Stroj z Lega skládá a hází papírové vlaštovky

Zveřejněno 20. 3. 2013 v rubrice Zajímavosti

LegoNěkteří z nás mají jednoduše příliš mnoho volného čau. Jak jinak si vysvětlit počínání chlapíka, skrývajícího se za přezdívkou Hknssn, který ve svém volném čase vymyslel a přibližně ze 7000 dílů stavebnice Lego sestavil originální stroj, který sám a zcela automaticky skládá a hází papírové vlaštovky.

Hknssn při stavbě samozřejmě nepoužil klasické Lego pro děti, ale zaměřil se převážně na high-end verzi Lega Mindstorm NXT, ze které postavíte téměř cokoli. Robotem počínaje a různými stroji konče, včetně toho, který sám skládá a hází papírové vlaštovky.

Lego Machine

Jeho funkční verze s pořadovým číslem 2.0 měří na délku 150cm a na šířku má 40cm. Kromě již zmíněných téměř 7000 dílů obsahuje také dvě řídící NXT jednotky, pět NXT serv, čtyři NXT senzory pro rozpoznávání barev, NXT akcelerometr a pět XL motorů z řady Lego Power Function.

Přiložené video, které bylo pro rychlejší prezentaci činnosti Hknssnova stroje 3x zrychleno, zachycuje proces složení papírové vlaštovky včetně jejího odhozu. Současně je klasickou ukázkou téměř neomezených možností, které stavebnice Lego v kombinaci s lidskou fantazií nabízí. Praktické využití tohoto stroje je samozřejmě mizivé, ale třeba si ho všimne firma Lego a Hknssnovi nabídne zajímavé pracovní místo tak, jako se tomu již stalo v několika podobných případech.

Signature

Přečteno 74 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *