Praha 2 Vinohrady with DJI Phantom 2 Vision +

Zveřejněno 6. 2. 2015 v rubrice RC Modely

VideoTo si takhle koupíte Phantoma a s představou pořízení dechberoucích záběrů vyrazíte točit do centra Prahy. Předpisů a vyhlášek nedbaje, natočíte celkem slušné záběry a aby nebylo pochyb, že jste všechna ta nařízení porušili právě vy, přidáte na konec videa záběry vašeho obličeje. Tak dlouho se s koptérou ve městě lítá, až to někdo zatrhne… všem :-(

https://www.youtube.com/watch?v=cUxAE19AeBM

Doplněk X v tomto případě hovoří zcela jasně. Nesmí se (kromě jiného) za letu přiblížit k jakémukoliv hustě osídlenému prostoru na horizontální vzdálenost menší než 150 m. Samozřejmě existuje možnost, že pilot všechna řádná povolení k létání a natáčení nad hustě obydlenými prostory měl, ale pravděpodobné to není.

Signature
Seznam všech článků o FPV na PiNa.cz

Přečteno 6 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

7 komentářů u „Praha 2 Vinohrady with DJI Phantom 2 Vision +

  1. Dalibor

    :-) na Jižní spojce se taky má jezdit 80km/h a kde kdo to tam valí 120km/h.
    To je prostě život…:-)
    :-) malá zkušenost.když už to tam valíš,nepředjížděj policajty..se jich to dotklo .., ale byli hodní :-)
    A s kopterama je to stejné….příště mu dojde,že ten ksicht v záběru opravdu není dobrý nápad. A dávat to na trubku už vůbec ne. Taky si lítám …nad……:-), ale na trubku už to dávno necpu.

  2. Robert

    To se máš opravdu čím chlubit. Nakonec to pos..ete všem ostatním.

  3. Dalibor

    Ale ne…j,vůbec ne. :-) jde o to,že ta hysterie z hraček je podle mne naprosto neadekvátní realitě. Tak si z toho s dovolením dělám prču.

  4. Paja

    Moc hezké záběry. Nikomu se nic nestalo. Já bych to neřešil. Mně se to líbí.

  5. PiNa

    Zdá se, že zvolna přituhuje viz. vyjádření ÚCL: „Během roku 2014 se Úřad zabýval 48 případy možného porušení leteckého zákona, které byly částečně odhaleny vlastní činností Úřadu a část z nich tvořily podněty veřejnosti. Řízení bylo v roce 2014 zahájeno celkem v 8 případech a uzavřeno celkem v 6 případech, kdy průměrná výše uložené sankce činila 20.000 Kč; sankce však může dosahovat až 5 miliónů Kč. V současné době Úřad eviduje 13 řízení správních a příkazních v různé fázi přípravy a vedení.“

  6. Mirek

    Ano je to histerie. Když po revoluci začínalo létání na UL-(ultralehká letadla,rogala atd)každý řval jak je to nebezpečné,jak se to bude zneužívat pro různé nekalé činnosti-a nic. Je to opravdu pára nad hrncem,vše nese doba a vývoj nelze zastavit,jen pár jedinců neztíhá chápat.Kdo o tom jen pramálo ví tak mu je jasné jak je let koptéry omezen (váha a výkon byterií) neboli akční rádius atd. Jsou to opravdu hračky,a tak je třeba to brát!!! Říkám to otevřeně-dej blbce do kanceláře a vymyslí papír.A jelikož tomu nerozumí tak to raději zakáže. Tak je tomu i v jiných odvětvích.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *