40mm Spinner pro 6kW

Zveřejněno 9. 2. 2011 v rubrice RC Modely

40mm 6kW Spinner40mm 6kW Spinner

Dorazily mi první fotografie prototypu nového kužele určeného pro extrémní výkony. Podle předběžných kalkulací by měl tento kousek hravě zvládnout 6kW bez omezení a až 10kW s omezením rozběhu a brzdy. Již podle jeho barvy je jasné, že půjde do Daliborova Vikinga 2 E Race. Ke kuželu jsou samozřejmě potřeba také vrtulové listy, které tento extrémní příkon přežijí bez toho, aniž by se roztrhly. Na nich se již také pracuje.

Přečteno 8 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

8 komentářů u „40mm Spinner pro 6kW

  1. Pavel

    Kurňa chlapi jenom moje cirkulárka má 3kW, 6kW to si ani neumím představit.

  2. Dalibor

    re..Pavel
    Je to pouze prostý součin napětí a proudu ..hihi. V případě připravovaného dalšího levelu VikingaRace…je to 300A x 20V :-)
    To se budou baterky potit :-)

  3. Pavel

    300A ? to už není letadlo ale svářečka.

  4. Franta

    cau,

    kde se da ten kuzel koupit?
    dik

  5. PiNa

    Franta: Zatím je to prototyp, až proběhnou úspěšně zátěžové zkoušky a budou k tomu i vrtulové listy, tak potom se teprve začne prodávat. Zatím se nikde koupit nedá.

  6. Radim

    Ty Dalibore, k tomu motoru budeš muset táhnout kabely ze země ne? Copa tam bude za baterky?

  7. Dalibor

    Re..Radim
    8S-2650mAh – ohřátých na 40st a fatálně přetížených :-)
    Ale ony to dají. Nebude to tak easy, jak tady o tom melu. Je tam dost podmínek, aby to vyšlo (a že mi to zatím vždy vyšlo :-) ).
    V každém případě, ještě k tomu povede dost dlouhá cesta. Už teď vím, že bude další Viking E, protože stávající na to nejde upravit. Nevyšlo by těžiště. Musí proběhnout testy kužele a vrtule, pak testy reglu, který ještě není dostupný, pár vychytávek na udržení teploty baterky, atd.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *