Privátní BitTorrent trackery a konec roku 2008

Zveřejněno 4. 1. 2009 v rubrice P2P & Bittorrent

P2PVánoční svátky a blížící se konec kalendářního roku bývá obvykle časem dobrých skutků a dávání dárků. Nejinak tomu letos bylo i mezi P2P komunitou na privátních trackerech. BTMusic, What.CD, SceneAccess, RevolutionTT a mnohé další připravily pro své uživatele celou řadu příjemných překvapení.

Na BTMusic (trackeru, který je věnovaný jen a pouze hudbě v bezeztrátovém formátu FLAC), byly již předem ohlášené Happy Hours, během nichž je možné si stáhnout cokoliv bez ovlivnění ratia, a to na celého 25. prosince.

BTMusic

K překvapení mnohých bylo dalších 24 Happy Hours vyhlášeno o pár dní později u příležitosti překročení hranice 20.000 nahraných torrentů. A aby toho nebylo málo, do třetice bylo možné „beztrestně“ stahovat celý Nový rok (1.1.2009). Prima dárek pro všechny, kteří si chtěli vylepšit ratio a/nebo rozšířit svou hudební sbírku o nové kousky.

What.CD

Poněkud odlišnou cestou se vydali na trackeru What.CD, který je mnohými považován za nástupce, ve své době, velmi populárního OiNKu. Globální FreeLeech se sice nekonal, ale od 25. prosince až do konce roku byly všechny nově nahrané torrenty k volnému stažení po celých šest hodin od jejich uploadu. Souběžně navíc probíhala soutěž o nejvíce splněných requestů. Torrenty nahrané v rámci této soutěže byly volně ke stažení až do konce roku. Pro zvýšení motivace při plnění požadavků ostatních uživatelů byl přidán dovětek o tom, že při splnění 3000 requestů, bude následovat 24h globální FreeLeech.

Nakonec se tak nestalo. Podařilo se splnit jenom něco málo přes 2000 požadavků, ale i tak to byla velká jízda. Každý nově nahraný torrent okamžitě stahovaly desítky lidí, data tekla proudem a ratio jenom naskakovalo. Připomnělo mi to staré dobré časy OiNKu, kdy takovýto provoz byl zcela normální.

SCC

Tracker SceneAccess, zaměřený především na 0day scene releasy, sice nepřišel s žádnou podobnou akcí jako What.CD, ale všechny torrenty v několika vybraných kategoriích byly po celý konec roku označeny jako FreeLeech. Pro vybudování dostatečně širokého portfolia dat ke sdílení zcela postačující nabídka.

RevolutionTT

Nakonec jsem si ponechal tracker RevolutionTT, který konec starého a začátek nového roku pojal opravdu velkoryse. Nejen že otevřel své brány novým uživatelům téměř bez omezení (jediným omezením bylo dosažení stanoveného maximálního počtu uživatelů), ale přidal také akci FreeGigs a DoubleUP. V rámci akce DoubleUP bylo možné za symbolický příspěvek na chod serverů, získat dvojnásobný kredit nahraných dat, než je obvyklé.

RevolutionTT

Pod označením FreeGigs se skrývá nefalšovaný happening na IRC kanálu s velmi jednoduchými pravidly. Pokud budete přihlášeni v době, kdy počet uživatelů dosáhne maxima, dostanete bonus ve formě kreditu nahraných dat až do výše 30GB, a to v případě, že počet současně přihlášených uživatelů přesáhne 3000 lidí. Zatímco píšu tyto řádky, je maximální peak 5148 uživatelů a stále stoupá, což znamená 30GB pro všechny přihlášené a to samozřejmě potěší.

Vzato kolem a kolem, letošní datová nadílka byla opravdu bohatá a dá se očekávat, že podobné akce s drobnými obměnami budou probíhat i v průběhu letošního roku, neboť mají vcelku pozitivní vliv na tzv. ratio ekonomiku a aby byla funkční, to je v zájmu každého provozovatele privátního trackeru.

Signature
Související články:
Konec RapidShare na obzoru?
R.I.P. OINK.CD

Přečteno 13 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.

2 Komentáře u „Privátní BitTorrent trackery a konec roku 2008

  1. Juraj

    Zdravím Vás. Chystajú trackery what.cd, waffles.fm niekedy v blízkej dobe príjem nových členov ? Prosím, až Vám neprišiel môj mail, tu je moja adresa: xxjr@post.sk. Písal som Vám ohľadom what.cd a jednej mojej srdcovej záležitosti. Prosím, pokiaľ je to možné odpíšte mi späť. S pozdravom Juraj

  2. bobo

    Kvalitní CZSK torrent tracker,přijďte se mrknout mezi nás

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *