Push to Kindle – nepostradatelný pomocník

Zveřejněno 2. 9. 2016 v rubrice Aplikace a Hry

Push to KindleSociální sítě se stále častěji zabydlují v našich mobilních zařízeních. Čtení sdílených textů na malých displejích telefonů dává očím docela zabrat, proto jsem sháněl prográmek, který by umožnil jejich zasílání v korektním tvaru do čtečky Kindle. Jednoúčelová aplikace Push to Kindle toto zadání splňuje bezezbytku a nabízí malý bonus navíc.

Aplikací pro zasílání textů (nejen) z internetu do čteček (nejen) Kindle existuje samozřejmě celá řada. Z těch nejznámějších stojí určitě za zmínku Instapaper, Readability nebo Pocket. Všechny nabízí aplikaci do telefonu, rozšíření do počítačového prohlížeče, možnost ukládání odkazů/textů a mnoho dalších funkcí. Oproti nim působí Push to Kindle jako jejich chudý příbuzný, který kromě odeslání vybraného článku přímo do čtečky Kindle neumí vůbec nic. V tomto případě to ale nevadí, protože odeslání článku zvládne na tři doteky (dva kliky myší), bez potřeby zřízení zákaznického účtu. Odeslaný článek je navíc správně naformátovaný a obsahuje všechny obrázky. Přesně o to mi šlo. Mise splněna.

Následující text sice pojednává o verzi pro Android a o rozšíření pro prohlížeč Firefox, ale Push to Kindle je k dispozici jako rozšíření také pro prohlížeče Chrome, Safari a Opera. Mobilní aplikace dále existuje pro Kindle Fire, Windows Phone a iPhone/iPad. Aplikaci pro chytrý telefon nebo tablet s operačním systémem Android si stáhněte z Google Play. Je potřeba upozornit, že se jedná o placenou aplikaci. I když cena je lidová – 90Kč. Budete-li mít štěstí, můžete ji v rámci různých slevových akcí pořídit přibližně za polovinu.

Push To KindlePush To Kindle

Po instalaci programu do mobilního zařízení je nejprve potřeba zvolit emailovou službu, prostřednictvím které budete chtít vybrané texty do čtečky zasílat. V mém případě je to standardní Kindle email (free). Nyní zbývá do kolonky „Kindle email address“ zadat část emailové adresy čtečky před zavináčem a stisknutím tlačítka Done je nastavení mobilní aplikace dokončeno.

Posledním krokem je přidání emailové adresy kindle@fivefilters.org do seznamu povolených adres pro zasílání textů do čtečky Kindle na stránkách Amazonu v sekci Manage Your Content and Devices / Personal Documents Settings / Approved Personal Document E-mail List (je vyžadováno příhlášení na účet Amazonu).

Push To KindlePush To Kindle

Narazíte-li při brouzdání v mobilu na zajímavý/dlouhý článek, který byste si rádi později přečetli, stačí stisknout v pravé horní části prohlížeče tlačítko pro další volby a z nabídnutých položek vybrat Sdílet… s ikonkou knihy. Úspěšné odeslání do čtečky je následováno doručeným mailem s informací o novém článku. Před odesláním je možné si nechat na displeji telefonu zobrazit náhled textu, ale na mobilu tato možnost příliš praktická není. Po připojení čtečky k internetu se do ní odeslané články stáhnou automaticky v rámci synchronizace.

Push to Kindle

Na závěr ještě přidám dříve zmiňovaný malý bonus navíc. K plné spokojenosti používám počítačovou verzi Push to Kindle (k dispozici zcela zdarma jako rozšíření prohlížeče) k tisknutí/uložení textů z internetových stránek v „printer friendly“ verzi. Místo odeslání textu do čtečky ho stačí v náhledu celý označit (CTRL+A), zkopírovat (CTRL+C) a vložit (CTRL+V) do vašeho oblíbeného textového editoru (používám MS Word) a uložit, nebo vytisknout. Hotovo.

Signature

Přečteno 45 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *