Nikola Tesla – 3D anamorfóza

Zveřejněno 19. 4. 2015 v rubrice Zajímavosti

3DJeště 10 dní jsou k vidění zajímavé 3D instalace Patrika Proška v obchodním centru Šestka v rámci expozice 3D svět – umění a technika. Jednou z nich je i 3D anamorfóza Nikoly Tesly působivých rozměrů 3.5 x 2.5 x 2 metry vytvořená z mnoha elektrických spotřebičů.

3D anamorfóza je prostorová instalace vytvořená z mnoha různých předmětů, které se při pohledu z určitého místa spojí v jeden celistvý 2D obraz. Mezi průkopníky této metody patřil například Salvador Dali.

Nikola Tesla

Patrik Prošek portrét legendárního vynálezce vytvořil z praček, televizí, počítačů, rádií, tiskáren, mikrovlnek, videí, reproduktorů, lampiček a různých další elektrických spotřebičů během měsíce a půl jako poctu vynálezci střídavého proudu, bez něhož by žádný z těchto přístrojů nemohl fungovat. Autorem fotografie je Michal Šeba – kliknutím získáte původní rozlišení.

Vstup na výstavu 3D svět – umění a technika, stejně jako parkování v objektu OC Šestka je zcela zdarma. Otevřeno je denně od 9 do 21 hodin a výstava potrvá pouze do konce tohoto měsíce.

Signature

Přečteno 166 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *