Alula na Luckém vrchu

Zveřejněno 9. 5. 2013 v rubrice Poznámky

Lucký Vrch

Dnes jsem strávil velmi příjemné odpoledne s Alulou na Luckém vrchu. Musím přiznat, že ten kousek téměř nezničitelné „pryže“ má něco do sebe. Její svahová premiéra v kombinaci s téměř 15m/s jižního větru v nárazech mi chvílemi dala docela zabrat – žádná expa, žádné dvojité výchylky, žádný diferenciál; jenom poctivé: doleva, doprava, nahoru a dolů – ale stálo to za to. Chce to ještě trochu vyladit program a nebude to mít chybu. Pokud ji ještě nemáte, vřele doporučuji. Za málo peněz nabízí opravdu hodně muziky a složíte ji za večer.

Přečteno 47 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

7 komentářů u „Alula na Luckém vrchu

  1. rtep

    Martine mrzí mne, že jsme se tam nepotkali, já jsem tam byl 8.5. od 13 hod. Dal jsem s Alulou hodinu a čtvrt letu a byla to paráda. Foukalo asi stejně jako včera. Je to fakt obdivuhodné, že v tom větru jaký byl, neměla žádný problém. Výchylky už mám vyladěné, byl jsem tam s Alulou letos již potřetí.

  2. Radek

    Martine,
    dal by jsi prosím link kde ji koupit? Hledal jsem a našl ji jen v USA. Díky.

    R.

  3. PiNa

    rtep: Málem jsme se tam potkali, ale rodinku skolila nějaká jednodenní slabost a na Lucký vrch jsme se vypravili až druhý den. Zážitek to byl parádní, dokonce přemýšlím, že si „pro jistotu“ koupím ještě jednu ;-) Spíš než lítání na svahu se těším na lítání v termice, jenom je potřeba ještě vyladit těžiště – ideál je prý 2.5-3mm za „puntíkama“ a naučit se ji správně házet, tady se mám hodně co učit :-)

  4. PiNa

    Radek: Já jsem ji kupoval přímo u výrobce (Dream-Flight) už několikrát a pokaždé maximální spokojenost, dokonce i rozumné poštovné (snad 10 nebo 15 dolarů) a s dodáním do 14 dnů.

  5. rtep

    Těžiště mám přesně na puntíkách a při větru 8-10 m/sec vyhovuje. Házení na rovině žádná sláva, podle toho jak se kdy povede, časy cca 20 sec. Na rovině se mi ji ještě přímo do termiky hodit nepodařilo. S výchylkami je potřeba si trochu „pohrát“. Expa mám nepatrně do minusu (15-20%).

  6. PiNa

    rtep: Až budeš mít čas, tak zkus těžiště posunout cca o 2-3mm dozadu (i postupně) a uvidíš. Alula je prý na těžiště velmi citlivá a roli hraje i polovina milimetru. Při házení stačí dát palec dolů a hned je to lepší (nemůžeš při odhodu hýbat zápěstím).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *