Video: Cessna C-140 ARF 1.3M – zálet

Zveřejněno 9. 11. 2008 v rubrice RC Videa

VideoNejen kilowatty je elektroletec živ, a tak na dnešním videu uvidíte zálet polomakety Cessny C-140 s rozpětím 1,3 metru, kterou Dalibor stavěl pro otestování kvality čínské stavebnice, a jak je u něho dobrým zvykem, náležitě ji omotoroval. Pravda, téměř kolmé stoupání příliš maketové není, ale potěší.

Jedná se o čínskou ARF stavebnici a základní informace o použitém vybavení naleznete na stránkách Electro-Teamu, kde je možné si tento model také objednat. Navzdory větrnému počasí a své nízké hmotnosti (cca 1kg) létala Cessna velmi obstojně.

Dalibor a Cessna C-140

V režimu „hrnovzduch“ se dala až neuvěřitelně zpomalit a na plný plyn zase překvapila svou rychlostí. Dalibor upravil spojku křídel tak, aby nehrozilo, že model při ostřejším průletu majiteli zatleská křídly. Jak sami uvidíte, ani základní akrobatické prvky jako výkrut a nožový let nepředstavují pro tuto polomaketu žádný problém.

[daily]x7clvy[/daily]

Video jsem natočil svou novou čínskou HD kamerkou za pár korun a nahrál jej na DailyMotion, kde na rozdíl od YouTube není problém se zobrazením ve vyšším rozlišení (stačí kliknout na ikonku HQ na spodní liště videa). Předem se omlouvám za chybějící hudební doprovod a větrné nárazy do mikrofonu, ale bohužel s editací videa nemám (zatím) žádné zkušenosti a nalézt ten správný program pro stříhání videa ve formátu H.264, se mi ještě nepodařilo.

Signature

Přečteno 19 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

6 komentářů u „Video: Cessna C-140 ARF 1.3M – zálet

  1. Standa

    Tomu rikam relax ;-)
    Kolik stoji ta stavebnice? Na webu E-T zadne ceny nejsou.

  2. Dalibor

    re Standa..
    Neboj článek napíšu zítra…čekal jsem na pořádný zálet .
    Jinak na 2200-3S Lipo to lítá 16 až 20 minut.Záleží jaký máš cit na plynový knipl..

  3. PiNa

    Chodí mi dotazy, čím jsem toto video natočil.

    Kamerka se jmenuje DDV-1080HD, a je to taková čínská hračka. Narazil jsem na ni tady:

    http://forums.steves-digicams.com/forums/view_topic.php?id=592372&forum_id=92

    a měl jsem štěstí na dolar za 15, takže nakonec včetně dopravy DHL a 8GB karty „zdarma“ vyšla na 3400Kč. Kupoval jsem na eBayi přímo od „výrobce“.

    Provedení je čína-plast, ale video výstup je zcela OK, toto video bylo točeno v menším rozlišení 1280×720.

    Koupil jsem ji hlavně na zástavbu do velkého větroně, ale je tam pár úskalí … až bude chvilka, zkusím sepsat recenzi. Za ty peníze to nemá chybu, ale krevety to taky nejsou. Chybí optický zoom, atd. Ale na příležitostné natáčení v pohodě stačí.

    Dočasný link na původní MOV soubor (72MB). Pravá myš, uložit jako.

  4. Libor Kolman

    (technická poznámka) Nevím jaký je problém na Youtube s HD, ale tady nejen že nevidím volbu HD, ale video mi nejde přepnout na celou obrazovku. Po přechodu na DailyMotion volbu HD taky nevidím.

  5. PiNa

    Libore, článek i video je z konce roku 2008. Tenkrát ještě plnohodnotné HD na YouTube nebylo a na DailyMotion ještě bývala ikonka HD.

  6. Jan Horák

    Zdravím kolegové.
    Ta Cessna 140 je nádherná a hezky lítá.Mám taky Cessnu 140,původně
    na gumu,teď momentálně na CO2 G-120.Má rozpětí cca 700mm,ale neznám její původ.Nevím zda je stavěná podle výkresu,nebo z nějaké stavebnice.Rád bych si ji postavil,ale nemám podklady.Poraďte prosím.
    Děkuji.J.Horák

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *