Nigerijské dopisy v novém III.

Zveřejněno 11. 5. 2010 v rubrice Ze života

Nigerian LettersPo delší pauze je zde další díl seriálu o podvodných praktikách, se kterými se dnes můžete zcela běžně setkat na internetu. Prodáváte prostřednictvím internetového bazaru, případně aukčního serveru například elektroniku, fotoaparát či jinou dražší komoditu? Potom si dejte velký pozor na podezřele výhodné nabídky ze zahraničí.

Začátkem loňského roku jsem se rozhodl prodat svoji zrcadlovku Nikon D80. Našel jsem si na internetu pár bazarových serverů a do nich zadal svůj inzerát. Není žádnou výjimkou, že si inzertní servery inzeráty vzájemně kopírují, a tak ani netrvalo dlouho a Nikon D80 putoval k novému majiteli.

My Name is Natalie , i want to buy this item from you so let me know
the cost of the item am from Chicago .. I wait for your reply today. Thanks

O několik měsíců později se mi ozvala paní Natalie Kelly, že na internetu narazila na můj inzerát (hodně serverů u inzerátu neuvádí datum vložení, takže zájemci volají klidně i půl roku po jeho zadání), že bydlí v Americe v Chicagu, a že by ráda věděla, zda je zrcadlovka stále ještě k mání. Odpověděl jsem něco ve smyslu, že foťák stále ještě mám, ať mi napíše, jak bychom mohli celou transakci provést.

Hello, thanks for the mail am happy to hear from, i am from Chicago as i told you before so i will offer your sum of 600euro for the item plus the shipment to my daughter in Nigeria via Local post office so About the payment i will be making the payment via bank to bank money transfer Cash Payment which they will transfer the money to your bank account. So i want you to send me your full bank details for the cash payment to be made. I want to buy it for my daughter was in Nigeria for her last project, also send me all your full bank details for immediate payment. so get back to me with your full good bank details asap. This is the shipment address

Name: Olatunde Owolabii
Address : No 25 Fanawole road apete
City : Ibadan
State : Oyo
Zip Code : 234-02
Phone number : +23-48072730599
Country : Nigeria
Awaiting to hear from you
Thanks

Téměř obratem dorazila odpověď, ve které mi za D80 nabídla 600Euro (dvojnásobek obvyklé prodejní ceny) plus náklady na dopravu obyčejnou poštou letecky do Nigerie. Přihořívá. V Nigerii má prý dcerku, které by se můj Nikon náramně hodil. Platbu nabídla peněžním převodem z banky do banky. Požádala o mé bankovní údaje, vyčíslení dopravy do Nigerie a nezapomněla připojit zasílací adresu v Nigerii včetně telefonu.V této chvíli mi stále nebylo jasné, v čem celý podvod spočívá. Dal jsem si tedy práci a vytvořil požadované informace, které sice na první pohled vypadaly věrohodně, ale žádné takové konto neexistovalo. Náklady na dopravu jsem odhadl na 40Euro a vše poslal Natalii mailem.

Scotiabank Scam

Hned druhý den dorazilo několik mailů, které se na první pohled tvářily, že jsou odeslané z existující banky Scotiabank. Z nich jsem se dozvěděl, že do této banky byla složena záloha v celkové výši 640Euro osobou jménem Natalie Kelly, a že tyto jsou určené pro převod na můj (fiktivní) účet jako platba za Nikon D80. Jediné, co prý musím udělat, je, zaběhnout na poštu a poslat balíček s foťákem do Nigérie. Doklad o odeslání oskenovat. Zaslat do banky a počkat na jeho ověření, což může trvat maximálně 24h. Jakmile bude ověření úspěšně ukončeno, peníze obratem převedou na můj účet.

A zde pohádka o tom, jak jsem mohl velmi výhodně prodat Nikon D80, bohužel končí. Pokud bych se držel instrukcí a balíček odeslal, zůstalo by mi v ruce bezcenné potvrzení o jeho odeslání a slíbené peníze by na můj účet nikdy nedorazily. Zmíněná banka sice existuje, ale žádnou podobnou službu nenabízí. Podvržené maily byly navíc plné chyb, nepřesných informací a kontaktní emailová adresa neměla s tou, kterou na svém webu uvádí Scotiabank, vůbec nic společného.

Natalia Kelly se mi ještě několikrát ozvala. Ptala se, jak se mám a zda jsem již balíček odeslal. Že ona v souladu s naší dohodou peníze do banky poslala a nyní je řada na mě. Mé odpovědi se už ale nedočkala. Všechny její maily byly nekompromisně mazány. Na oko se rozčilovala, zkoušela vyhrožovat, ale během pár dní to vzdala. Dovedu si celkem živě představit, že podobně se své elektroniky dožadují ti, kteří na její podvod skočí. Urgují, nadávají, vyhrožují, ale svoje „zboží“ již nikdy neuvidí.

Signature
Související odkazy:
Nigerijské dopisy v novém II.
Nigerijské dopisy v novém

Přečteno 195 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

126 komentářů u „Nigerijské dopisy v novém III.

  1. Francesca

    A pro velký úspěch ještě jeden další podvodníček: erlindaandrade2011@gmail.com

    I přes odpověď, že tablet je již rezervovaný někým jiným, mi přišla následující reakce:

    to je dodací adresu níže:

    Full Name: Janet Medina
    Address: 322 E. Main street
    City: Santa Paula
    State: California
    Zip Code: 93060
    Country: United States
    +1 810 545 6604

    Budu rád, aby si vedom toho, že je treba tento bod velmi naléhavé mého obchodního partnera pro dárek k narozeninám, takže mohu ucinit pouze platbu pres PayPal prevodem nebo bankovním prevodem … tak mi dovolte se vaše celé jméno a paypal e mailovou adresu nebo vaše celé jméno a bankovní údaje vcetne celkových nákladu položky a prepravní náklady Spojených státu v eurech za platbu now.reply

    Já nereaguji. Opět reakce přes sbazar (i ta předchozí, s tím bazos.cz jsem se spletla, omlouvám se).
    Hezký den, Francesca.

  2. Michal

    Prodávám notebook, během tejdne mi přišlo asi 20 odpovědí z gmailu, s různejma nabídkama na zaslaní do zahraničí, hlavně USA. První jsem napsal že jedině při platbě předem na Paypal. Samozřejmě přišel falešný mejl z paypalu s příchozí platbou. Samozřejmě na ůčtu nic nepřibylo. Dotyčná začala otravovat že chce potvrzení o odeslání zboží, až posílala i 5 mejlů denně. Napsal jsem jí, že naši komunikaci i falešné potvrzení z Paypalu předávám policii a byl klid.

    Opravdu málokdo z ciziny má opravdu zájem o vaše zboží, tuplem když vám nabídne nesmyslně vysokou cenu…

    Tak bacha na ně a i když to vypadá lákavě sebevíc, neragujte na to. Když už nic jinýho, tak jim odpovědí jen potvrdíte že máte funkční email a maj další adresu na spam…

  3. TK

    Přidávám další podvodný mail petrfulin0@gmail.com. Ačkoliv jméno zní česky, „dotyčná“ osoba přitom měla pocházet až z Nigérie (jinak je to prakticky jak přes kopírák vzhledem k některým případům, které jesm si tady přečetla), údajná adresa zněla takhle:
    Name: Bello Alirat
    Address: Owode Offa
    City: Offa
    State: Kwara
    Country: Nigeria
    Zip Code: 23402

    Také to přišlo jako reakce na inzerát přes Sbazar.

  4. KINGoš

    Pozor, další podvodná doručovací adresa. Je čerstvá z 31.8.2014

    Janet Medina

    Address: No 418 E. Cleveland St

    City: Stockton

    State: California

    Zip Code: 95204

    Country: United States

    +1 810 545 6604

  5. Danca

    díky za Váš mail, přeprava do USA prostřednictvím registru letecky stojí 20 euro a jsem ochoten zaplatit 120 euro včetně Přepravní náklady, takže dejte mi vaše celé jméno a bankovní údaje pro platbu now.reply
    To je pod dodací adresa:

    Address: No 418 E. Cleveland St
    City: Stockton
    State: California
    Zip Code: 95204
    Country: United States
    +1 810 545 6604

    Budu rád, aby si vědom toho, že je třeba tento bod velmi naléhavé mého obchodního partnera pro dárek k narozeninám, takže mohu učinit pouze platbu bankovním převodem … tak ať mi haveyour celý název a bankovní údaje, včetně celkových nákladů položky a Přepravní náklady, Spojených státu v eurech pro platby

  6. FCB

    Pokus o podvod ze dne 16.10. 2014, naštěstí jsem byl nedůvěřivý a na tyto stránky mě upozornila švagrová :-). Tímto všem děkuji. Jinak mě dnes upozornil internetový bazar, že pokud prodávám kopii výrobku, můžu být trestně stíhán. Je mi jasné, odkud vítr fouká. Zřejmě z Východu …:

    Od: Medina Jan

    díky za Váš mail, přeprava do USA prostřednictvím registru letecky stojí 20 euro a jsem ochoten zaplatit 318 euro včetně Přepravní náklady, takže dejte mi vaše celé jméno a bankovní údaje pro platbu now.reply

    – – –

    To je pod dodací adresa:

    Address: No 418 E. Cleveland St
    City: Stockton
    State: California
    Zip Code: 95204
    Country: United States
    +1 810 545 6604

    Budu rád, aby si vědom toho, že je třeba tento bod velmi naléhavé mého obchodního partnera pro dárek k narozeninám, takže mohu učinit pouze platbu bankovním převodem … tak ať mi haveyour celý název a bankovní údaje, včetně celkových nákladů položky a Přepravní náklady, Spojených státu v eurech pro platby
    now.reply

  7. Kamila

    Zdravim,

    prave mi z Sbazaru prisla nabidka na hodinky, samozrejme vycisleni nakladu a zasani do zahranici. Nezdalo se ni to a vygooglovala jsem si tento web. Diiky :-)
    Kazdopadne ja zbozi z ruky nedam dokud nejsou penize na ucte, nejaka potvrzeni z banky pro me nemaji hodnotu.

    Udaje o „smejdovi“

    manjan20132014@gmail.com

    Address: No 418 E. Cleveland St
    City: Stockton
    State: California
    Zip Code: 95204
    Country: United States
    +1 810 545 6604

  8. tom

    prosim naletel sem a poslal notebook „mandy grace“ penize vsak zadne mnelo jit o transakci pres colony bank a bla bla … sem idiot ale co mam ted delat ??? je to taky ze zahranici :/

  9. Petr

    Ahoj lidi, mám prakticky stejnou zkušenost, jen jsem nebyl důvěřivý a prvně si zjišťoval informace…

    Nechal jsem je, aby se ukázali v plném světle a scénář je stejný:

    Jsem z Kanady a potřebuju koupit Ipad pro bratrance v Nigérii a chvátám, tak bych chtěl, aby mu to přišlo ještě než bude mít narozeniny atd. Prostě srdceryvný příběh a poslat nejlépe dnes.

    Nakonec mi přišlo i údajné potvrzení ze Scotiabank, stejně jako v příspěvcích nahoře.

    Pro jistotu se jmenuje Barrack Blessing a níže je mailová komunikace:

    Do you still have this item for sale please reply to (sandrasmth343@gmail.com)

    Hello friend,
    Thanks for the mail,am glad you still have the ITEM available
    for sale,however i’d like to know the following details….

    How long have you had the ITEM
    what’s the condition of the ITEM
    How much is the actual price for it in euro
    Why do you want to sell it
    how many of this item do you have?
    Do you prefer payment through Bank Transfer
    And shipping cost by EMS to Ibadan Nigeria

    Please get back to me with the answer of the above question and some
    pictures of the ITEM if available…

    Await your reply soon.

    Thanks..

    Thanks for the mail and am very glad to hear from you…My Name is
    Barrack Blessing from Canada,i am okay with the price However i want
    you to know that i want to buy this item for my cousins in Nigeria as
    a gift.I’d like to make the payment of the item through bank transfer
    so let me know the below information so that i can
    able to quickly make the payment.

    Here are the information’s needed for payment to be quickly made.

    Holder’s Name
    Account Number
    Iban
    Swift Code
    Bank Name
    Bank Branch
    Country
    Item Full Name & Condition
    Occupation

    I will be making the payment of 250 Euro+shipment because i really
    need the item to be deliver before his birthday.

    However here below is the shipping address:-

    Name: OJO BLESSING
    Address: no 12 oyo rd mokola
    City: Ibadan
    State: Oyo State
    Zip Code: 23402
    Country: Nigeria
    Telephone:+2348087670977

    Await your reply soon.

    Thanks.

    How are you?I hope you are alright,and I’m glad to inform you that i
    have made the payment of the items,I have make the transfer of the
    sum of EURO 223.00 so i hope you have got the confirmation mail from
    Citizens bank of Canada and I’m sure you must have receive the
    confirmation mail of the payment from my Bank by now,because i have
    got the carbon Copy of the payment confirmation mail from my Bank .So
    i want you to check you INBOX,BULK And JUNK E-mail for the payment confirmation.

    So i want you to proceed with the shipment,since the payment has been
    approved and you have got a confirmation mail.So i want you to go and
    make the shipment and send the shipment details to my Bank immediately
    the shipment has been successfully done,so that they can able to
    activate your account quickly.

    However this is my friend address for the shipment below…

    Name: ojo Blessin
    Address: no 12 oyo rd mokola
    City: Ibadan
    State: Oyo State
    Zip Code: 23402
    Country: Nigeria
    Telephone:+2348087670977

    I urge you to kindly proceed with the shipment,because since the
    payment has been confirmed,it can never be refunded to me,so i promise
    you that your account will be activated as soon as you make the
    shipment and you send my Bank the shipment details.

    However i will be waiting for the shipment details soon.

    Thanks

  10. Martina

    Tak pozor, novinka. Mne napsala Mirka Matouskova a cesky. Sice az při tretim mejlu mi ta cestina zacala byt divna, ale ta „hra“ me bavila. Protoze jsem ji zadne cislo baliku neposlala, prisel mi dnes rano email z interpolu :-D.
    It is important we know the status of the item bought otherwise, legal action may be taken against you since you have not replied to the confirmation of payment made to your account from the Bank on behalf of Mrs Mirka Matouskova Bank request for the Scanned Receipt and the Tracking Number to prove postage of the item in less than 24 hours and we will fund the money into your account or face the consequences of LEGAL ACTION.

    However our client has already contacted us in other to make report about your non response. We are ensuring to make Bank a safer place, He told us that you should shipped the item as he tell you and immediately you do that your account we be credited, therefore we need to set confidence our users and if you don’t get the item shipped you will be arrested and jail for one year this time.

    Therefore, if your Money is credit into your Account before the shipment of the item, that means the item will not be shipped to the Buyer. From IC3 we give you 24 hours (1 day) to ship the package to the Delivery Address given to you by your buyer, and also send the Shipment Tracking Number immediately to Bank to verify the shipment, Immediately we confirm the shipping. You will receive a confirmation e-mail that your account has been credited.

    NOTE: Failure to Abide to this means your Name and Address will be forward to the law enforcement Agency in your Country to get you Arrested, because you are practicing Scam, And your Account will be BLOCKED, In order to free yourself from this“ Ship the package within 24 hours and send the Shipment Tracking to Bank for them to Verify. If you have any comment on this issue do not hesitate to contact us. If the information you wish to provide pertains to an emergency situation, please contact us.Although we check our e-mail frequently, we do not consider it to be an alternative to telephonic contact in emergency situations. Feel free to contact Interpol directly to this mail (contact-interpol@armymail.com)

    Thanks for your co-operation.
    Yours sincerely,

  11. Jana

    Name DR. OJEDIRAN DAYO
    Address No 12 G.R.A Agodi Gate
    City Ibadan
    State Oyo
    Country Nigeria
    Zip Code 23402

    Málem jsem naletěla,zde je další z podvodných adres a email Luci meberg (lucimeberg758@gmail.com),naštěstí jsem včas narazila na tyto stránky.Snad mi nic nehrozí,když jsem jim již naivně poslala číslo účtu?

  12. Jana

    Jojo,mě taky přišel mail,půjdu na rok do vězení :-)

  13. Adéla

    Také mi přišla nabídka na seznámení od am. kapitáta Larryho Allana. Zprvu chodili velice hezké zprávy, pak mi poslal odkaz na Amerického snipera. Chtěl, abych si prý koupila i zásnubní prsten. Pak psal, že má rakovinu jícnu a 2 boxy s am. dolary a zlatem. Vše i nafotil. Pak ze mě vytáhl adresu, samozřejmě pak neměl dostatek peněz na přepravu, kterou jsem měla uhradit já, asi 860 dolarů někam do Nigerie přes kamaráda. Výhružky, které pak posílal po neodeslání, se nedají snad ani okomentovat. Je mi jen líto, že jsem to hned nezablokovala. Vše jsem oznámila na policii v Lagosu, jen by mne zajímalo, zda s tím také něco dělají. Dnes mi poslali, že kapitán L. A. umřel. Je to už úplný hyenismus, co si vše dokáží vymyslet a nestydí se ani použít cizí fotky i profil.Pozor na to, může se to stát i na soc. sítích. Obchod s lidskými emocemi je nejhrůznější. A to jsem jen nabízela produkty z fgxpress.com. Asi cítili možnost manipulace s penězi. Náplastě ale nechtěli.

  14. Jirka

    Taky mám čerstvou zkušenost.

    edwinsandra38@gmail.com

    Oh yes i will send money first I preferred EMS service and kindly
    calculate total cost
    of the laptop
    plus the postage in USD. This is the shipping
    address to send to my twin sister below:
    Name.. Opajobi Abiola
    Address…102 fadreb street Agbowo U.I
    City…Ibadan
    State..Oyo
    Country..Nigeria
    Zip code..23402
    Tel.. +2348137496359
    Note: I will be transferring the money to you via bank
    to bank
    transfer and this are the bank requirements i need to
    send you the
    money below:
    Account Holder’s Name:
    Bank Name:
    IBAN:
    BIC/SWIFT:
    Tel:
    I will be waiting for your mail today concerning your
    bank details.
    Have a nice day at work
    Sandra,

  15. Tereza

    Tak koukám, že je toho všude dost, no já jsem tuhle stránku našla už pozdě. Teď vidím, jak jsem hloupá, ale varování pro ostatní fabiolastefan075@gmail.com chtěl koupit telefon, který jsem umístila na několik stránek bazarů. Nabídl 200 Eur + částku za dopravu atd. Když jsem ho odmítla, také vyhrožoval něčím, že pěníze už poslal a že chce svůj balík, že za něj zaplatil a peníze už mu zpět nepřijdou a čeká na potvrzení mého odeslání. Když jsem mu odpověděla, že inzerát je aktuální, hned jako druhá zpráva dorazilo toto: Díky za rychlou reakci, líbí se mi tento telefon a bude chtít koupit, ale já jsem na mořiv okamžiku, jak jsem námořní důstojník a vyplývající z povahy své práce, telefonníhovory, tvorby a návštěvě webové stránky jsou omezeny, ale já vytlačena času nakontrolu tohoto inzerátu a pošle e-mail, o to, protože chci, aby to pro moje mladšísestra studium v USA. laskavě výpočet dodávky cena 40 EUR na cenu telefonu a dostatzpět ke mně s celkovou cenou. Dejte mi své bankovní údaje, jak sledovat
    Tvoje jméno:
    číslo účtu:
    číslo iban:
    název vaší banky
    Celková cena telefonu:
    Já čekám od vás číst. Dík
    A pak několik mailů ze Scotiabank, vypadaly důvěryhodně, nejsem žádný velký znakec a s nikým jsem se bohužel neporadila. E-maily chodily z adresy onlinetransferr@salesperson.net a dodací adresa byla:
    BELINDA SUE EVERETT
    108 Sevier Street Mountain Pines,.
    Arkansas
    71967
    USA
    Tímto jsem se poučila, stačilo by jen, kdybych na tuto stránku a dalších mnoho narazila o chvilku dřív..

  16. Petra

    Ahoj mám podobnou zkušenost. Svině jménem James R. Richard chtěl ode mě koupit pásky, pak psal že platbu již uhradil a budě mě kontaktovat jeho banka. Přišel mail od COLONY BANK s tím že byla přijata platba od kupujícího ale abych dostala peníze, potřebují podací číslo balíku.
    po dlouhém snažení se obchod zrušit mě údajně kontaktovala FBI že mě zatknou za podvody na internetu. Kontaktovala jsem naši policii a ti mi řekli že je obchodník v právu a že mu balík musím poslat nebo se takto může bránit. tak jsem balík odeslala a začala salva výmluv jak od banky tak od pama Jamese že potřebujou kopii mého pasu nebo jiného mezinárodního dokladu. Potom jsem narazila na tuto stránku a včas stihla balík stornovat. Uff tak ted jsem zvědavá co bude :O

  17. Petra

    TOTO JE EMAIL TOHO PODVODNÍKA: jamesrichards58@outlook.com
    A HNED PSAL DALŠÍ : maguel.sara55@gmail.com

    Bacha na ně, fakt jsem se až vyděsila těma mailama co mi psal první zmíněný. I když jsem přišla o poštovné, uchránila jsem se ztráty 6ti tisíc za zboží. Díky vám, že jste udělaly tuto stránku :-)

  18. eemix

    I can confirm that any deal coming (at least) from this email:
    „maguel.sara55@gmail.com“ is a fraud…. He tried to „steal“ my camera which i had on a web listing here in Greece, by saying that he would deposit the amount of money in „COLONY BANK“. He sent through „Colony Bank Online Money Transfer “ a verification that he deposited the money. Of course it was made by them and the bank has no relation with this. Be careful specially when tha bank’s name is before @ and not after this.

  19. Lucie

    Dobrý den,
    ačkoliv lze tyto poznatky najít až víte o něčem jako je Nigerijský podvod, stále mi tu chybí jedna důležitá věc a to je vyřešení problému.
    Řekněme, že o tomhle nikdo nikdy neslyšel, zboží odeslal a až pak zjistil, že to asi nebude fer obchod. Jak to řešit pak? Co dělat? Jestli mají stránky pomoci, tak ne jen upozornit, ale také nabídnout pomoc.
    Mě se to stalo taky. Teď jsem v situaci, že pošta nechce zásilku zadržet, celnice s tím nic neudělá. Tak jsem si našla Marry Ann Wiebe z Canady, která je tedy jen s jedním R a poslala ji zprávu přes FB. Chtěla jsem pomoci ohledně zadržení zásilky v Matitoba, Canada. Tamní pošta nemá email a tak ho chci sehnat, popř. to řešit dál s tamní policii.
    Více říct nemohu, protože jsem ve fázi čekání. Pak už jen zbývá doufat, že si balík nikdo nevyzvedne a mě bude zaslán zpět.

  20. PiNa

    Dobrý den Lucie,

    jakmile balíček odešlete, už není ve Vaší moci ho zastavit. Proto zde návod na to, jak postupovat, pokud balíček odešlete, není. Žádná taková možnost totiž neexistuje.

    Jedinou obranou proti tomuto podvodu je osvěta – například tento článek.

    Pokud něco prodáváte a dostanete příliš dobrou nabídku navíc z ciziny, selský rozum velí, spustit Google a prověřit si kupujícího, zaslaný bankovní účet a další informace.

    Smiřte se s tím, stalo se. Příště si dáte pozor. Policie se s Vámi bavit nebude, pošta ze zákona zásilku nezastaví/neotevře. Ušetříte si další výdaje, nervy, i čas.

  21. Lukáš

    Dobrý den,
    mám úplně stejnou zkušenost. Ještě, že jsem narazil na tyto stránky. Zachránilo mě to , že bych přišel o notebook. Mě se ozval email mathaharry9@wir.pl. Jeho tkzv. banka mi poslala potvrzení o tom ,že přijala peníze a že mi je vyplatí na účet po odeslání zboží do Nigérie a zaslání Scanu o převodu do 24 hodin.. Napsal jsem dotyčné osobě,že mám podezření z podvodu a od obchodu ustupuji a banka dotyčné osobě peníze vrátí. A to jste měli vidět ten kolotoč, že nic nevrátí atd. Napsal jsem dotyčné bance ohledně ověření transakce, tak jsem zvědav.
    Lukáš

  22. Lukáš

    Jeden z jejich dopisů
    LOOK, WHAT IS GOING ON WITH MY MONEY AND WHAT ARE YOU TALKING ABOUT AFTER I HAVE SENT THE MONEY TO YOUR BANK ACCOUNT ??? ARE YOU ON DRUGS??? DO YOU THINK THAT PEOPLE GO TO BANK AND WIRE TRANSFER FOR FREE ??????? WITHOUT PAYING ANY CHARGES TO BANK ?????? WHAT ARE YOU ASKING ME TO DO AFTER I HAVE SEND MONEY AND PAID ALL THE BILL TO BANK SO THAT THIS TRANSFER CAN BE CONDUCTED SUCCESSFULLY, LOOK GO AND SEND MY ITEM TODAY AND GIVE PROOF OF SHIPMENT TO BANK THEY WILL CREDIT YOUR ACCOUNT WITH THE MONEY TODAY BECAUSE I HAVE PAID ALL THE BILL TO BANK AND I RECEIVED THAT YOUR MONEY HAS BEEN DEDUCTED AND IT IS WITH BANK NOW…AND BANK SAY THEY ARE WAITING FOR YOUR CONCERN …YOU HAVE TO DOWNLOAD THE ATTACH SCAN DOCUMENT AND SEND IT BACK TO ME …WITH THE PROOF OF SHIPMENT SO THEY CAN CREDITED YOUR MONEY TODAY.I WILL NOT TAKE THIS EASILY WITH YOU AND I WILL MAKE SURE I REPORT YOU TO ALLEGRO SERVICE AND POLICE MY FATHER IS A LAWYER HE CAN DEAL WITH PEOPLE LIKE YOU

    I WAIT TO READ BACK FROM YOU

  23. efff

    DVA ŠMEJDI NA JEDEN INZERÁT Smile bank a Scotia – no a páníček čekal na balíček v LONDÝNĚ.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *