestli má smysl investovat těžký prachy do předražený Futaby, která ještě v  nedávných časech nechtěla o telemetrii ani slyšet ;)

  14. Dalibor

    re Marek
    U 2.4GHz máš výhodu, že jak jednou zvolíš system, již není jiné cesty :-) Prodávat vše pod cenou a pořizovat další system, je poněkud drahý koníček. Ale samozřejmě, pokud se ukáže, že Duplex je Top One, je potom na každém jak se rozhodne.

  15. Marek

    …jo, jo, necháme se překvapit, chci udělat obměnu a nějakej solidní vysílač s telemetrií koupit, ale rád si klidně ten rok ještě počkám jak se to všechno vyvrbí, každopádně víc jak 25-30 tísíc do toho ivestovat nehodlám. Pro letošek se budu v luftu zatím těšit z novejch Hyperioňáckejch serv(doufám, že nezklamou) a příští rok se uvidí jak to bude s těma vysílačema ;)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *