TBS Vendetta – RTF závodní FPV kvadrokoptéra

Zveřejněno 13. 2. 2016 v rubrice RC Modely

TBS VendettaZávody FPV dronů zvolna získávají na popularitě a opět jsou to Team BlackSheep včele s Raphaelem Pirkerem, průkopníci FPV, kteří drží krok s dobou a před pár dny zveřejnili produktové video včetně technických specifikací jejich nejnovějšího závodního FPV dronu TBS Vendetta v RTF provedení s cenou necelých 500 dolarů.

TBS Vendetta

Na trhu sice existuje celá řada ready-to-fly kvadrokoptér, ale pouze několik jich je určených pro profesionální FPV závody a právě na tento segment cílí nejnovější FPV dron TBS Vendetta od Team BlackSheep. Velikostí spadá do kategorie 240 s pěti palcovými vrtulemi. Jeho celá konstrukce je podřízená využití při závodech. Místo klasického rámu je použitý celouhlíkový monokok; ramena jsou snadno vyměnitelná; opravy a výměny dílů nevyžadují pájení; použitá elektronika je modulární (TBS ZeroZero FPV kamera, TBS Powercube regulátory, TBS Core PRO OSD) ; do vzduchu jej dostanete za pět minut po vybalení z krabice.

TBS Vendetta

Maximální dosah je 3 kilometry, maximální výška doletu 1300 metrů. Doba letu podle použité baterie 3-5 minut. Hmotnost bez baterií a HD kamery 410g. TBS Vendetta je dodávána plně nastavená a seřízená. Stači vložit svůj přijímač a naladit FPV brýle.

Předobjednávky jsou možné od 9. února. Cena základního RTF modelu byla stanovena na 499.95 dolarů. První zásilky budou odeslány okolo 25. února. Vzhledem k velkému počátečnímu zájmu se očekává uspokojení všech zájemců z první vlny až koncem března.

Signature
Seznam všech článků o FPV na PiNa.cz

Přečteno 30 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

3 Komentáře u „TBS Vendetta – RTF závodní FPV kvadrokoptéra

  1. PiNa

    Koptérám a dronům úspěšně odolávám už několik let, ale musím se přiznat, že Vendetta mě nahlodala. Stačí připojit FPV brýle a můžete si FPV užívat v blízkém okolí. 500 dolarů v kontextu cen omotorovaných uhlíkových brusů není až tak hodně. Nakonec mi ale byla doporučena ARF koptéra Eachine Racer 250 FPV za 150 dolarů (v akci občas možno pořídit i za 129 dolarů) s tím, že létá parádně a první rok mi v pohodě bude stačit. Nebudu se o ní tak bát, jako bych se bál o Vendettu. Plus mínus 150 dolarů stojí po přepočtu Alula od Lindingera. Hmmm, to nedopadne dobře ;-)

  2. thr

    Jen je trochu zavádějící ten odstavec o TBS průkopnících – v tomto případě naopak spíš ze značným odstupem následují jiné firmy – Immersion s Vortexem či třeba hodně vymakaný Anakin Strom Edition.
    K tomu samozřejmě mraky „čong bastlů“ v dobrém i zlém, ty výše uvedené dva příklady (především Vortex) jsou ale právě ukázky dokonale odladěných kompletních systémů, které už jsou na trhu, zatímco TBS se dostal jen k promu.

    Ad Eachine Racer – v neděli jsem ho měl v ruce půjčený. Létá slušně, ale když to srovnám s mými stroji ať už je to z dílů složený uhlíkový Diatone anebo Firefly na bázi 3D tisku, tak je přeci jen o dost méně dotažený. Kdyžtak se ozvi a přijď se podívat, mohu třeba na Písnici ukázat v reálu.

  3. PiNa

    Díky Tome za nabídku, mě se na tom Eachiunu líbí, že je to ARF. Na začátek to asi bude stačit a časem se uvidí. Když tak se ozvu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *