PACE FX2 od LeskyComposite – šestimetrový brus

Zveřejněno 9. 7. 2016 v rubrice RC Modely

Ceres F3B E Daniel Lesky z LeskyComposite po 4 letech dokončil novou a zcela přepracovanou verzi svého největšího celouhlíkového brusu PACE FX. Pod označením PACE FX2 se skrývá luxusní strojek do termiky s rozpětím 6050mm. Raději se ale moc netěšte, neboť dodací lhůta je 2 roky a cena za tento skvost činí 3300 Euro.

PACE FX2 - Lesky CompositePACE FX2 - Lesky Composite

Nová verze FX2 má výrazně menší rozpětí 6050mm oproti 6400mm u předchozí verze. Snížené vzepětí 1.3% oproti 1.7%. Širší křídlo u kořene 240mm oproti 230mm. Menší trup, tenčí křidýlka a větší spojku křídel. Při výrobě jsou použité nové materiály (spread tow uhlíková tkanina, 5 druhů epoxidu) a zcela nová konstrukce by měla být pevnější.

PACE FX2 - Lesky CompositePACE FX2 - Lesky Composite

Všechny modely od Lesky Composite se vyznačují tím, že jsou vyrobené v pohledovém uhlíku a ani PACE FX2 není výjimkou. Daniel Lesky barvy ve formách nepoužívá a barevný design řeší samolepkami, což mnoha lidem nevyhovuje. Nic to však nemění na tom, že se bezesporu jedná o velmi luxusní model, o kterém si bohužel drtivá většina z nás může nechat jenom zdát. A ano, v plánu je i verze s elektrotrupem.

Signature
Další příspěvky o LeskyComposite na PiNa.cz

Přečteno 116 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *