Jak omotorovat házelo Alula od Dream Flight

Zveřejněno 9. 6. 2017 v rubrice RC Modely

Dream Flight Petr Janoušek z Poličky si po čtyřech letech spokojeného poletování se svahovým házedlem Alula Evo od Dream Flight pořídil i jeho nejnovější verzi Alula TREK. Se starou se ale nechtěl rozloučit, proto se rozhodl, že si ji předělá na elektrický pohon. Z procesu její motorizace mi zaslal pár inspiračních fotografií pro ostatní. S motorem prý létá skvěle!

Petr své fotografie doplnil následujícím komentářem:

Fakt je to, že přestože toho Alula nalítala dost, hlavně na svahu, tak neutrpěla žádný šrám ani havárii. A tak když mi dcera objednala Alulu TREK, původní Alula dostala motorizaci, kterou jsem nosil již delší dobu v hlavě, ale chuť do ní říznout jsem dostal, až když mi ta nová přistála od Lindingera na stole. Pohon jsem nakonec zvolil FOXY C 2201-21 KV 1800, vrtule ASP 6/4. Rozhodlo o tom to, že byl v setu i s regulátorem 12 A za dobrý peníz. Baterie LiPol 3S 380 mAh Power X6 z Bighobbyy.

Alula - MotorizaceAlula - Motorizace
Alula - MotorizaceAlula - Motorizace
Alula - MotorizaceAlula - Motorizace

Když mi potom Petr o pár dní později do telefonu líčil, jak skvěle létá omotorovaná Alula, trochu mě nalomil a začínám o motorizaci té mé, notně potlučené, také přemýšlet.

EDIT 11-04-2021: Nově je na webu k přečtení Petrova recenze svahového akrobatického VTPR speciálu Ahi také od Dream Flight.

Signature
Seznam článků o Alule na PiNa.cz

Přečteno 248 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *