Elegantní, snadné a rychlé řešení 2.4 GHz antény

Zveřejněno 16. 2. 2013 v rubrice RC Modely

2.4GHzPři stavbě posledního Vikinga 2 E, jehož úspěšný zálet proběhl minulý víkend v Rakovníku, Dalibor použil nové řešení uchycení antének FASSTu vyvedených ven z trupu. Říká se, že v jednoduchosti je krása a zde to platí dvojnásob. Snadné a elegantní řešení, které lze použít i pro ostatní 2.4 GHz systémy.

2.4GHZ anténka

U předchozích modelů Vikinga Dalibor držáky antének brousil ručně z 10mm sklotextilu. Výsledek nebyl vůbec špatný (viz fotografie trupu jeho bývalého Vikinga 2 E Race), ale jednalo se o časově velmi náročnou a pracnou činnost.

2.4GHz anténa2.4GHz anténa

Nový způsob upevnění antének využívá „křidélka“ vyrobená na CNC fréze z rovinné desky 3mm sklotextilu. Při instalaci je potřeba nejprve na obou bocích trupu vybrousit 10mm dlouhé a 3mm široké drážky, kterými se vyvedou obě anténky. Aby nedošlo k jejich poškození jsou protažené 3mm tlustou polyethylenovou hadičkou – použita je lékařská kanila, kterou koupíte v lékárně, nebo v lékařských potřebách.

2.4GHz anténa2.4GHz anténa

„Křidélka“ se zalepí do trupu. V šikmé částí, která s trupem svírá úhel 40 stupňů, je vybroušený žlábek, do kterého je pomocí průhledné oboustranné lepící pásky přichycena anténka. Snadné, rychlé a lehce opakovatelné řešení.

Viking 2 E

Bílý model na téměř bílé obloze na zcela zasněženém letišti rozhodně není ideálním objektem pro focení. Zálet dopadl dobře (jak jinak), nový majitel Vikinga E byl nadmíru spokojený a instalace nových držáků antének se osvědčila i při tom nejdivočejším řádění po obloze.

Signature

Přečteno 87 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

4 Komentáře u „Elegantní, snadné a rychlé řešení 2.4 GHz antény

  1. dalibor

    Ono kdybych ta křidélka ještě stříknul bílou barvou, tak by to vypadalo ještě jinak :-) :-)

  2. ST

    Ahoj, já si ty svoje na mého Vikinga vyřezal z 3mm překližky a natříkal podle barvy trupu. Udělal jsem si šablonu na překreslení a u mě prostě hand made. Viz rcmanie.cz

  3. Dalibor

    No a to do experimentu Scary 6-8kw dělám palubní mainboard:-) Uvidíš…to je ještě větší hraní si.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *