Cellpro Revolectrix 10S – za 189,95USD

Zveřejněno 3. 1. 2008 v rubrice RC Modely

Když jsem tu přesně před měsícem psal o připravované novince Cellpro 10S od FMA, tipnul jsem si, že by se koncová cena této nabíječky mohla pohybovat v rozmezí 170-190USD a příliš jsem se nespletl. Minulý týden chlapíci z FMA oznámili, že Cellpro 10S bude v prodeji za 189,95 a rovněž odhalili konečnou podobu nabíječky.

Navíc již dříve zveřejněné informace byly doplněny o další technické detaily, rozměry a váhu. Cellpro Revolectrix 10S, tak se tato vcelku zajímavá nabíječka nakonec jmenuje, váží necelých 600g při rozměrech 168mm x 87mm x 42mm. Vstupní napětí napájecího zdroje by mělo být v rozmezí 10-16V a pro zajištění maximálního nabíjecího proudu 10A bude zapotřebí 350W zdroje. Pro rychlé automatické nabíjení LiPol baterií jsou k dispozici vylepšené režimy s nabíjecím proudem o velikosti 1.0, 2.0 a 3.0C.

Cellpro10S

S pomocí dodávaného programu (Charge Control Software) lze Cellpro Revolectrix 10S připojit k libovolně silnému zdroji bez nebezpečí jeho zničení. Stačí v programu nastavit maximální proud (v rozmezí 1-25A), který tento zdroj zvládne a nabíječka si poté při nabíjení sama nastaví maximální bezpečný nabíjecí proud. Toto nastavení lze v případě potřeby pomocí jednoduchého postupu resetovat na tovární nastavení (25A) i bez PC. Například pro nabíjení 10A z autobaterie přímo na letišti.

V současné době v FMA přijímají předobjednávky. Uvedení Cellpro Revolectrix 10S na trh je naplánováno na druhou polovinu ledna. Podaří-li se mi od FMA získat uživatelský manuál, přeložím jej do češtiny stejně tak, jak jsem přeložil manuál k Cellpro4S.

Signature

Přečteno 139 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

9 komentářů u „Cellpro Revolectrix 10S – za 189,95USD

  1. Dalibor

    Čauky Martine..
    Tohle bude zajímavá věc….jsem zvědavý na kolik nakonec vyjde koncová cena a hlavně jak to bude umět nastavit napětí(nebo a to doufám,že ne..zase tupě zvolí menu přez tip baterie)..

  2. PiNa

    Teď koukám, že ke komunikaci s PC potřebuješ ještě jejich nový dvoucestný interface za 20USD. Ten starý, co fungoval s Cellpro4s s Cellpro 10s nefunguje. Kdyby byl v ceně, tak už je to přes 200USD a nevypadalo by to dobře, takhle si ho budeš muset dokoupit. Ach jo, zisk až na prvním místě :-)

  3. gray69

    Cau,
    mám asi jednu z prvních/květen/ a mohu ji jen doporučit je to o značný kus dál než CELLPRO4s/za tu Ti dodatečně děkuji/,trochu komplikovanější propojování balančních zásuvek…mě udivilo,že při programu 1C sype do accu ze začátku klidě 1,5C/bez ohledu na jejich kapacitu/-aktivně pracuje s Ri článků/dle grafů/ a proud dává dle něho,podstatně rychlejší je nabíjení i balancování-to je o třetinu rychlejší než u menšího brášky a packy si zatím jen chrochtají blahem!

  4. PiNa

    Ahoj Radku,

    díky za info. Já mám CellPro4S jenom na lipolky do FunJETa, jiné LiPol-ky ani doma nemám. Na zbytek baterií mám Proform a Temu. Cellpro10S měl na vyzkoušení Dalibor a moc se mu líbil management baterií, kdy i v případě, že na něj pověsíš dva rozdílné a hodně rozjeté packy, tak i potom je v pohodě a rychle dobilo. Mě osobně trošku zklamal nižší reálný nabíjecí výkon. Ale jinak samozřejmě vypadá dobře :-)

    Stačí si přečíst recenze a červíček „Jestli to náhodou taky nepotřebuju, začne hned hlodat :-)“.

    http://www.masportaviator.com/ah.asp?CatID=7&ID=202

    http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=780132

    M.

  5. Dzordzik

    Docela by mě zajímal důvod proč nabíječ neumí alespoň NiCd a NiMh akku. Takhle aby člověk měl doma zase zbytečně2 krabice a tahal je sebou na letiště. Ostatně nejčastěji se asi 2 výstupy používají ne na současné nabíjení 2 packů ale na současné nabíjení RX (tx) a pohonného packu. Nějak mi uniká proč někdo kdo si dal tak záležt na algoritmech nabíjení udělal takovou botu. Nebo mi něco uniká?

  6. PiNa

    Bota to podle mého není. FMA od začátku dělali nabíječky jenom pro LiXX a A123. Nabíječek pro NiCD a NiMH jsou desítky, možná stovky, ale pořádná nabíječka pro LiXX a A123 v době, kdy přišlo CellPro 4S nebyla. Doba pokročila, dva výstupy jsou na dva pohonný články a management baterií funguje téměř dokonale. Však si počkej na recenzi v RC Modelech :-) A navíc NiCD a NiMH se už pomalu nelítají. Dokonce i v TX se to hemží pytlíky.

  7. PT

    Rád bych viděl průběhy napětí a proudu viz http://www.zajic.cz/jaknabiji/jaknabiji.htm
    tohle je uzčitý obrázek, zda nabíječe ač se tváří přívětivě neničí články .
    Všechny testy bez osciloskopu jsou na prd. Multimetry a grafy softu od nabíječů špičky neukážou !!!!

  8. PiNa

    Management nabíjení má FMA jeden z nejlepších. Myslím, že podrobná recenze Cellpro10s vyšla v posledním čísle RCModelů.Po uvedení cellpro4s se na rcgroups objevili jedinci, co jí testovali i na osciloskopu, zcela bez problémů. Dá se očekávat, že Cellpro10s na tom bude stejně. FMA není BELL ;-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *