Programování JR PCM9XII nejen pro začátečníky

Zveřejněno 23. 1. 2008 v rubrice RC Modely

JR PCM 9 XIIDnes tu dávám ke stažení velmi užitečný dokument, který se bude hodit zejména všem začínajícím, ale i pokročilejším uživatelům rádia JR PCM9XII. Jeho autor Sherman L. Knight na 59 stránkách podrobně (krok za krokem) popisuje programování všech základních typů RC modelů větroňů.

Naleznete v něm detailní postupy programování od nejjednodušších větroňů, až po elektrovětroně s plnou mechanizací křídla včetně letových režimů a doplňkových mixů. Ve spojení s manuálem, který výrobce dodává k rádiu, získáte velmi užitečné kombo pro rychlé a efektivní osvojení vlastností tohoto dozajista výborného vysílače.

Download “The-New-JR-9303.zip”

The-New-JR-9303.zip – Staženo 2580 × – 86,36 KB

Nenechte se zmást označením JR-9303. Jedná se o totožný typ s JR PCM9XII, ale pod tímto označením se prodává v USA.

Signature

Přečteno 62 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

7 komentářů u „Programování JR PCM9XII nejen pro začátečníky

  1. PiNa

    Ahoj Bobane,

    bohužel mám pouze tuhle verzi. Asi by nebyl problém ji přeložit, ale mám teď málo volného času. Tak se k tomu nedostanu :(
    Martin

  2. KareN

    Martine, dik za manual a taky se primlouvam za preklad. Karel

  3. Jara

    Tak jsem to nějak přelouskal a uvedl do života. Bohužel se mi to jeví, jako dosti problematické při používání. pokud bych měl pouze jeden typ modelu a ten dřel stále dokola, tak by to asi fungovalo dobře. Protože mám vrťase R50, IONa +Pro, DG-1000,plachetnici, Mardera,XB-8, tak už se mi takhle kouří při nastavování z hlavy. Tohle nastavení je dosti komplikované pro použití, protože pokud se člověk splete na dvou třípolohových přepínačích a jejich kombinacích /5let. modů/, tak by mohl nechtěně jít na přistání.Pokusím se to zredukovat na 3 FM a potom by to bylo podstatně jednoduší ale samozřejmě asi pto toho kdo to lítá soutěžně nedostačující. Bertae to jako můj názor, nikomu ho nevnucuju

  4. PiNa

    @Jara
    Ahoj, přiznám se, že Tvému příspěvku moc nerozumím. Každý model si můžeš do rádia uložit zvlášť a po jeho zapnutí se stisknutým ENTER si ho vybereš z paměti a používáš. Z paměti se Ti načtou všechny naprogramované údaje. Tedy i nastavení FM.
    Martin

  5. Jara

    To je samozřejmě pravda. Asi jsem to opravdu špatně napsal. Šlo o to, že při množství modelů, které provozuji zapomenu kde co na Tx pro jednotlivé modely mám.Samozřejmě je k dispozici dostatek paměťových míst. Pokud bych začal využívat 5 letových režimů, tak mám obavu, že to bude spíš k horšímu, protože se jedná o kombinaci dvou páčkových přepínačů a rozmístnění jednotlivých letových fází si nejsem schopen tak zapamatovat, abych si potom u jiného modelu nepřepnul něco jinak. Pro jednoduchost.Když jsem měl auto se 4 rychlostní převodovkou a pak koupil s 5 rychlostmi, zapomínal jsem na 5 kvalt, protože jsem byl zvyklý na 4. No a naopak u 4 kvaltu jsem marně hledal 5. Při lítání jednou týdně a to pokaždé s něčím jiným mi to prostě nějak mozek nebere. 3 FM mám u dvou letadel a na to už jsem si tak nějak zvykl a zase místy přemýšlím, kde mám zatahovací podvozek, protože ho mám pouze u jednoho era. Jarda

  6. Petr

    no, já jsem si v tomhle případě pomohl itinerářem co si připínám na tabulku na anténě. Pomůže mi to oživit v mozku nastavení toho kterého modelu. Je ale pravda, že samotné přepínání to pak nezajistí (a je i pravda, že tolik FM taky nepoužívám)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *