Jak vyměnit baterii u čtečky Kindle

Zveřejněno 3. 2. 2016 v rubrice Ze života

Amazon Kindle 3Slabou baterii u čtečky Kindle poznáte snadno. Její nabíjení probíhá podezřele rychle, při čtení se velmi rychle vybíjí a se zapnutou Wi-Fi vám ukazatel jejího nabití doslova mizí před očima. Jediným řešením je výměna baterie ve čtečce Kindle, protože i sebelepší Li-Ion baterie vydrží jenom pár let. Naštěstí to není nic složitého.

Prvním krokem při výměně baterie u čtečky Amazon Kindle 3 je pochopitelně odstranění zadního plastového krytu. Není to nic těžkého a obvykle si vystačíte s delšími nehty, nebo s ostrým nožem. Při použití nože je potřeba postupovat maximálně obezřetně, abyste se po jeho případném vysmeknutí z drážky nepořezali, nebo si nenávratně nepoškrábali zadní kryt.

Výměna baterie Kindle

Ideální je začít od levého, nebo pravého horního rohu. Do sotva viditelné mezery mezi krytem a čtečkou opatrně zapíchněte nůž a jeho natáčením „vycvakněte“ kryt z několika plastových úchytek, na kterých drží. Takto postupujte po jedné a potom i po druhé boční straně. Nakonec kryt zvedněte a vyhákněte z úchytek ve spodní části. Pokud kryt nepůjde snadno zvednout, je to způsobeno tím, že drží ještě na dvou úchytkách v jeho prostřední části. Stačí použít hrubší sílu.

Výměna baterie Kindle

Původní Li-Ion baterie s kapacitou 1750mAh je ke čtečce připevněna dvěma šrouby. Po jejich vyšroubování se dá snadno vyjmout. Nahradit ji můžete buď tou samou a drahou, která se navíc obtížně shání, nebo můžete využít některou z neoriginálních baterií, kterých je plný internet. Pokud na výměnu baterie nespěcháte, na nákup v Čechách raději zapomeňte. Ceny jsou zde minimálně 2-3x vyšší, než za kolik ji můžete nakoupit on-line například v Asii, nebo na eBayi. Po pročtení recenzí jsem se nakonec rozhodl pro baterii s kódovým označením CS-ABD003SL, která nabízí o něco málo vyšší kapacitu 1900mAh a byla na ni záruka od výrobce. PayPalem (včetně všech poplatků) jsem za ni zaplatil necelých 13 dolarů.

Výměna baterie Kindle

Na pravé straně je původní baterie GP-S10-346392-0100. Na levé straně je neoriginální baterie CS-ABD003SL. Novou baterii stačí do čtečky vložit tak, aby lícovaly otvory pro šroubky na baterii s otvory na desce čtečky Kindle, oba šroubky zašroubovat a opatrně dotáhnout.

Výměna baterie Kindle

Tím je výměna baterie zdárně ukončena. Zbývá už jenom vrátit zpět plastový zadní kryt. Postupujte opačně než při jeho předchozím sundávání. Nejprve kryt zasuňte do plastových úchytek ve spodní části čtečky Kindle a postupně zacvakejte boční strany a horní hranu až naposledy. Počítejte s tím, že pro zacvaknutí posledních západek je potřeba vyvinout větší sílu.

Perlička nakonec. Obvykle svou čtečku Kindle nabíjím přes USB kabel z počítače v kanceláři. Při prvním nabíjení nové baterie však bylo potřeba použít nabíječku na mobil, protože nabíjení přes USB kabel bylo vždy po pár vteřinách ukončeno. Po příčině, proč tomu tak bylo, jsem nakonec nepátral, neboť všechna další nabíjení přes USB už proběhla v pořádku. K dnešnímu dni to jsou dva roky, co jsem baterii ve čtečce vyměnil a tato stále šlape jako hodinky, takže ji s klidným svědomím můžu doporučit i ostatním.

Signature
Seznam všech článků o Amazon Kindle na PiNa.cz

Přečteno 2 651 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

2 Komentáře u „Jak vyměnit baterii u čtečky Kindle

  1. Martin

    Při oddělávání krytu se mi nejvíc osvědčila umělohmotná lžička, kterou jsem dostal v cukrárně ke zmrzlině. Je to taková malá lopatka, která je dost úzká na to, aby se vlezla do škvíry, ale zároveň u ní nehrozí poškrábání jako když to člověk dělá s nožem.

  2. PiNa

    Díky Martine za tip. Při další výměně se bude hodit :-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *