Jeti DS-16 – nová designová studie 2012

Zveřejněno 31. 1. 2012 v rubrice RC Modely

Jeti DS-16

Tento týden se koná veletrh v Norimberku, na kterém modelářské firmy představí celou řadu novinek. Zda mezi nimi bude i nová verze palcového vysílače DS-16 od Jeti, to není vůbec jisté. Co však jisté je, že autor designu pultové verze Lubomír ‚Joshua‘ Mojzes uvolnil její nový render. Rok stará verze pro porovnání zde. Podle mého je to jednoznačně posun k lepšímu a navíc je na první pohled vidět příbuzenský vztah s vysílačem DC-16.

Přečteno 29 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

14 komentářů u „Jeti DS-16 – nová designová studie 2012

  1. Pavel

    Vypada hezky, potenciometry a prepinace jsou konecne na spravnych mistech. Bohuzel od studie k realizaci je to v pripade JETI dlouha cesta. Viz pultovka ktera ani po roce neni na pultech.

  2. Pavel

    Moc pěkné, dospělejši:-)
    Každopadně škoda umu Joshe v rukách hochu z Jeti, přestávám věřit v jejich schopnost dotáhnout vysílače do výroby
    Moc rád bych se pletl
    Pavel

  3. PiNa

    Pavle, na webu jsou shopy, které už mají pultovou verzi v nabídce pro předobjednávky s cenou do 1000 Euro a s dodací lhůtou 4-8 týdnů. Hacker ji má v novinkovém katalogu (viz aktuality) a pár lidí ji má na testování k opřipomínkování – už to nemůže trvat dlouho ;-) Každopádně roční zpozdění vysílači podle mého vůbec neprospělo. Jasně, HW i SW může být vychytanější, ale moment překvapení je pryč a konkurence veliká a nespí.

  4. Petr

    No konečně vypadá pěkně, ale způsob jakým Jeti jde na trh s vysílači je děsivě špatný. Ani bych se nedivil kdyby „Joshua“ přeběhl k jiné firmě.

  5. PiNa

    Petr: Souhlasím – v Jeti jsou určitě světoví vývojáři a vizionáři, ale z obchodního a z PR hlediska se stále mají co učit. Do vývoje určitě investovali hodně času i peněz a byla by škoda, kdyby jim to nakonec nevyšlo. Joshua je dozajista patriot, ale kdyby mu na dveře zaklepala Futaba, asi by moc neváhal ;-)

  6. Dalibor

    Kéž by mu na dveře zaklepala Futaba. Do toho bych šel. Krabka od Joshui ..radost to mít, ale uvnitř střeva od zavedeného výrobce.:-)

  7. :-)

    V Jeti neví o PR nic. Jsou úplně nemožní, koukej jak uvedl novej vysílač MPX – paráda. Pár dní hra puzzle a hned veletrh a hned ho koupíš. U Jeti teď následuje roční komedie na téma předražený DS16.Koupíš možná za rok. Ukázka jak přijít o zákazníky.

  8. JirkaF

    No nevím co u jeti dělaj blbě zatím to nekopírovali číňani tak systém asi není známej nebo je špatnej asi koupím MPX

  9. M1

    …hmmm tohle je fakt hrůza, mně by se líbila od Jetáků ta pultovka, jestli to bude vychytaný a dotažený dokonce, šel bych rád do ní…

  10. Vašek Ch

    teda vypadá to nádherně, na pohled neznám hezčí vysílač. I když v prostoru na držení, kde jsou dlaně, se mi to zdá trochu víc hranaté, na té starší verzi (i když nevypadala tak hezky), to vypadalo líp do ruky.
    Co se týká designu, tak přeci všechny unikátní designové studie zůstaly jen u té studie. Autoprůmysl je toho zdatný příklad, nakonec vždycky zvítězí finančák. Rozhodne cena výroby. Jeho nezajímá to umění na tom, zajímá ho funkce a prodej. Proto dnešní auta jsou skoro všechny strčený do takovýho stejného středu, nikdo nevyčuhuje.
    Sorry za odbočku :-)
    Ale stejně přeji Jeti ať se to povede, protože první krok mají splněný na jedničku a to je pro mě naprosto špičkový vzhled. Prostě designer je profík.

  11. David

    If Jeti releases the DS16 that looks like this I will buy one for sure. It looks much better than the one I’ve seen in other pictures. It looks kind of like a greatly updated Multiplex Profi 4000 to me. Beautiful transmitter. Please release this version Jeti!

  12. PiNa

    V Jeti neví o PR nic. Jsou úplně nemožní, koukej jak uvedl novej vysílač MPX – paráda. Pár dní hra puzzle a hned veletrh a hned ho koupíš.

    Nevím, kde jsi k tomu přišel. Naopak se ukazuje, že s MPX to taky nebude žádná výhra. První kusy budou v prodeji až koncem letošního roku – prý třetí čtvrtletí. Navíc bude mít v sobě jenom Evo software, pouze 4 letové režimy, atd – takže to zatím vypadá jako předražená pultová verze Royal Evo s telemetrií. Pokud nebudou v JETI zbytečně otálet, ještě by nemuselo být pozdě…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *