Jet Inferno + turbína Behotec JB 180 = 647km/h

Zveřejněno 25. 2. 2011 v rubrice RC Videa

DS World RecordV maximální rychlosti dosažené modelem pravidelně vítězí speciály pro dynamické plachtění na závětrné straně svahu. Máte-li však neomezený rozpočet, můžete si srovnatelnou rychlost vychutnat i na letišti. Stačí vám k tomu speciální Jet Inferno s turbínou Behotec JB 180 s tahem 18kg a máte o pořádnou porci adrenalinu zaručeně postaráno.

Inferno RC Jet

Jet Inferno se vyrábí v Německu a je optimalizovaný pro maximální rychlost. Rozpětí křídel má 1m, na délku měří 1.2m a křidélka jsou ovládána dvěma servy Futaba BLS155. Samotný model váží 5.2kg a pojme dalších 1.6kg kerosinu. Použitá turbína Behotec JB 180 s tahem 18kg mu může udělit maximální rychlost přesahující 650km/h.

Na přiloženém videu je zachycena rychlost „pouhých“ 604km/h. Po zvýšení otáček turbíny byla v dalším letu, který již na videu není, dosažena rychlost 647km/h.

Před několika lety kolovala po internetu zpráva, že nejmenovaný majitel jedné z předchozích verzí tohoto jetu dosáhl s modifikovanou turbínou Behotec tahu 25kg a překonal rychlost 800km/h. Mělo se tak stát v Německu, ale tuto zprávu se nepodařilo ověřit.

Nakonec to tedy vypadá, že nejrychlejšími modely na planetě i nadále zůstávají větroně létající na závětrné straně svahu s aktuálním rychlostním rekordem 753,1km/h.

Signature
Související články:
Video: Nový světový rekord v DýSingu 753,1km/h
Video: Nový světový rekord v DýSingu 717,7km/h
Video: Nový světový rekord v DýSingu 571,2km/h

Přečteno 144 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

4 Komentáře u „Jet Inferno + turbína Behotec JB 180 = 647km/h

  1. Dalibor

    Bůůůů, já chci vyhrát ve sportce…už bych nedělal nic jiného, než vymýšlel podobné koňoviny :-)

  2. celestyn

    Chybi tomu ta elegance. Vetron je vetron. :-)

  3. Marty84

    ten zvuk je boží, ale za jakou cenu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *