Pike Perfection F5J a vybité baterie

Zveřejněno 26. 5. 2016 v rubrice RC Modely

Pike Perfection CrashPike Perfection Crash

Pokud nemáte vysílač s telemetrií a do trupu se vám přijímačové baterie nevejdou, potom si pozorně hlídejte letový čas. V opačném případě vám hrozí, že dopadnete jako Eduard Rhönflieger, který si pro samou termiku čas hlídat zapomněl. Po pěti motorových stoupáních a hodinovém letu ve stoupácích baterii s kapacitou 1300mAh vybil. Následoval střemhlavý pád ze 100m a zápich do hloubky 30cm.

Přečteno 341 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

5 komentářů u „Pike Perfection F5J a vybité baterie

  1. Roman Vojtěch

    Čau Martine,
    mám tomu rozumět tak, že Rx a serva měl napájené z BEC-u připojeného k těm pohonným 1300-kám?!

  2. Dalibor

    Ahoj Romane, dobrodruh je otázka úhlu pohledu :-)
    Při příjmu 20kkč bruto…je to dobrodruh
    Při příjmu 200000 brutto, je to uživatel :-)

    Až vyhraju euro jackpot, klidně budu třískat ob týden turbínama do země :-)
    Za lítáním s modýlkama jsou schované dva aspekty. Jeden je, že vím, umím…a druhý můžu si to dovolit klidně rozmlátit, neb další modýlek jsou drobné. Hádej co je příjemnější varianta?

  3. Dzordzik

    Tady nejde až tak o to jaký má kdo příjem, spíš pilot zřejmě neměl v modelu telemetrii, nebo neměl nastavený správně alarm, nebo to prostě jenom hrotil. Ta kapacita je asi poplatná tomu, že jde o soutěžní nářadí, to něj se prostě další baterka buď nevejde, nebo vejde ale je to na úrok hmotnosti. Tak jako tak může být rád, že tím oštěpem někoho nezabil, nebo mu nezpůsobil jinou újmu na zdraví. majetek vem čert. Pokud už něco hrotím, ať už z jakéhokoli důvodu, měl bych být o to víc ve střehu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *