Felix Hernandez Rodriguez – fotograf a snílek

Zveřejněno 30. 3. 2016 v rubrice Zajímavosti

NikonMexický fotograf Felix Hernandez Rodriguez je sice dospělý, ale při tvorbě svých jedinečných fotografií si především hraje a využívá velmi netradiční postupy. Sníh například nahrazuje moukou a atmosféru umocňuje kouřem z cigarety. V jeho portfoliu naleznete i dvě velmi netradiční fotografie stíhacího letounu Spitfire, které si trochu propagace rozhodně zaslouží.

Felix Hernandez Rodriguez

První fotografie zachycuje stíhačku Spitfire na letišti uprostřed intenzivní sněhové bouře. Nebo je to všechno trochu jinak? Ve skutečnosti se jedná o plastikový model v náležitém měřítku umístěný na stole ve Felixově fotostudiu s trochou mouky a cigaretového kouře. Samozřejmě s náležitou dávkou úprav ve Photoshopu.

Felix Hernandez Rodriguez

Felix o svých fotografiích s oblibou říká, že nezachycují reálnou skutečnost, ale odráží se v nich jeho niterní představy a sny. Rád kombinuje reálné prostředí s malými modely. Fotografuje s makro objektivem a využívá techniku „Focus stacking“ pro získání větší hloubky ostrosti.

Felix Hernandez Rodriguez

Na druhé fotografii je právě sestřelený stíhací letoun Spitfire. Opět pouze dva plastikové modely spolu s trochou mouky a cigaretového kouře a následným zpracováním ve Photoshopu.

Felix Hernandez Rodriguez

Felixovo portfolio čítá nepřebernou řadu témat včetně portrétů i mnoha komerčních projektů a při jeho prohlížení si uvědomíte, jak velkou fantazií a znalostí Photoshopu tento talentovaný fotograf z Cancůnu disponuje.

Signature

Přečteno 23 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *