Brian Sørensen – „LOAD“

Zveřejněno 30. 10. 2015 v rubrice Ze života

C64Martínku, jediné dvě věci na světě, které ti nikdo nevezme, jsou vzpomínky a vzdělání. Říkával mi dědeček. Měl pravdu. I když už to bude téměř 25 let, vzpomínky na období s počítačem Commodore C-64 jsou stále živé. Stačí je jenom rozeznít. Například kompletně renderovaným videem Briana Sørensena nazvaným příznačně „LOAD“.

Signature
Seznam příspěvků o Commodore C-64 na PiNa.cz

Přečteno 7 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

2 Komentáře u „Brian Sørensen – „LOAD“

  1. Marcel

    Sice jsem začínal na Atari 800 XE, ale i tak mi to evokovalo tu dobu, náladu a pocity. Dnes je z toho jen melancholie, ale příjemná. Díky za impuls k vytažení takových vzpomínek :-)

  2. PiNa

    Soused měl Atari 800XL, hrávali jsme na něm Captain Beeble, Hero a Montezuma’s Revenge až do omrzení. Když si pořídil kazeťák s „Turbem“, přišel na řadu Defender (imho nejlepší 8bitová konverze, verze pro C64 byla strašná), který jsme do té doby hráli jenom v „maringotkách“ a taky Dropzone (opět na Atari lepší než na C64).

    Když potom byla možnost si v roce 1988 „objednat“ od známých z Holandska počítač, logicky jsem chtěl Atari. Naštěstí ho nesehnali a místo něho dovezli Commodore C64 s kazeťákem. To bylo zklamání. Captain Beeble na něm nebyl, Defender stál za houby a Dropzone o trochu horší.

    Potom přišla scéna, Trash a nepřeberné množství her, o kterých si ataristi mohli nechat jenom zdát a počáteční zklamání bylo clekem rychle zapomenuto ;-)

    To byly časy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *