Norské FPV Velikonoce 2012

Zveřejněno 18. 4. 2012 v rubrice RC Videa

DS World RecordNa první pohled by se mohlo zdát, že FPV=TBS (Team BlackSheep), ale není tomu tak. Je tu například také legendární chlapík z Norska s přezdívkou FPV-Leif, který jako první používal pro FPV oktokoptéru. Jeho nejnovější náladovka příznačně pojemenovaná Easter 2012 věrně a z nadhledu zachycuje, jak mnoho Norů tráví Velikonoční svátky.

Kdo může, vyráží s celou rodinkou do hor na chatu a užívá si jarního počasí na běžkách. Natočeno z oktokoptéry kamerou JVC HM655BE v polohovatelném držáku se stabilizací. Na konci videa, těsně před přistáním, si všimněte, že i FPV-Leif podlehl kouzlu větroňů a pořídil si elektrovětroň Cularis od Multiplexu.

Cularis je díky svému rozpětí 2.6m, stabilitě a nízké ceně mezi FPV příznivci velmi oblíbeným strojem. Přiložené video „Hide Away“ ukazuje možnosti, které FPV filmování z Cularisu nabízí. Kamera JVC HM655BE byla umístěna do špice větroně.

Vzhledem k nedostatku místa nebylo možné použít stabilizovaný držák. Dodatečná stabilizace proběhla softwarově při zpracování videa. FPV-Leif používá plug-in Mercalli od společnosti proDAD.

Signature
Související odkazy:
FPV Video: The Summer Of 2010

Přečteno 6 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

1 Komentář u „Norské FPV Velikonoce 2012

  1. BorekL

    Osobně se mi Leifova videa líbí mnohem víc než TBS. Jen dodávám, že Leifův Cularis je upravený na tlačný pohon.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *