3.5kW F3X Scary Electro v HD

Zveřejněno 18. 5. 2013 v rubrice RC Videa

SCARY F3XDalší z Daliborových projektů je u konce. Tentokrát si vzal do parády elektro třímetrovku Scary od Jirky Bačinského, s úmyslem naložit ji úctyhodných 6-8kW a tím nabídnout o poznání levnější alternativu k předraženému Hurricanu E od StratAiru. Vynikající HD video od našeho dvorního kameramana představuje pomyslnou tečku za celým projektem.

3.5kW Scary E

Předně je potřeba podotknout, že ze zmiňovaných 6-8kW nakonec sešlo a Scary E dostal do vínku „pouze“ 3.5kW. Přeloženo do strohé řeči čísel vertikálního stoupání je to 45m/s stabilně, 50m/s s lehkým rozjezdem. Celkem slušné pro model s rozpětím 3m a letovkou 2,920kg. Ne, že by větší nálož Scary E nevydržel, ale při stavbě se ukázalo, že jeho delší čumák s výkonnějšími (těžšími) motory představuje problém pro rozumné dovážení těžiště. Nakonec tedy zůstalo u 3.5kW, ale i tak byl Dalibor velmi spokojený.

Scary E

Jak je vidět na grafu z výškoměru SkyAssistant, 3.5kW Scary E umí jak rychle na průletech, tak i pomalu v termice. Jeho opadání je srovnatelné s ostatními třímetrovkami s elektropohonem.

Sony s kloboukem

Když dojde na natáčení „produktových“ videí našich rychlých hraček, není povolanějšího člověka než našeho dvorního kameramana Michala Doležílka. Zatímco majitelé levnějších kamer si při natáčení stěžují, že model letí moc rychle, kamera neostří a na displeji není nic vidět, Michal se svou „kamerkou“ tyto problémy nezná.

Ostatně se o tom můžete při sledování jeho videa přesvědčit sami. Pro zájemce ještě doplním, že celouhlíková verze Scaryho E vyjde u Jirky Bačinského na 19.000Kč a použitý pohon u modelu na videu obsahuje: motor Neu 1509/1Y/6.7 s vrtulí GM 17.5×17.5, baterii Turnigy Nanotech 4S 3300mAh a regulátor YEP150A, který ve špičkách celkem hravě zvládá 240A. Křidlo je osazeno servy KST a u motýla byla použita mini HV serva Hyperion.

Signature

Přečteno 30 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

5 komentářů u „3.5kW F3X Scary Electro v HD

  1. Radim

    Krásná práce Dalibore! Co ty KST, drží? Testoval jsi je dlouhodoběji?

  2. dalibor

    re Radim
    Už delší dobu létají ještě v F5J Aspire…a ok

  3. Captain Future

    Hello,

    i´m very interessted by F3X Scary E – where can i order?

    Thanks a lot.

    Best Regards from
    Captain Future

  4. Martin

    Dalibore, jak prosím Vás hodnotíte Scary ve srovnání s Vikingem. Motorový let a termika? Děkuji za odpověď. :)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *