JR 11X ZERO – novinka od JR PROPO

Zveřejněno 16. 3. 2010 v rubrice Poznámky

JR 11X ZERO

Toto není žádný Transformer, ale nové rádio od JR PROPO nazvané 11X ZERO. Pár fotografií a tapet na oficiálních stránkách výrobce. Propagační produktové video na Trubce. Ukázky jednotlivých menu jsou k vidění zdezde. Velikostní srovnání s Futabou T12FGH a pohled na „vnitřnosti“ je tady. JR 11X ZERO se ve verzi DSM-J prodává v USA Asii s 12ti kanálovým přijímačem za cenu do 700 dolarů a teď se podržte, stále neumí přiřadit stopky na knypl plynu a i nadále používá 10/6 znaků pro názvy modelů. Kdepak asi soudruzi z Japanu udělali chybu?

Přečteno 43 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

19 komentářů u „JR 11X ZERO – novinka od JR PROPO

  1. Dalibor

    Jů..já se do ní zamiloval … jenže, soudruzi z japan landu nějak zapomněli, že se i software má vylepšit … velké zklamání. Teď zrovna potřebuji na JRXII udělat jedno servo klapek ovládané lineárně a druhé exponencielně …. hm a ono to nějak rádio neumí. V režimu Glider je již softwarově svázané, že klapky jsou dvě a na pevně daných kanálech. Je tam kdejaká kokotina na omezení dráhy, ale když chci kompenzaci lehce rozdílné mechanické kinematiky dráhy serva (resp pák na servu a klapce) … mám smolíka. Začínám to pomalu ale jistě vidět na úprk do tábora Futaby. Např se softem co má T8, jdou takové věci naprosto v pohodě.

  2. Dalibor

    Martine … náhodou jsi někde na webu neviděl manuál k Zero obludce?

  3. PiNa

    Dalibore bohužel neviděl a ani ho nemám. Pátral jsem po něm při psaní tohohle příspěvku a výsledek ZERO ;-) Pár lidí, kteří již 11X mají, se nabídlo, že manuál oskenují do PDF, ale skutek zatím nějak utek. Reakce na ohlášené specifikace jsou celkem shodné, proč si kupovat TOP rádio od JR, když podobné/stejné možnosti nabízejí rádia od ostatních výrobců za poloviční cenu. A víš proč se prý jmenuje ZERO? Protože po jeho pořízení ti v peněžence zůstane ZERO peněz na další nákupy. U mě je to navíc jednoduché, upgrade z JR9XII zatím nepotřebuju a 11X se mi FAKT nelíbí.

  4. Dalibor

    Pravda … JR9XII stačí. Taky mám občas tendence (udělat si radost), jenže hurá efekt naštěstí vždycky zbrzdí sobě položená otázka. Potřebuješ to vůbec? Hm nepotřebuji … a tak je to se vším.
    Jen tak mimochodem … projel jsem kde co a JR Zero je vyloženě prezentováno pro zmítající se košťata (vrtulníky), ale o možnostech nastavení pro letadla ani ťuk. Nejvíc mi rozesmálo idiotské video … jak si napsat název modelu.
    Včera jsem vzal do ruky plastovku krabku Futabu T8 a najednou zjistíš, že u Futaby při psaní softu někdo přemýšlel … jde tam prakticky cokoliv. Teď ještě počkám, až se vystřílí trh a Futaba zlevní (nebo udělá nějakou akci) a pak si možná … udělám radost.
    PS … vyzývám všechny garážové výrobce, začněte chrlit tuny různých vzájemně nekompatabilních modulů … trh se o to dřív nasytí a Futaba zlevní :-))))))))

  5. Dalibor

    Jentak mimochodem: Tuhle srágoru mám již objednanou … do ní přijde MZK modul a na kravení na zahradě to bude bohatě stačit.

  6. PiNa

    Gratuluji, Turnigy 9X je ideální „hostitel za pár korun“ pro implantaci 2.4GHz systému. Na kravení na zahradě by mělo stačit i obyčejný 35MHz rádio, ale je pravda, že to zase nemá telemetrii :-))

  7. Dalibor

    Hi..dokud nebude telemetrie přenášet počet kravinců na VPD tak nevím jestli je na chalupě použitelná :-))

  8. Franta

    verze DSM-J je v USA tabu protoze nema FCC certifikat (jako CE v EU)
    http://www.rcjapan.net/tx/dsmj-vs-dsm2.html

    Flying Hobby je Cinsky shop, v Usa se toto radio jeste neprodava a pokud jo, tak jen pres Horizon … a bude v provedeni DSM2 (Spektrum)

    Graupner ma JR11X v nabidce bez modulu a Rx za cca. 350€

  9. Radim

    To rádio opravdu vypadá, že se v nestřeženou chvíli transformuje na nějakou jinou hračku… Jedna věc je to „bůh ví kde“ pořídit, další je to servisovat a sehnat náhradní díly. Otázkou je, jestli Futaba někdy zlevní, nebo nahradí sortiment novým systémem (byla řeč o 5GHz). Taky už dlouho čekám, až mi zlevní vytoužený foťák a ne a ne se dočkat, stojí pořád stejně, jen toho umí každý rok o dost víc:)) Letos už dělá HD videa, co bude za rok ??

  10. Dzordzik

    Tenhle výmysl je fakt hnusný a jestli je pravda, že to neumí ani tak základní věc jako jsou stopky na plynu, tak si to fakt koupí jenom JRkofil. Kdybych dneska kupoval rádio a neřešil peníze, tak jdu do Futaby.

  11. Tomas

    Prosim vas pekne, prozradte mi, umi nektere radio natocit kniply jako Multipex? Ja si na to tak zvykl, ze bych menil jen za radio co to umi. Ovlada se mi mnohem presneji smerovka palcem. Mam je kratke a lepe dosahnu do vsech roku.
    Diky.
    Tomas

  12. Tomas

    Diky za info. Vis prosimte od ktereho typu je to mozne?

  13. Radim

    RE.Tomas: Tak to bohužel nevím,tolik jsem jich neměl.Určitě to jde na 14MZ, ale mrni se na fotky ostatních, je tam vidět na vnitřní straně kloubu křižového ovladače imbus šroub, kterým se blok ovladače dá povolit a potom pootočit.

    Teď na to koukám: http://2.4gigahertz.com/systems/futk9300-b.jpg
    Je to asi už jen na 12Z a nejsem si jistý jestli to měla 9Z, tuším se ještě nedávno doprodávala…

  14. Tomas

    Dekuji Radime.
    Nove radio zatim neplanuji. Mam Multiplex Royal Pro s Duplexem uvnitr. Na me ucely je ta sediva krabice vic nez dostacujici. Jsem rad, ze takovou moznost nabizi i nekdo jiny. Az budu priste menit radio, bude k tomu pootaceni znacne prihlizet.
    Tomas

  15. juraj

    tak toto rádio je dizajnérsky hnus…žiadne pekné, čisté, oku lahodiace línie. Len jedna veľká strieborná hruda.

  16. Hofi

    Ty přepínátka na zadní straně JR 11 v levo a pravo dají se použít na kopané výkruty?

  17. jyrry

    Tak tohle radio mne asi s konecnou platnosti vylecilo z choutek na JR-ko. Pokukoval jsem po X9503, ale soft opravdu nic moc; tvrde vitezi T8FG za mensi penize. A jak to tu uz zaznelo – az budu opravdu potrebovat nove radio (myslel jsem, ze uz to nastalo, ale nejak se to ulezelo), bude to nejspis T8FG – vyborne moznosti nastaveni a strizlivy, funkcni design. Jen skoda, ze se kvuli tomu stanu Futabistou… :-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *